reklama

Mamy z FRANCJI!

Jestem, jestem ;-)
Dzieki za przywrocenie mnie do porzadku ;-)

U nas pada od rana.... Ale poprzednie dni rewelacja! Alex sobie nawet raczki opalil ;-)
Dzis na kursie nie bylam bo miejsca w zlobku nie bylo ;-/

Wczoraj zrobilam nalot na Kiabi bo super promocje sa;-)

Jeszcze 10 dni i fruuuuuuuuuuu do Pl;-)

Zoe fajnie masz z ta pania ci Cie zaprosila, naprawde extra ze sa ludzie co chca pomoc ;-)

Marys a ty juz dni odliczasz pomalu....ale zlecialo!

Moja kolezanka urodzila we wtorek syneczka i mialam dzis do niej jechac do szpitala a tu sie okazuje ze wychodzi dzis;-) i sptkamy sie w niedziele . Nie moge sie doczekac az poznam Malego!!!

reklama
Ja SPRZATAM
Panicznie, rozpaczliwie i z narazeniem zycia (w amoku psiknelam sobie CIF em do oczu, zakleszczylam sie
grubym tylkiem pod szafka oraz na pewno bede miec halucynacje od oparow KONWALIOWEGO M.Propre)
A to wszystko dlatego, ze mam w weekend wizyte szwagierki-niemilej starej panny z Lyonu , co mi grzebie po szafkach,
zaglada pod meble, no i przede wszystkim wodzi wzrokiem po wnetrzu, ktore pucowalam,szorowalam przez kilka godzin i uprzejmie oznajmia A WIDZE ZE NIE ZDAZYLAS POSPRZATAC!!!

Aha radia tez slucham z nadzieja, ze powiedza cos w stylu, ze pociagi stanely bo meteoryt spadl na tory TGV Lyon-Paris albo, ze ktos te tory ukradl ale na razie dobrych wiesci brak...

hej

anucha : usmialam sie :) ja to bym taka kobietke sprowokowala wiesz...i zastala ja w totalnym burdelu z nieprzygotowanym zarciem. i z umsmiechem na sutach, zmaowimy sobie pizze, to ? To jets torche taka prowokacja z jej storny, jeszcze wspominac ze nie zdazylas posprzatac, tak jakby sugerowala(wiedziala) ze jest wazna osoba i ze na jej przyjazd sie (powinnas) przygotowujesz! chetnie bym utarla nocha takiej osobce ;)

u nas tez deszcz
i problemy same od rana ... ehhh
ja chce wakacji...
zaczynam naparwde zalmowac ze w 2011 niewyemigrowalismy :/

Anucha sie usmialam:-D:-D:-D:-D .;ja tez tak kiedys mialam z siostra mojego meza, pod szafki zagladala, potem mi ukladala, "BO TAK LEPIEJ", ze ona to na moim miejscu tak i tak by robila... ale powiem Ci ze potem jak przyjezdzala to juz nie siedzilaam ze szmata w reku dwa dni wczesniej ... i jakos jej sie odechcialo....a i raz mnie wkurzyla ..to znalazlam stary koc w garazu i dalam jej do przykrycia sie ..smierdzial niemilosiernie, na drugi dzien zabralam, ale smiac mi sie chcialo, ona nic nie powiedziala!! albo kiedy wychodzila z moja mala i jak nie kupila jej kilo czekolady to do domu nie wracala...:wściekła/y:

josephine ..co ty tu emigrowac chcesz!!!!!:eek:

Anucha – rozśmieszyłaś mnie tym postem ;D (oprócz kwestii z CIF’em - jak oko ???)

