reklama

Mamy z FRANCJI!

Josephine no wlasnie zaczne chyba od poniedziałku zeby tak równo sie ladnie zaczęło:happy2:

I tak mysle ze zaczne od samej marchewki przez ok 3 dni, nastepnie marchewka i deser jakies jabluszko a potem zaczne dalej cos wymyslac:-) wszystkiego po trochu. I moze jeszcze w miedzy czasie zaserwuje Alexowi mleko z kaszka...Kleików nie daje bo raz spróbowałam jak byl mniejszy(za namowa pediatry) i byl problem z brzuszkiem i z kupka...sie mój maluszek nameczył...

A moze masz jakies rady na temat wproadzania nwego jedzonka??? Wkoncu masz starszego synka juz a ja nie:tak:
Tez mam lenia troche dzis...Dopiero obiad dokonczyłam i czekam na mojego A. az wróci z pracy.
Alex dopiero zasnał na druga drzemke, cwaniak mały od 14.30 nie spał:happy2:

A jeszcze dzis musze pojechac do E.Leclerk-a bo skonczyły mi sie zapasy tamponów a okres przyszedł:crazy::crazy:

reklama
marzenka : ja tez sie mecze z @ :///

a co do jedzonka to my czekamy do 6 miesiecy. wlasciwie wieksozsc pediatrow w FR nie karze wprowadzac niczego poz amlekiem do 5 a nawet 6 miesiaca... ponoc za wczesne wprowadzenie innych posilkow przyczynia sie w duzym stopniu do alergii itp

w polsce jets troche taka nagonka zeby wszystko wczesnie wprowadzac, a to nie jest zbyt dobre dla dzieci... znam dzieci co majac kilka mieisecy dostawaly zupy a jak juz takie bymly wstajace raczkujace to sie grochoweczka stolowaly...
wszystko w swoim czasie...

Dziewczyny przepraszam, ze tak na szybko ale potrzebuje nazwe sprawdzonej masci na sutki ( bola okropnie:()) polozna mi dala lansinoh hpa lanolin slyszalyscie moze o niej? Bede wdzieczna:*

magda ja miałam pepanthen tez dobry. ale zmywać trzeba.
jak skończysz karmić to mlekiem swoim sutki smaruj tez i wietrz ile sie da. a położna sprawdzała jak trzymasz mala i jak ona sutek trzyma? bo ja miałam pęknięcia jak Marcelka źle przystawiłam do piersi.

josephine już @ dostałaś. szybko.
marzenka ja bym jeszcze dla Alexa nie dawała jedzenia. może najpierw kaszkę do mleka.
a ja najpierw wprowadzałam warzywa a dopiero potem owoce. bo jak dasz najpierw słodziutkie jabłko to już fasolki ci nie zje.

Dzieki za rade!Wlasnie chyba najpierw spróbuje kaszke wlasnie dac do mleka, tylko musze kupic wiekszy smoczek- z wiekasza dziurka bo malemu nie bedzie lecialo...Wogóle wlasnie, jak chodzialam tutaj po skelpach to nigdzie nie moglam znalezc butelek i smoczków z Nuka...Tego nie ma tutaj???

Jak wam mija dzien?U mnie okropna pogoda, wieje troszke pruszy snieg, mgla-nawet gór nie widac...a mam sliczny widok z balkonu.

Uciekam pa

marzenka takie smoki do ssania sa nuka, ale takich szerokich do butelek to i ja nigdzie nie widziałam. zawsze w Polsce kupowałam bo Marcelek tez butle z nuka miał.

magdabb: tej maci lansinoh nie trzeba zmywac i ona jets naparwde super!!!

marzenka : butelki nie mam pojecia czy sa, widzialam tylko smoczki... ale wydaje mùi sie ze kiedys widzialam butle nuka i smoki do butli w carrefourze. sprawdz moze tam ?

marys : to jest juz moja druga @ ... nietsety zawsze bardzo szybko dostaje^po porodzie...

reklama
A moja trzecia @ ;-///

U mnie w miescie jest tylko jeden mały carrefour city. Musze tam pojechac,ale to w sobote z moim A.Chociaz wątpie zeby tam byly smoczki bo ten sklep taki malutki jest.
U mnie sypie snieg:-)
A moe dziecko to teraz dwa razy dziennie robi sobie drzemki...Przewaznie po 1h ale czasami jest to 15 min:tak: i oczy jak 5zł i sie podnosi w łózeczku ten mój maly siłacz:happy:

Magdabb jak córeczka?Mam nadzieje ze wszystko dobrze, tutaj tez daja pkt Apgara?Ile dostała?

Buziaki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry