reklama

Mamy z FRANCJI!

antylopka masz racje ..albo oszukuja caf albo nas... popatrz na taka sytuacje ...moja znajoma maz i jedno dziecko za mieszkanie placa o 100e mniej niz my , zarobki meza praktycznie takie same jak mojego , ona nie pracowala i dostaja ponad 400e na mieszkanie a nam zaproponowali nie cale 100 wiec nawet nie bde chodzila dupy sobie zawracala , zwlaszcza ze tu caf daleko. nie wiem jak oni to robia.......

ps .zmiana tematu; poczytajcie sobie , mnie jeszcze nerw trzyma po tym......

Piekielni.pl – Ludzie z piekła rodem

reklama
hejka

zoe antylopka : ja nie wiem jak to ludzie robia ze niektorzy dostaja po 600-800 euro a znam i "samotne matki" co wyciagaja 1000 :) bez oficjalnego zwiazku a partner pod tym samym dachem albo oficjalnie u kolegi...
jak ja tu ponad 8 lat jetsem to dostalam pierwszy raz cos 6 tsycznia 2012 :) 125,78 euro na drugie dziecko. I teraz na poczatku lutego drugi raz i jutro dostane trzeci :)
a tak to ani pomocy do mieszkania ( jako studentka), ani becikowego ani nic...
no ale kazdy ma inna sytuacje ale i inny model zycia... maz nie ebdzie pracowal na czarno bo niz 300 euro miesiecznie woli miec ubezpieczenie emeryture wrazie problemu urlop zdrowotny platne bezrobocie i inne
ja jak pojde do pracy to tez nie ebd ekombinowca zeby zarejestrowac oficjamlnie 15h a drugie tyle robic na czarnio i dostawac z a nie w gotowce... a sporo kobiet tak robi glownie w zawodach typu niania, pomoc do osob starszych, domu... zeby nie stracic alokacji rrobia na czarno albo rejetsruja tylko kilka godizn, tak zbey nie przekroczyc pulapu
Mnie taki model nie przejraczania pulapu nie interesuje...
kiedys dzieci dorosna i alokacje sie skoncza... a do emerytury zostanie jeszcze wiele wiele lat ... i za takimi osobami kilka lub kilkanascie lat nieudokumentowanych
na emeryture beda robic zamiast do 65 to do 80 :) zycze powodzenia :))))))))))))

zoe : artykul - bez komentarza... :angry::baffled::crazy:

milego dnia dziewcyzny ! u nas pada! a ja chcialam wyjsc z synkiem na spacer o 10 - do sklepu polowac na ubranka ;)

Zoe na poczatku gratuluje mieszkanka!Mam nadzieje ze bedzie sia Wam dobrze zylo w nowym miejscu!
Artykul przeczytam pozniej i skomentuje,ale po reakcji Josephine widze ze to cos zlego...

Co do dodatkow z Cafu to my zlozylismy taki na dziecko do 3 lat, jeszcze nie mamy zadnej odpowiedzi wiec czekamy.
Na dodatek mieszkaniowy jeszcze nie skladalismy bo nie wiemy jak go dokonca wypisac i czekamy na szefowa mojego A.-ona nam pomaga w "papierologii":-)

Josephine u mnie tez pogoda nieciekawa....A w jakich sklepach kupujesz ubranka???Tez bede musiala sie wybrac:-)Uwielbam zakupy!!!!

A do emerytury masz racje- lepiej nie kombinowac i pracowac do 65r. z. niz 80r.z.:happy:

Antylopka super ze mdlosci przechodza!Wiem ze to udreka...

My dzisiaj smigamy do pediatry a potem za male zakupy...A teraz ogladam bajke z moim dzieckiem w miedzyczasie, nawet fajna "Dinopociag":-D:-D:-D

Milego dnia!!!!!!!!!!!

dokladnie tak jak pisze Josephine, dzieci dorosna, a oni potem zostana bez niczego,ale jak znam zycie to tym ludziom zawsze sie upiecze.
u nas pogoda tez straszna , wczoraj wiatr straszny, dzis 4 st. a co do zakupow tez mnie to czeka, oja cora od kiedy tu sie przeprowadzilismy wyrosla ze wszystkiego!! szok zalozylam jej spodnie co kupilam ponad dwa tyg temu a teraz przed kostki sa!!!! bluzki, wszystko za male! dzis mi sie niechce ale jutro moze gdzies podskocze!
zycze wam milego dnia!

Zoe przeczytalam!!!! Straszne jak tak mozna???????????
Ja nie moge takiego czegos czytac o jak ta kobieta wpadlaby mi w rece to chyba bym babe udusila!!!!!!!!

Brak mi słow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no a najgorsze jest to ze nie dowiemy sie tego od policji, czy gazet, bo oni o tym nie wiedza!! i mam nadzieje ze sprawa dotrze gdzie powinna , bo ile jest jeszcze innych biednych dzieci zapomnianych przez wszystkich!
brak slow!

wpadlam sie przywitac i lece odebrac moje Dzibdziaki:)
wieczorem mam jeszcze zebranie w przedszkolu dotyczaca classe de la mer, na 10 dni wmaju do La Baule... sama bym pojechala

jak tak opisujecie, to ja nie czytam tego artykulu...

hejka

antylopka : swietna taka classe de mer !!!!! nie wiedzialam ze w wieku 4/5 lat juz jezdza i to od razu rzutem na gleboka woda : 10 dni :) ale dobrze wiedziec, za rok sobie lub dwa w tym czasie wezme wakacje a filutka zostawie u tesciowej ;) hahahahahhaa

marzenka : ja jestem zakupoholiczka :) kupuje cos ciagle... to juz nalog... dzisiaj na dodatek sie wkulam bo nam ten sobotni dom uciekl, kupili go w sobote po 1 wizyciue po cenie !!!!! :angry::angry::crazy::angry::angry: maz do mnie uwage " ze za wolno sie decydujemy, ze decyzje podejmowca trzeba szybko"... jak sie wkulam!!! cholera 2 dni na kupnoido domu to za dlugo na myslenie ???? dom to nie guma do rzucia!
ale biedak zadzownil w zluym momencie bylam w sklpeie z ubraniami :)
i zgodnie z jego rada ze decydowac sie trzeba szybko wzielam kilka kosuzlek na krotki i dlugi rekaw dla starszaka, mlodemu 3 pizamki czapke i dresik a sobie 2 bluzki na dlugi rekaw ikks, jeden t short converse i trauskawka na toricku : spodniczke letnia;.. diora :)
i nawet nie mam JEDNEGo wyrzutu sumienia :) taka bylam wsciekla! najchetniej jakby bylo wiecej mpjego rozmiaru wzielabym jeszcze kilka ciuchow i rachunek wyslala mezowi faxem do biura z dopiskiem " podjelam tym razem BARDZo szybka decyzje" :)

ja dla starszaka top juz mam duzy wybor w ciuszklach, wszystko masz od typowych dzieciecych c&a zara h&m vertbaudet, po adidas, pume, ikks, catimini dpam, no mas atego jest...

dla takich zuplenych malluszkow, gora 2 lata najbardziej lubie: petit bateau ( kupilam wlasnie T. pizamke i czapke), baby GAP, vertbaudet ( 2 pizamki dzisiejsze), la redoute ( to z katalogu), c&a. Lubie tez jacadi i cyrillus. Jacadi jets piekne ale drozsze ciut niz petit bateau ktory juz i tak jets drogi wiec kupuje tylko jak sa wyprzedaze internetowe i okazja, badz soldy 2 razyw roku.
jesczze weekend a la mer jets fajny, taki marynarski pasiasty styl cala kolekcja :)
no masa masa tego jest :))))))))))))))))

magda : ja mam taki termometr bezdostykowy LBS medical. Lekarze takich uzywaja. sprawdza sie u nas. Szybki i higieniczny pomiar temperatury, polecam !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry