reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z HARLOW lub okolic.

Bzowa Babuleńka dziekuje za odpowiedz. Czy moglabys opisac mniej wiecej jak ten sure start wyglada? ile dzieci jest w grupie...ile sie placi ...i ogolnie napisz co mozesz...Nie szukam w sumie przedszkola calodniowego dla mojej Małej , zalezy mi poprostu by miala kontakt z innymi dziecmi...poza tym mam pytanko....poniewaz Twoja Coreczka jest w podobnym wieku co moja,wiec chcialam sie spytac czy juz mowi, jesli tak to czy duzo ? martwie sie troche bo moja mowi bardzo mało, podstawowe slowa : ( z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie Mamy ;)

reklama
Kochana sabrrrinko :-)

Sure start to jest taki program rządowy całkowicie finansowany przez państwo, tworzone są w ten sposób takie children's centre. Wpisz sobie w google to poczytasz dokładnie o co biega. Ogólnie wygląda to tak, przychodzisz z dzieckiem do takiego jakby przedszkola ma tam organizowane rożne zajęcia są rożne sale zabaw, można uzyskać poradę w zakresie zdrowia i pielęgnacji no i takie tam...jest plac zabaw, piaskownice...dużo dzieci i mam. Można coś zjeść, napić sie kawki ogólnie bardzo fajna atmosfera. Teraz na przykład organizowane są mikołajki. Nie można tam zostawic dziecka musisz być z nim. Jesli masz ochote to mogę sie z Tobą umówić i pójdziemy razem. Napiszę Ci na priv. swój numer.

Jesli chodzi o moją córeczkę to mówi ślicznie już od dłuższego czasu, ale nie martwiłabym się tym na Twoim miejscu bo z tym gadaniem to różnie bywa ;-)

Pozdrawiam!

Witam jestem szczesliwa mamusia 2letniego Davida,i za 2tyg.przeprowadzam sie do Harlow,poszukuje mam na plotki,kawke i na spacerki z naszymi pociechami Pozdrawiam wszystkie mamy z Harlow

Witam wszystkie mamusie z Harlow - uk. Wprawdzie jestem mamusią 33 letniej corki (mam 56) a na to forum trafilam przypadkiem poszukujac nowych znajomości w Harlow. Mieszkam u córki (przeprowadzila sie do Harlow w 09/2008) od kilku miesiecy i szukam jakichś znajomych (angielski znam b.słabo), żeby móc pojsc razem na kawę i pogaduchy. Może młode mamy mają jakieś znajome starsze panie (nie tylko panie), które też chciałyby się skontaktować? Jeśli chcecie mieć godzinkę dla siebie to mogę pojść z waszą pociechą na spacer w tym czasie. tel. 0127 94 25 763. Pozdrawiam
progress.gif
:-)

czrna1981 - kochana,jesli szukasz poradwpsolnej kawki czy spacerku jestem otwarta na propozycje:-) Mieszkam w Harlow od roku,mam 6miesiecznego synka.ze znajomosciami slabo poniewaz przez ten rpk nigdzie nie pracowalam a moj maz tylko z anglikami,wiec sama rozumiesz.... Bardzo chetnie poznalabym kogos,zeby poplotkowac,wymienic sie nowinkami itp:) Jak będziesz miaa ochote odezwij sie na forum:)pozdrawiam cieplutko!!!:-)

czrna1981 - kochana,jesli szukasz poradwpsolnej kawki czy spacerku jestem otwarta na propozycje:biggrin2: Mieszkam w Harlow od roku,mam 6miesiecznego synka.ze znajomosciami slabo poniewaz przez ten rpk nigdzie nie pracowalam a moj maz tylko z anglikami,wiec sama rozumiesz.... Bardzo chetnie poznalabym kogos,zeby poplotkowac,wymienic sie nowinkami itp:) Jak będziesz miaa ochote odezwij sie na forum:)pozdrawiam cieplutko!!!:biggrin2:

hej dziewczyny.widze ze temat troche juz stary ale moze jednak znajdą sie jakies oczekujące maluszków mamy w okolicach Harlow :)niedawno sie tu przeprowadzilismy i narazie nikogo jeszcze nie znam niestety :(
Mam termin na 12/09 i bardzo chętnie wybiore sie na spacer i pogaduchy z inną mamą i jej pociechą we wrześniu. pozdrawiam :)

reklama
Do góry