reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z FRANCJI!

Hej:)
jestem wymeczona praca i za duzo dla mnie do nadrabiania:-/
Wiekowo plasuje sie w połowie stawki w takim razie, bo mam 30 skończone:) ale w dzieciach prowadzę przynajmniej:-p

reklama
Hej
Antylopka patrz patrz bo cie przescigne :) u mnie w tym roku 31 :) a dzieci bedzie tyle samo :)

Ja w calosci nadal.
Czytam was co dnia, ale wieczorem z telefonu a nie lubie z niego za bardzo pisac.

Maryś - ja też z telefonu nie lubię pisać ;) To my w takim razie czekamy nadal ! z taką samą niecierpliwością jak Ty ;)

Josephine - zapomniałam napisać... Słodkie buziaczki dla synka od 'forumowych ciotek' :* - za kolejny równy miesiąc (tzn. - wiesz o co mi chodzi ) ;)

Dziewczynki ktora pomoze? Co to jest Taxe Fonciere? Dostalam cos takiego za
2012 r - mam 137e do zaplacenia. Wiem ze to podatek od nieruchomosci-Dokladnie to brzmi tak- Texes Foncieres 2012-Detail Du Calcul des Cotisations. I to co ja mam do zaplacenia jest w rubryce Taxe ordures menagers.

Gdziesz wyczytalam ze jestli placi sie to, to Taxe d'habitation sie nie placi ...:confused: Jak to jest?

Marys czekamy z niecieprliwoscia!!!
Magda wiem co czujesz! Moj Alex tez nie nawiedzi lakarzy i szczepien! Bylyscie dzielne ;-)

Josephine dzieki za objasnienia co do szkoly;-) Ten pierwszy rok co Alex by mial chodzic na 4h dziennie to bym przezyla... Mam szkole pod nosem, moze jakies 50m od domu ;-) Takze zaden problem. Ale potem...jak piszesz przerwa obiadowa, siesita i wez tak lataj po malucha w te i we wte...maskara!

Mamusie synkow(wybacz Madziu ;P) powiedzcie czy lekarzy pediatrzy kazali Wam cos majstrowac przy siusiakach Waszych synków?? W sensie sciagac napletek tak dlugo az nie zjedzie caly?
Ja tego nigdy nie robilam, ale zaczynam sie troszke martwic bo w Pl cos takiego sie robi...Jak Alex byl malutki to lekarka w Pl kazla tak robic ale tutaj zaprzestalam tego bo niby sie nic nie robi...Jakie sa wasze dsowiadczenia?

Dobrej nocki!

antylopka : 100 lat dla Adaska ! A z ta trojka i czolowka ton sie tak nie pal, bo moze i ja dogonie ...? :) a bede mlodsza, bo u mnie po 30tce o ciazy MOWY NIE MA :baffled::no::szok: i bynajmniej od razu pisze DLA KOBIETEK po 30tce ze bynajmniej nie chodzi to u jakas impertynencje czy jak to sie mowi... A o pozioim cukru i kazda zmiane hormonalna coraz niebezpieczniejsza z wiekiem ! ZEBY NIE BYLO HAAAAA!!! :)
nie no tak sobie na wesolo pisze, bo co tu sie martwic i stresowac... antylopek ty jestes w srodowisku medycznym i wiec wiesz co to znaczy miec ciaze pod kontrola 15h na dobe ... i z 1,45g dopuszczalnych gramow dojsc do 5,00 ... .... No nic, co zrobic ... kto by sie spodziewalam po takim chlystku i cherlaku ... Ale mam 2 synkow i 2 zdrowych i to jest najwazniejsze :))

anucha : ze tak napisze, prowokacyjnie ; CHLIP C H L I P :) hahahahahhahahaha

cos zas sie tyczy isntynktu dzieci to potwierdzam ( sprawdzone 2 tyg temu) ze poltoraroczne dziekco nie musi byc badane zeby spanikowac...U nas sie zaczleo w momencie i TU PISZE BARDZO POWAZNIE I DOSLOWNIE : w momencie przekroczenia progu gabinetu ... I zmakneicie dzrwi... kobieta 74 lata i bialy fartuch i dirbne sie w kieszeni nie zgadzaja ... Wyk kwik... dziekco nieprzebadane nieosluchane przed szczepiniem, bo nie szlo...d arl sie wyrywal... szczepiona zapodona od tyliu i ..hakiem ... na rekahc u taty twarza do niego ..lekarz od tylu hakiem igla... 3 sekundy ... lekarz nawet doklandie nie widzial gdzie sie wboja... film, po prostu film... na cale szczescie mam cholerne zaufanie to monumentalnego pediatry w regionie paryskim ! co nie zmeinia faktu z emimo tego, i mimo tego z to 2gie dziecko z gabinetu wyszlam na wacie... po raz pierwsyz udalo mi sie chodzic na wacie ...znaczy sie na nogach z waty.. a maz ... byl gipsowy :)

nie pytajcie dlaczego jeszcze nie spie... Maz w innym kraju ... sama z dziecmi ... :/ po ostatnich wydarzeniach wchodze na pietro i sprawdzam czy sie aby na pewno lampy na uliczce pala, glaskam spioch (drugiegi z jego snem sie nie da) i schodze i zamaist isc spac czekam ... jutro juz wygananiec wroci i wszystko wroci do normy :) za d=to 2 filmy sobie obejrzalam :) ha!

Ostatnia edycja:
Marzenko my placily obie taxe- ale jestesmy wlascicielami,nie wiem jak to jest przy wynajmie natomiast, wydaje mu sie ze te smieci biora jednak udzial w charges locatives.co do pytania o zizi to nam kazal pediatra naciagac odrobinke (od niedawna)

Ostatnia edycja:
reklama
hej
i ja przesyłam spóźnione buziole dla Adasia :)

Marzenka co do siusiaka sa rożne szkoły. Jedni mówią aby ściągać drudzy radzą nie. ale przy kąpieli zobacz jak to tam schodzi. jak jest ok to raz na tydzień by opłukać i już. Jak słabo schodzi to nie majstruj mu zbyt często i zbyt mocno, bo sie porabia tylko pęknięcia na napletku. a ma czas napletek by zejść do 3 roku życia.
U mnie dwóch chłopaków i każdy inny. Marcelkowi zszedł napletek do końca teraz w zimę jak go tata nauczył pielęgnacji a Danielkowi od urodzenia schodził.
co do przedszkola zobaczysz jaka za rok będzie różnica w rozwoju synka. on będzie pragnął do dzieci. a ty nie będziesz mieć juz wątpliwości z przedszkolem :)
Josephine no myśl myśl o trzecim :) bo te różowe cudeńka co masz w szafie pochowane może sie w reszcie przydadzą :)))

a oto my w tą Wielkanoc.

Ostatnia edycja:
Do góry