reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Doncaster

No zycze ci tego :-)

Mi polozna tydzien po terminie robila "sweep" i wtedy stwierdzila,ze to dziwne,ze jeszcze nie urodzilam - bo dzidzius byl bardzo nisko - i zaskoczyla mnie mowiac,ze mam 2 cm rozwarcia - tyle,ze ja nawet 1 skurczu wtedy nie mialam ;-) To bylo w piatek rano...A w sobote wieczorem mialam juz kilka lekkich skurczy, po czym w nocy - kolo 3 nagle obudzily mnie mocne skucze - co 5 min. - o 4 bylismy w szpitalu - mialam juz 6cm rozwarcia a o 5:40 urodzil sie Filipek :-)
Zycze Ci,zebys tez miala szybki porod (nie taki jak ja z Ola - 19h:-D)

reklama
Mi polozna tez chciala zrobic ten masaz szyjki tydzien po terminie ,ale...sie nie dalo bo ja nawet na 1mm rozwarcia nie mialam:confused: a tez mi polzna caly czas mowila ze to juz lada chwila, i ze dzidzia w idealnej pozycji. A brakiem skurczy nefretete to si enie przejmuj, bo ja tez ich nie mialam. Mi odeszly wody w srodku nocy a skurcze to dopiero po kilku godzinach mialam. Tak wiec nie znasz dnia ani godziny;-) Trzymam kciuki zeby bobas juz wyskakiwal:-D

felicity001 oj to rzeczywiście szybciutko urodziłaś, fajnie też bym tak chciała :-)
misska z tymi wodami to słyszałam,że różnie bywa. moja koleżanka mówiła że musieli jej przebić coby wody zaczeły odchodzić jak już miała skurcze parte...

mi w nocy kochany synuś dał do wiwatu... wiercił sie niesamowicie, mogłam spać tylko na lewym boku bo jak chciałam sie przekręcić na prawą strone to nogę wystawiał, że nie dało rady... w pewnym momencie nie wiedziałam czy boli mnie od jego akrobacji czy mam skurcze :szok: udało sie usnąć ale od rana mam podobne uczucie jak przed okresem... może to już niedługo:confused: oby:-)

No to wlasnie o to mi chodzilo nefretete, ze roznie bywa i najpierw moga Ci wody odejsc:tak: A to uczucie jak przed okresem to podobno tez objaw zblizajacego sie porodu...mi dzien wczesniej bylo tylko strasznie niedobrze...tak jak na poczatku ciazy:baffled:

ech ja juz mialam skurcze jakis miesiac temu... bylam w szpitalu i dali mi antybiotyk bo podobno wywołane były jakąś infekcją dróg moczowych... lekarz chciał zebym jeszcze troche ponosiła choc juz wtedy teoretycznie mogłam urodzić. i teraz zaczyna sie tak samo:sorry2:
każda z nas jest inna i u każdej coś sie różni ech że też to tak trudno stwierdzić...

misska - a ty juz dokarmiasz Wojtka jakimis innymi pokarmami niz mleko?:-)

Bo moj pije teraz C&G 2 i na razie nic mu nie daje - choc na ostatniej wizycie u HV powiedziala mi,ze od 4 miesiaca moge zaczac mu cos dawac - bo on jest juz duzy chlopak ;-) Na 3 miesiace wazyl 7,5kg wiec podejrzewam,ze na 4 miesiace przekroczy 8kg - czyli podwoi wage urodzeniowa:-) a to oznacza,ze samo mleko moze juz mu przestac wystarczac...
A jak to jest u Was?

reklama
Maly zywi sie tylko cycem poki co:tak: czasem daje mu wode albo herbatke koperkowa. No i tez byl spory jak sie urodzil- 3.900, a wczoraj wazyl 7.360. Tez slyszalam ze teoretycznie mozna juz cos dawac od 4 miesiaca, ale jak bylam na takich spotkaniach 'baby masage' to tam ta babeczka mowila ze ostatnio radza zaczac dawac stale produkty jak dziecko ukonczy 6 miesiecy. I ja chyba jeszcze poczekam:tak:

Do góry