Współczuję szwagierki – człowiek tylko nerwy traci przy takich wizytach – Josephine ma rację, olej sprzątanie niech ją zatka tak, że się już nie odetka nigdy !!! ( niech sobie nie myśli, że jest królową Elżbietą …a o tory się nie martw ! już szukam odpowiednich narzędzi ! ;D

Josephine, co się dzieje? chyba chandra Cię jakaś dopadła przez deszcz :(

Zoe - ty to złośliwa jesteś ;)) ja mam tak samo, jak ktoś już przesadza za bardzo. ...a co do koca, to Cię nikt nie przebije ;D

yasemin : nie chandra, tylko akty wandalizmu w naszej dzielnicy, miescie i miasteczku obok... pala smietniki. W pon spalioli wsytskie oprocz 2 w tym naszego. a dzis 2 pozostale czyli ten inny i NASZ. ale problerm nie w smietniku. my mamy zamiats plotu zwyoplot, i on sie zajal... wiec mamy wypalony kawalek zywoplotu, zweglony, jakies 2m dlugosic, przeswit ... siatka jest ale co z tego jak wszystko widac... a poz atym policja i merostwo maja to w nosie, nic nie moga zrobic, w pon spallili 30 smietnikow w miescie ... dobra... a my pod tym zwyoplotem parkujemy 2 auta, i co jak sie zajma ???? nie noi szkoda gadac... ja wiedzialam ze francja sie stacza ale nie ze az tak... nie w takim tempie i nie w dobrych miejscach... o ile juz od dawna sie slyszy o 93 i nikogo to nie szoukuje tak u na sostatnio same wlamania napady i teraz te smietniki a nasze miasto 2 lata temu plasowalo sie jako "najpewniejsze " we francji przez To ja nie chce wiedziec co sie dzieje gdzie indziej... :/ syf syf syf, niekontrolowana emigracja, a do tego, zero prawa, dyscypliny ( zeby trafic do kiby trzeba zabic zgwalcic ! lub fiskalnie panstwo oszukac...) a do tego dochodiz ogromny kryzys = bezrobocie frustracja...I konflikty spoleczne gotowe... 300m dalej budynki socjalne i tam nic nie plonie, tylko nam pod domami ... brak slow, i tyle ...

No mam taki jeden stary koc co dawalam bezpanskiemu kotu w zimie; obsikany jest jak nalezy ;)..
Ale...ja mam bardzo mala rodzine, gdybym miala wiele fajnych ciotek dla synka do wyboru, to na pewno bym zrobila selekcje, i mniej mile osoby bym popedzila miotla...
Ale niestety, wyboru nie mam wiec staram sie znosic dziwactwa, zeby maluch mial jakas ciotke:)...dla synka to atrakcja, ze ktos nowy sie z nim pobawi...

Josephine co Cie trapi?

reklama
Kurcze Josephine…. przed chwilą z mężem rozmawiałam i mówi, że u niego to szyby w autach wybijają, rano to widzi rzędy aut bez szyb ! – sam już dalej na parkingu zostawia i woli przejść się na pieszo. To nie ciekawie w Wersalu się robi– a mąż się mnie pytał, czy może Wersal byśmy wzięli pod uwagę…

Co do emigracji to wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma… u mnie też spokojne osiedle od zawsze, a sama widzę, że co raz gorzej jest z roku na rok – krzyki wieczorne się pojawiają, picie na ławkach, placach zabaw, malowanie ścian. Myślę, że to nie problem miejsca zamieszkania, a bardziej wymiaru sprawiedliwości. Wandale czują się bez karni ! a nieletni to już wcale!!!!

a nie wspomnę co się dzieje w tramwajach !!! słuchanie muzyki z telefonu, tak żeby drugi wagon słyszał to już nagminnie - rzucanie kamieniami w jadący tramwaj ! - (raz jechałam takim tramwajem w który trafili i szyba się roztrzaskała, kobieta głowę miała porozcinaną od odłamków szyby !!! picie alkoholu to norma ! a ostatnio to nawet palenie ! i wieczni menele, którzy traktują tramwaj jako noclegownie !! śmierdzi sikami, gównami ! j:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry