reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

Witam, jestem mamą listopadową 2010. Mój synek Krzyś bierze udział w konkursie gdzie do wygrania jest 2000 zł. Bardzo proszę o wsparcie i oddanie głosu na Krzysia. Za wszystkie głosy bardzo dziękuję. Wystarczy tylko kliknąć

Proszę głosujcie na Krzysia: WIELKI FINAŁ

reklama
witajcie

tak was podczytalam i widze zep roblem z cafem....he skad ja to znam
ale normalnie z tego co wiem wyprawka nalezy sie prawie kazdemu(temo co przekroczy plafon to nie ,ale tzreba naprawde duzo zarabiac zeby nie dostac tej wyprawki) dziewczyny starajcie sie o to bo naprawde warto w koncu to parwie tysiac euro i pozniej po porodzie daja 180e na pierwsze dziecko a jak ma sie dwoje to dodatkowe 125e czy razem ponad 300e
dowiedzcie sie wiecej w waszym cafie !

parisienne : ja juz sie tyle dowiadywalam, plus moja tesciowami pomagala i chodizla wsyztsko zlaatwiac do caf i CPAM jak bylam w ciazy... becikowe mi sie nie nalezy ani to na pierwsze dziecko - to wiedzialam. Ale od drugiego dziecka te 120 nalezy sie bez wzgledu na plafond itd i jest wyplacane normalnie od mieisaca poprzedzajacego narodizny, czyli u nas powinno byc od grudnia 2011, a tu cisza w terenie... nie mam jak teraz tam isc z niemowlaczkiem i czekac 3h w kolejce, tym bardziej z caf otwarty rano i najlepsze jest to ze juz kiedys sie nie wyrobilam miedyz rozpoczeciem szkoly przez L., a godzina 11h15 : gdy musialam opuscic caf zeby isc na sortie d'ecole!!!!!!!!!!!!!!! Takze sprawy tak leza i kwicza :-D

Dziewczyny mi sie z becikowym udalo... Dostalam chyba w 7 miesiacu. Teraz zobaczymy czy beda przelewac te sto iles tam euro na poerwsze dziecko...
Ale szczerze nie znosze tam chodzic:/ obslugujacy sa zazwyczaj nie mili, wiec zadna przyjemnosc isc tam i urzerac sie z nimi:/

magdabb : mi sie moze przez tyle lat zdazylo 2-3 razy trafic na mile osoby w administracji :)

magdabb : mi sie moze przez tyle lat zdazylo 2-3 razy trafic na mile osoby w administracji :)

parisienne : czy mi sie wydaje czy u was w miesice otowrzyli poslka szkole lub przedszkole???? cos mi sie kiedys juz o uszy obilo! czy wies zmoze w jakich miastach poz aparyzem sa szkoly poslkie i przedszkola? kiedys slyszalam o skzole pl w saint germain en laye a nie moge nic w necie na ten temat znalezc...zadnego linka, kontaktu.?.. moze juz nie istnieje albo anzwa jaka inna...?

spadam sprzatac, dzieci spia ale mi sie niestety dzis siesta nie skapnie... o 16 przychodiz kolezannka z 2 dzieci, musze ogarnac dom :(

Ostatnia edycja:
witajcie kochane!! widze dzieje sie u was..jak dam rade to przeczytam wszystko , dawno mnie tu nie bylo.
my za dwa, trzy miesiace przenosimy sie do montmorency za paryzem , bylam ogladac mieszkania , i jedno mi w oko wpadlo, duze eeeeee; tylko trzeba tez troche popracowac , bo pomalowac, posprzatac itp......takze beda zmiany.
mam pytanie czy musze juz o tym mowic w szkole czy poczekac ???chodzi o szkole w nowym miejscu zamieszkania; bo nie ktorzy mowia ze to od razu przeniosa, ze nie ma poblemu, a nie ktorzy mowia zeby wczesniej ; tak czy tak trzeba bedzie pewnie podjechac i sie zapytac.
u nas ostatnio mroz, moja znowu chora....teraz czekam na meza bo byl trzy dni w italii zalatwiac sprawy;
trzymajcie sie , milej nocy!!

zoe : hej :)
jak mala sie ma ???? fajnie ze sie przeprowadzacie :) szkoda ze tak daleko ode mnioe ... :(
jak juz bedziesz wiedziec w jakiej dzielnicy lmieszkacie to idz do merostwa i lepiej zapisz ja wczesniej.. nigdy nie wiadomo...
ale musisz wiedziec juz jaka dzielnica, bo podzial szkol jest dzielnicowy! wiec musisz wiedziec jaka szkole "rezerwowac"

milego dnia !!!!

dzieki josephine! a teraz inne pytanie.. a wiec sytaucja w pracy nie ciekawa i chcialam sie zwolnic , ale nie wiem wogole o co chodzi i jak to zrobic! w kontrakcie mam zapisane ze pracuje 20 godzin tyg, oczywiscie fiszki tez mam mniejsze niz w rezcywistosci o ponad polowe, i dlatego o bezrobotny nawet sie nie bede starac bo nie przepracowane mam tyle co trzeba i tez po co?? o grosze...ale teraz tu problem bo nie wiem czy mam napisac ze odchodze i dziekuje dowidzenia, czyli sama sie zwalniam.....bo slyszalam ze mozna tez tak jakby rozwiazac kontrakt o prace...ale jaka to roznica dla mnie??? chyba zadna...
co do mieszkania to juz wiem gdzie....i tez lepiej jak wczesniej odejde z pracy, bede miala chociaz czas na przeprowadzke ...dopoki mala w szkole bedzie.....

zoe : niestety nie pomoge ci z praca... mam praktycznie zerowe doswiadczenie... nie iwem jak to jets z tym odejsciem na bezrobotne itd, ja nigdy sie tym nie zajmowalam bo z dziecmi w tygodniu mialkam smieszna ilosc godzin, a te wieczorne sittingi bylo "au black" ;)

czyli juz znalezliscie mieszkanko??? przez agencje ? to zalatwiaj skzole szybciej, ale na pewno mas zcza sdo minimum marca - kwietnia, takze spoko :)
a w mieszkanku przewidzieliscie jeden dodatkowy pokoj tak na przyszlosc ???? ;)
nie to ze namawiam hehehe
ale niedlmugo nam sie magda rozpakuje i zabraknie ciezaroweczek na watku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry