reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
I znowu cisza.....:p
U mnie w tym moim cudownym bloku brak pradu dzisiaj od 9-12 a mi sie przysnelo i nic nie mam przygotowanego:/ oj oby do 12...

Pogoda wstretna chociaz spacer i tak musimy zaliczyc:)

hej
magda : my tez musimy zlaiczyc spacer, wykorzystam fakt ze na 13h30 musze zaprowadzic L. do szkoly i przejde sie troche z malym jak juz odprowadze starszaka

a tak t nic ciekawego... beznadziejna pogoda i nudy

u mnie tak wiatr z eleb urywa... wyszlismy na 15min bo bylismy zmuszeni zaprowadzic starszaka do szkoly
ciesze sie z emaz bedzie wczesnie i odbierze go o 16h30 :) a my bedziemy grzac tylki w do
mu :)

Hej dziewczyny!
Chcialam sie z wami podzielic francuska brioszka:)))))))Kto wypije ze mna kawe?
Zobacz załącznik 536912Zobacz załącznik 536913

Josephine-u nas tez wieje ale slabiej niz dwa dni temu np!No i pieknie swieci sloneczko a to spory plus!

Wczoraj kilka polipow gin mi usunal z wejscia do jajowodu ale bez znieczulenia ogolnego!!Cos mi sie zdaje ze ten lakarz jakis nieswierzy i zapomnial ze juz sobie gladal moja macice od srodka i widzial te polipy ktore chaial usowac pod znieczuleniem ogolnym:(
No ale coz-powiedzial ze juz jest oki i mam isc na wizyte do swojej ginekolozki w Hyeres.Czekam jeszcze na to spotkanie z amiesiac informacyjne i bede praktycznie gotowa do zabiegu,czyli kolejna wizyta u niego i zaklepywanie terminu:)))
Jestem skonana dzisiaj,rece odpadaja z nadmiaru roboty a do tego wymyslilam sobie brioszki!!heheehehheeheh

Brat meza zalapal pneumonie i lezy w szpitalu,bardzo ciezko juz z nim bylo,wygladal jak smierc doslownie!Dzieki bogu wraca do zdrowia:)

Oki-milego wieczorku i jakby co wpadajcie do mnie na swierze brioszki!!!;))))

Hej!

Magda ja widzialam ten reportaz akurat fakty ogladalam wtedy.

Duzo kasy im potrzeba, ale mam nadzieje ze sie uda;-)

Mistralka dawaj tu do mnie briozki!!!
Zjem z checia:-)

Trzymam kciuki za jak najszybsza date zabiegu.

u mnie slicznie bylo caly dzien, sloneczko i plus 14st. A pod wieczor deszcz:no:

Anucha i jak zapisany Mateuszek do H.G???Kiedy pierwszy raz idziecie??

Ten moj synek nic mnie nie slucha no nic...Robi co chce, az biedny pies ucieka od niego.

Jutro Alex do zlobka na godzinke, a ja mam ja cala dla siebie :-)Z tej radosci nie wiem co bede robila z taka wielka iloscia czasu hihi

A my dzis zaliczylismy szczepienie. Narazie ostatnie. Kolejne w 2018 :-D
Ale darl sie u lakarki nieziemsko, ledwo stetoskop przylozyla i byl ryk.

Alex wazy rowno 15kg i mierzy 89cm:szok: Takze kawal chlopa :-)
Ale mowic nie chce :baffled: Tylko co mama, tata, baba, idz, nie-jego ulubione slowo:-D
Buziaki!

hej
a ja tak przeciągam te szczepienie Daniela. ale sie boje. a mnie w gardle drapie. to czekam chyba na wiosnę :)))
marzenka to masz wysokiego chlopczyka :) Daniel mój 80cm chyba nie ma. a mówi mama tata baba papa cio to brurburm pifpif i koniec :))) ostatnio mu wyszło nie i tak :) ale nie umie ich z sensem użyć.

hej Mistralko super, ze masz juz te polipy z glowy!! Ja tez przygotowuje dossier do kolejnego INV, ale u mnie terminy na maj/czerwiec najwczesniej.

Marzenko Alex jest ogroooomny !!! M. ma tylko 83 cm i 12,9 kg i mi sie wydawal duzy, ale przy wymiarach Alexa to krasnoludek :)
U nas z mowieniem slabo, eeeh. W zlobku bylismy sie zapisac, przez 10 minut maly zwiedzil sale, namierzyl samochodziki i byl ryk jak trzeba bylo wyjsc. Adaptacje zaczynamy od poniedzialku, az do konca miesiaca, ale to troche bez sensu, bo potem garderie jest zamknieta (wakacje), potem my jedziemy do Poznania, czyli bedzie miesiac adaptacji i potem miesiac 0% garderie. system maja jakis sowiecki: teoretycznie mi sie nalezy tylko pol dnia ze wzgledu na congé parental, ale miejsce dostalismy na 3 razy pol dnia w tygodniu bo nikt tego miejsca nie chcial- musi byc 3 razy, mimo ze ja chcialam tylko 2 razy i na pewno ktos by chcial na raz w tygodniu, ale nie reguly sa sztywne wiec albo 3 razy albo nic. Dla malego to pewnie dobrze, tyle, ze dla mnie ciut wiekszy wydatek niz sie spodziewalam, bo oni licza dochody z roku kiedy jeszcze pracowalam i byly 2 pensje, wiec to nam wychodzi ponad 4 euro za godzine, co jest troche wkurzajace bo teraz mamy dochody 50% mniejsze. No ale ogolnie, to bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze maly mi sie rozrusza, rowniez z mowieniem :)

reklama
Hej wlatuje na sekunde jak bomba :)
anucha : u mnie jets dokladnie taka sama sytuacja jak u ciebie ( bardzo podobna mpoze , bo u na sbyla jedna pensja, a teraz maz jest na chomage). I tez licza wsyztsko na pdostawie fiskzi za rok w ktorym pracowal ... a teraz jest revnu 0 bo nawet chomage dpostanie dopiero po 6miesiacach a do tego czasu pfffff pewnie cos znajdzie bo w jego zawodzie nie mozna zostac dluzej niz 6-8 miesiecy inactive bo sie wypada z obiegu ....
i my nie tylko z agarderie mamy wuyliczona wysoka stawke na podtsawie starej fiszki, ale i za posilki w szkole, centre d eloisirs, posilki w centre de l. itp itp .... tak juz ten system f-cjonuje .... co dla mnie jest 100% paranoja

u nas na tapecie GASTRO (starszak...) :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry