reklama

Mamy z FRANCJI!

ps. jeszcz enowej kolezance w sprawie polskich gin mialam napisac :
osobisice nigdy nie bylam ale slyszalam ( czy forum czy od so ktore znam OSOBISCIE) absolutnie SAME ZLE OPINIE. o obydu tych Dr

i niestety ale kojarz ami sie oni ( i inni polscy lekarze praktykujacy we fr) z bardzo polska metoda postepowania : wchodz nie gadaj nie zadawaj pytan ja mowie, plac i syzbko wychodz. a najlepeij jeszcze klaniajac sie nisko...

reklama
Josephine - Witaj podróżniczko, widzisz a nie mówiłam, że cisza będzie do poniedziałku ;D

Zgadzam się z Tobą. Nigdy nie mów nigdy - gdybać sobie można. Na dzień dzisiejszy pewnych rzeczy bym nie zrobiła, bo nie muszę, ale kto wie… Głód i walka o życie wyzwala u ludzi uśpione moce. To samo tyczy się, że dajemy za kogoś przysłowiową rękę uciąć... Ja za siebie nie dam uciąć, a co dopiero za innych.

Co do matek, to coś w tym jest. Czasami jestem w szoku jak kobiety się zmieniają pod wpływem macierzyństwa – normalnie nowo narodzone LWICE ! Jednak wiele mamy wspólnego z naturą, matka zawsze broni swoje małe kosztem siebie, partnera i innych /nie koniecznie w tej kolejności/ To jest prawda dla dziecka i kraść by się poszło.

Mistralka – 7/7 i to po ok. 10 godz. i tak aż do października ?:eek: Przecież to się wykończyć można !

Anucha- ten manewr Heimlich'a, to też go znam tylko nie wiedziałam, że tak się nazywa, ale tak jak piszesz w razie potrzeby to człowiek na oślep wszystko robi…

Magda, mogłabyś podmuchać na to słoneczko i troszkę w moją stronę nakierować? bo,aż mnie chandra jakaś dopada:eek:

Yasemin- takie sloneczko jak dzisiaj to moze sie schowac:p 14-15c niby bylo! Gdzie to slonce!!

Cos nie mozemy wyjsc z chorob:/ mnie juz zatoki i gardlo lapie a oli juz ma suchy kaszel:////

Marzenka Wszystkiego Najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu !

Rocznica Ślubu to ważna chwila,
niech będzie dla Was bardzo miła!
Owocne II gody zróbcie !
- siostrę lub brata dla Alexandra stwórzcie !
:-);-)
fot.1.jpg

Załączniki

• fot.1.jpg
    fot.1.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 30
hej

marzenka: najlpesze zyczenia rocznicowe :))))))))))

yasemin : no racja co do tych uspionych mocy w czlowieku :) a zwlaszcza w kobiecie.

co porabiacie dziewczyny ???? jakie plany na dzis ? ja dzis pranie suszenie prasowanie i pakowanie. jutro wyjazd o 4 nad ranem z domu ... padne chyba... :/
wlasnie sobie zdalam sprawe ze^po powrocie z Pl zostanie mi 3 tyg do slubu znajomych a ja jetsem w czarnej d.. z sukienka zamawianiem fryjera i cala reszta ... fuck ... z butami, z torebka... Looo... no ze wszystkim hahhahaha

Cześć Dziewczyny

U mnie podobnie sprzątanie, prasowanie a wieczorkiem imieniny koleżanki ;)
Josephine w 3 tyg. to i ślub można zorganizować :-D DASZ RADĘ ! :) Od razu chwyć za telefon i umawiaj wizytę u fryzjera. A poszukiwania sukienki… to kto jak kto, ale Ty nie dasz rady ? ;)

A jak francuskie wesela? Zbliżone do polskich ?

Yasemin slub to zalezy u kogo i gdzie... najsztywniejszy slub na ktorym bylam to akurat u znajomych w Wersalu - wszystkie kobiety mialy obowiazkowo okropne nietwarzowe kapelusze, wszystkie dzieci ubrane na bialo-granatowo, wszyscy wujkowie poprzypinali sobie ordery itp....

Hej dziewczyny
Jestem już po wizycie u dr. Lebkowski, z resztą pierwszej i ostatniej, bo okazało się, że to już 18 tydzień ciąży. Jestem trochę w szoku, bo nie sądziłam, że aż tak daleko!
Co do samej pani doktor to cóż niezbyt miła, niby konkretna, a jednak cała wizyta trwała góra 15 minut. Nie dała mi dojść do słowa, nic się nie dowiedziałam poza tym, że muszę iść do szpitala, dała mi list ogólnie na położnictwo i skierowanie na badania.
Nie wiem jak to będzie z tym szpitalem, jak się dogadam i w ogóle nadal jestem przerażona tym wszystkim, a po wizycie zamiast się uspokoić to chyba jeszcze bardziej nic nie wiem.
Tym bardziej, że to wszystko tak późno...

Areaksa to fajnie, ze juz masz pierwszy trymestr z glowy!
A po angielsku moze mowisz? Ja mysle, ze w aulnay jest populacja kobiet nie mowiacych po francusku i na pewno sa przyzwyczajeni do takich sytuacji. Zawsze mozesz wziasc ze soba notes i prosic aby zapisano Ci wszystko, co nie zrozumialas...
Powiedz jakby Ci mozna pomoc...

Ostatnia edycja:
reklama
areaksa: najgorsyz dla wiekszosci kobiet trymestr dla ciebie byl niezauwazalny :) zobacz na pozytywne strony, mas zpolowe ciazy niema za soba !!!MARZENIE !!!!! :) na 100% mozesz znakezc lekarezy mowiacych po ang. Nie bardzo rozumiem dlaczego gin nie zareagowal konkretnie z konkretnymi badaniami... na tym etapie jetses juz po usg I trymestru, ktore jak wiadomo jets bardzo wazne, wyklucza wazne wady ... dlatego mysle z emusisz szybko zrobic usg, podstawowe badania : mocz cukier, hiv, zoltaczka. musisz tez syzbko udac sie do najblizszego spzitala, czy tego gdzie chcesz rodzic i ZAMOWIC SOBIE MIEJSCE, normalnie robie sie do ok.13-14 tygpodnia... yasemin : dziekuje za dodanie otuchy :) A zakupy ja wuielbiam, wlasnie wracam z cezntrum handlowego ;) ale nie rzecyz elaganckie, sukienki jakie simprezowe, balowe itp. nie czuje sie w takich rzeczach to raz a dwa: mam dosc nietypow abudowe ciala i dobrac cos na mnie to raczej zostaje wybor z 10 sukienek 1..ta najmniej do przerobienia ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry