reklama

Mamy z FRANCJI!

zoe- u nas padało godzinę temu jakieś 15 minut, delikatnie i po wszystkim.

właśnie dzisiaj myślałam jak to będzie w czwratek, pewnie będę musiała rano młoda budzić i sie namęczyć z szykowaniem, aby do przedszkola zdążyć...

zjadłam 2 kawałki ciasta do kawy... ale nic to, w sumie nie przytyłam jakos dużo w ciązy, więc nic mi nie będzie

ty jetses w ciazy to masz jesc co sie podoba i ile dusza zapragnie, za dwoch! o diecie - jesli bedzie taka potrzeba- bedzies zmyslala pozniej! :)

reklama
czesc dziewczyny! ja sie dzis dowiedzialam ze ferie sa do 4 a nam baba kazala przyjsc dzisiaj do garderie !!!!!! ale ja zla, nachodzilam sie jak glupia! mala musialam rano budzic bo spac jej sie jakos chcialo dluzej niz zwykle; i meza bo musialam zaplacic za to garderie a tu czeki sie skonczyly i musial leciec do banku po nowe! my metrem w ta i z powrotem! kurcze!!! no ale co zrobie. mala spi ja ide zupe pomidorowa gotowac ;)
u nas troche padalo, mam nadzieje ze na tym sie skonczy bo popoludniu chcialam wyjsc! pozdrawiam pa

no niezla akcja... zdarzaja sie i takie dni, zrob sobie kawke, zjedz cos slodkiego, wlacz muzyke i ... zapomnij :)

Jaki przystojniaczek z Poldusia. Nie moge sie napatrzyc:-) I super ma ten regalik na zabawki. Duzo zabawek pomiesci:tak:

dzieki :) szafa owszem pomiesci zabaweki, tylko, ze miala miec tez polki ZAMYKANE na ubrania, buty itp
moj maz tyle zrozumial z moich tlumaczen ze wrocil z ikei z takim oto czyms... a teraz ciouszki mi sie w komodzie nie mieszcza i jakos nie widze mozliwosci wstawienia TRZECIEGO mebla do pokoju malego... i cholerstwo na dodatek ciezko bedzie zapakowac w czasie przeprowadzki i wwiezc na 5 te pietro w wersalu... ale o to to juz niech sie firma martwi, ja mam dosc spraw na glowie... i juz dostaje szalu z tymi kartonami i burdelem w calym domu!!!!!! zostaly mi raptem 3 dni a tu jeszcze tyle do zrobienia!!!!!!!!!!

ty jetses w ciazy to masz jesc co sie podoba i ile dusza zapragnie, za dwoch! o diecie - jesli bedzie taka potrzeba- bedzies zmyslala pozniej! :)
żadnej diety!! nigdy nie byłam i nie zamierzam. Na razie przytyłam 10 kg, więc nie ma stresu. A nie mam zamiaru ważyć mniej niż przed ciążą, więc luuuuuzzzz.....:)
dzieki :) szafa owszem pomiesci zabaweki, tylko, ze miala miec tez polki ZAMYKANE na ubrania, buty itp
moj maz tyle zrozumial z moich tlumaczen ze wrocil z ikei z takim oto czyms... a teraz ciouszki mi sie w komodzie nie mieszcza i jakos nie widze mozliwosci wstawienia TRZECIEGO mebla do pokoju malego... i cholerstwo na dodatek ciezko bedzie zapakowac w czasie przeprowadzki i wwiezc na 5 te pietro w wersalu... ale o to to juz niech sie firma martwi, ja mam dosc spraw na glowie... i juz dostaje szalu z tymi kartonami i burdelem w calym domu!!!!!! zostaly mi raptem 3 dni a tu jeszcze tyle do zrobienia!!!!!!!!!!
my mamy taki regał, ale tylko dwie cząstki są odkryte, dwie sa szafki otwierane drzwiczkami, 4 maqją takie niby szybki przesuwane i jedna ma 2 szuflady - nie wyobrażacie sobie ile sie tam pomieściło!!

Ile twoja corcia ma wzrostu? Bylas juz na bilansie trzylatka? My bylysmy i mamy zastanowic sie nad szczepieniem na meningite i meningocoque. Twoim zadaniem warto szczepic?:eek:

A tak poza tym, znacie moze jakies polskie sklepy w Paryzu lub okolicy?
ma 107 cm.
byłam jeszcze w Polsce na bilansie dwu latka i teraz w wakacje (mimo ze w Pl są co dwa lata) i tutaj już pediatra tylko zobaczył młodą i wpisy w jej książeczce i tyle.
na takie rzeczy nie szczepiłam, tak samo jak na rotawirusy.

super, zaczyna sobie ustawiac godziny i Tobie będzie dużo łatwiej się zorganizować.
no właśnie, napisz mi jak to jest potem z kontrola u gina po porodzie. Gdzie się idzie? w Pl idzie się do tego, który prowadził ciążę, a tutaj?
I napisz mi też jak wyglądają wizyty kontrolne z maluszkami, jakieś szczepienie itp. Może masz link do jakiejś strony, aby nie pisac tak dużo, bo ja mam wiedzę tylko z polskiego podwórka po porodzie Wiktorii...
!

bylam u gin i badanie noramlne- u tej ktora prowadzila moja ciaze do 5 mca bo od 5 mca juz polozna prowadzila. wizyty kontrolne to wazenie mierzenie, zginaja dziecku nozki zeby posprawdzac stawy biodrowe przepisuja szczepienia- pod koniec listopada moja bedzie miec pierwsze dwie naraz tzn dwa zastrzyki a w tym jest chyba 9 chorob.poza tym badaja ogolnie , mierza obwod glowki ruchliwosc dziecka ogladaja, reakcje wzrokowe i dzwiekowe itp. takie pierdziolki.

żadnej diety!! nigdy nie byłam i nie zamierzam. Na razie przytyłam 10 kg, więc nie ma stresu. A nie mam zamiaru ważyć mniej niż przed ciążą, więc luuuuuzzzz.....:)

my mamy taki regał, ale tylko dwie cząstki są odkryte, dwie sa szafki otwierane drzwiczkami, 4 maqją takie niby szybki przesuwane i jedna ma 2 szuflady - nie wyobrażacie sobie ile sie tam pomieściło!!

no ja wlasnie takie cos chcialam...ale mojemu F. sie nie zrozumialo jak trzeba :)

Antylopka wez no zrob zdjecie szafie ;)
dziewczyny potrzebuje pilnie kremu na odparzenia! moja ma jeszcze biegunke i pupa jak ogien! nic nie pomaga! dzis wieczorem wlalam jej w miske rumianku troche ulrzylo, ale potrzebuje jakiegos kremu co to cuda czyni! jak znacie to piszcie jutro rano polece kupic!

zoe : ja specjalistka nie jetsem bo moj dostal czerwony tylek tylko raz przy zabkowaniu i to przy najgorszych 'trojkach' trwalo to 2 dni, ale wiem, ze wszyscy pediatrzy zapisuja juz na "zapas" krem przeciw odparzeniom z apteki ( to jets wlasiwie lek, a nie krem, ale mozesz gp uzywac w dowolnej ilosci, kiedy zajdzie potrzeba) : bepanthem 5%
to nie jets krem zapobiegajacy, tylko juz
lek reparyujacy, wiec mysle, ze tego powinnas uzyc

ps. luknelam na forum, mamy, ktore maja problemy tylkowe na biezco oceniaja jako "parfait"...
a tak wyglada tubka jak bedziesz wybierac w aptece, my mamyu taki sam, ktory dostyalismy w kloinice po urodzeniu!
http://imworld.aufeminin.com/dossiers/D20100209/bepanthen-pommade-150521_L.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry