reklama

Mamy z FRANCJI!

Marzenka - to co razem będziemy popłakiwać ? :-D

Dziewczyny, jakie filmy wywarły na was największe wrażenie ? (czy to pod względem scenografii, efektów specjalnych, czy fabuły) DAWAJCIE TYTUŁY :)

Ostatnia edycja:
reklama
yasemin tak to ten film!!! ciesze sie ze podzielasz moje zdanie ( ja dzis widzialam reportaz o tym hotelu co byl film krecony i tak mi sie przypomnialo)
inne filmy?? wole dobra ksiazke!! kryminal, z dodatkiem psychologicznym ! to jest to! np. Donato Carrisi....

Ostatnia edycja:
Mistralka - bezy pięknie wyszły! Na półce sklepowej mogłyby się znaleźć :) Piszesz nam "KTO CHĘTNY ?" - a i tak obejdziemy się smakiem ;((( no bo jak je skosztować? :-( teleportacja tylko w filmach wychodzi... m.in w filmie "Charlie fabryka czekolady" :-D:-D:-D

Film ktory ostatnio mnie zaskoczyl to "Chlopiec w pasiastej pizamie"
Niespodziewalam sie takiego zakonczenia:eek:

Ja bardzo lubie filmy o tematce historycznej, dramaty tez i troche fantastyki ;-)

Film "Zapowiedz" jest fajny;-)

A z francuskich to "Pan od muzyki"

Zoe - ja nie pogardzę ani książką, ani filmem :) autora nie znam - wpisałam w google - i mi po włosku strona wyszła :-D "wyczytałam" żejest z Rzymu /chyba/ hehe:-), ale książki jego w ręku nie miałam. O ile film może być ciężki o tyle książki preferuję lżejsze. No i odwieczna zasada najpierw książka - później film - jak już coś adaptują ;)

Ostatnia edycja:
Marzenka - dzięki wielkie ! zapomniałam o tym filmie - na pewno, go zobaczę !

"Katyń", "W ciemności", "Pianista", "Ostatni pociąg do Auschwitz", "Lista Schindlera", "Wróg u bram" - Ja również byłam pod wrażeniem, tych filmów. Tematyka wojenna porusza większość.

"Zapowiedź" - oglądałam, nawet w TV na dniach była :) Fajny był pomysł na film, ale z tymi kosmitami spaprali wszystko !:wściekła/y: Gdyby nie watek kosmiczny - to jestem na tak. :)

Ostatnia edycja:
Powieki mi się już przymykają... Dobrej nocy :) chciałoby się napisać wszystkim, ale tylko chyba ja i ty Marzenka jesteśmy online :-D weteranki z nas, dziewczyny już dawno w poduszkę chrapią :-D

Josephine- zgadzam sie z Toba:) mam nadzieje, ze szybko minal te podpalenia!

Zoe- pod Twoim zdaniem tez sie podpisuje:)

Przed przyjazdem do fr bardzo sie denerwowalam na mojego M jak narzekal na czarnoskorych lub arabow i zawsze powtarzalam ze nie mozna wrzucac wszstkich do jednego worka, ze jest uprzedzony itp..... Teraz samej mi sie zdarza, ze skomentuje ich zachowanie...
Bedac w pmi na szczepieniu zdenerwowala mnie jedna kobieta. Wpadla z dzieckiem 2-3 letnim na reku. Przekraczajac prog pmi zazyczyla sobie odrazu gratisowego pampersa, chciala wepchac sie przede mnie ( chociaz nie mowie po fr to "odezwalabym sie"), bo ona ma spotkanie jej sie spieszy, ona czekac nie moze na co kobieta z pmi jej tlumaczy ze wybierajac sie tutaj nie ustawia sie zadnych rdv bo nigdy nie wiadomo ile to zajmie... Pani bardzo sie oburzyla... Przepraszam, ale nigdy nie widzialam bialej kobiety zachowujacej sie w ten sposob!

Anucha- jak tam wizyta?

Antylopka- jak maluchy? Ja mam znajomego w Puteaux i tez chwali sobie to miejsce:)

Yasemin, marzenka- wy ostatnie a ja pierwsza dzisiaj :))

Mistralka- co tam kuchcisz dzisiaj?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry