andzulina
Fanka BB :)
madbebe - jezeli dr Sempka nie jest juz twoim gp to musisz jak najszybciej znaleźć drugiego - dr Cudo lub Blach - twój wybór. pod koniec ciąży bedziesz biegac co drugi tydzień na kontrolę do swojego gp.
a co do tego, czy ginekolog powinien przyjmować w ramach maternity... no cóż - słyszałam różne opinie, min. od polskiego lekarza, że nie powinna, bo jest specjalistą a nie lekarzem ogólnym - bo niby masz za darmo ale i tak za kazdym razem płacisz (bynajmniej ja tak miałam, bo ani razu nie spytała, czy chcę usg, czy nie - tylko robiła. a jak raz powiedziałam, że nie chcę, bo kilka dni wczesniej byłam w PL i tam zrobiłam 3D, to nie była zbyt miła atmosfera...) ale nie sugeruj się moją opinią - może u Ciebie było inaczej.
ja przeniosłam się do dr Cudo i jestem zadowolona. inne dziewczyny też
a co do tego, czy ginekolog powinien przyjmować w ramach maternity... no cóż - słyszałam różne opinie, min. od polskiego lekarza, że nie powinna, bo jest specjalistą a nie lekarzem ogólnym - bo niby masz za darmo ale i tak za kazdym razem płacisz (bynajmniej ja tak miałam, bo ani razu nie spytała, czy chcę usg, czy nie - tylko robiła. a jak raz powiedziałam, że nie chcę, bo kilka dni wczesniej byłam w PL i tam zrobiłam 3D, to nie była zbyt miła atmosfera...) ale nie sugeruj się moją opinią - może u Ciebie było inaczej.

bo z tego co wiem, to ona zrezygnowała z prowadzenia ciąż (m.in. na własnym przykładzie... w czerwcu kazała mi znaleźć GP, który poprowadzi mnie do końca) ale czekaj czekaj... chodzisz do niej i za każdym razem płacisz (chyba 50 euro) czy ona wypełnia Twoją kartę ciąży? czy powiedziała Ci, że masz znaleźć nowego GP? bo do niej mozesz iść kiedy chcesz, ale płacisz, a w ramach maternity scheme u GP nie płacisz za nic. czy Sempka bada Ci za każdym razem ciśnienie, mocz itp? czy tylko robi usg i zwykłe badanie gin? bo z Twojego opisu wynika, że chodzisz do niej "prywatnie" jak do ginekologa, zgadza się? jak odpowiesz mi na te pytania, to może wtedy uda mi się jakoś Ci pomóc
bo troszkę niejasno napisałaś ;-)
jak coś to pytaj śmiało