Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
odnośnie szczepień to u nas wygląda to tak:zaczęliśmy od grudnia jak miał 2 miesiące, a nie 7 tyg jak pisałam i lecimy:
- prevenar(1)(pneumokoki) + infanrix IPV Hib(błonica , tężec, krztusiec)
- meningitec(1) (meningokoki)
- prevenar (2) + infanrix IPV Hib
- meningitec(2) -( trzecia dawka 15 m-cy)
- prevenar(3)( 4 dawka 18 m-cy) + infanrix IPV Hib( czwarta dawka w 15 m-cu, piąta 5 lat)
- eugenix(1) (żółtaczka typu B)
- eugenix(2) - trzecia dawka 14-16 m-c)
teraz w 13 m-cu mamy Priorix (odra, świnka, różyczka)- druga dawka 4 lata
i Mantoux- próba tuberkulinowa
oprócz tego mam jeszcze wypisane 2 szczepionki kórych nie mogę odczytać:
chyba varinox (2 dawki 14 m-cy i 6 lat) to chyba na ospę
i hanrix chyba też zółtaczka ale nie typu B,
aż z ciekawości zapytam przy najbliższej okazji pediatrę.
najlepiej sprawdzonego, może ktoś ze znajomych może Ci kogoś polecić?Po pierwsze jak wybrać pediatrę?
czy chodzi Ci o to że wybierasz lekarza w przychodni, i chcesz również do niego chodzić prywatnie?Czy mogę iść bezpośrednio do wybranego pediatry prywatnie?
nie wiem o jakie Centrum Zdrowia Ci chodzi :-(Czy muszę iść zgłosić dziecko w Centrum Zdrowia czy robi to za mnie szpital?
tego nie wiem,popytamCzy szczepionki (te obowiązkowe) są bezpłatne w przypadku nie posiadania ubezpieczenia?

ja też byłam zielona, bo mimo że ubezpieczeni byliśmy to nigdy w przychodni u lekarza nie byliśmy;-)a dokładnie czy muszę wybierać pediatrę z przychodni czy mogę się tam nie pojawiać i od razu wybrać jakiegoś prywatnego lekarza i tylko do niego chodzić ze szczepieniami itd. czy jest jakaś procedura, przymus czy coś w tym stylu wyboru lekarza w przychodni.
osobiście to ja w tych kwestiach zielona jestem jak trawa na wiosnę.