madbebe
mama pazdziernikowa 2009
madbebe każda mama po porodzie chodziła jak zombie.Nic dziwnego.Nigdy nie słyszałam o chudym pokarmie![]()
Madbebe, tak jak Anineczka pisze- nie ma czegos takiego ja za chudy lub za tlusty pokarm. Za czasow, jak my bylysmy niemowlakami krazyly takie mity. I kazda dolegliwosc malucha zwalalo sie na zla jakosc pokarmu matki. Dodatkowo bledne myslenie, ze to co je mamusia powoduje kolki u dziecka (moze jedynie spowodowac alergie) No i standardowo- kazdy placz, to przejaw glodu...
Moze i ja tez mialabym takie obawy, jak Ty czy nawet moja mama ale troche sie naczytalam i prywatnie nadowiadywalam na temat laktacji. Takze glowa do gory. Pokarm masz dobry- najlepszy jaki moze dostac Twoja corcia. Upewnij sie tylko, ze masz go wystarczajaca ilosc.
Wierze Ci, ze chodzisz jak zombie, bo mi tez sie czasem zdarzalo. Tez czasem mialam dylematy czy Ada placze z glodu czy moze ma kolke czy jest zmeczona... Z czasem nauczylam sie jej "sluchac" i nie mialam juz wiekszych problemow. Dalam rade chociaz troche to trwalo i nie bylo latwe. Ale to chyba nieodlaczny element posiadania dzidziusia, bo przeciez nikt nie mowil, ze bedzie latwo...:-)
Podejrzewam, ze jak Malutka skonczy miesiac, to wiekszosc rzeczy Wam sie unormuje...
Fiu, fiu, fiu!! Sie rozpisalam...![]()
Madbebe nie lam sie kazda z nas to przechodzila - wkoncu bedzie lepiej, a mama ady ma racje trzeba nauczyc sie sluchac dziecia, bo cos w tym jest ze inaczej placze iedy glodne a inaczej kiedy mokroco do charczenia to tez normalne, moj tez tak mial
![]()
madbebe jak mała przybiera na wadze to nie masz co sie martwić a tym zmęczeniem to poproś męża niech sie małą zajmie a ty odpocznij![]()
Madbebe najwyraźniej Twoja Malutka potrzebuje częściej zjeść, no cóż bywa i tak, i wiem, że to męczące, ale dasz sobie radęPoproś o pomoc tatę, żeby się córcią pozajmował, a Ty chwilkę odpoczniesz
Początki są z reguły trudne
Powodzenia:-)
czesc!
dzieki wszystkim za rady i slowa otuchy

co do placzu malej,nie mam w sumie wiekszych problemow ze stwierdzeniem przyczyny.Jak jest glodna ewidentnie szuka cyca ustami albo wklada piastki do buzi..
Martwila mnie bardziej ta jej bezsennosc,ale juz jest w miare.W nocy pospala z 7h i ja juz na oczy widze lepiej
:-)wiec nie jest zle. A glodomor z niej wielki,to fakt
wlasnie sie obudzila wiec zmykam i pozdrawiam!

co do charczenia to tez normalne, moj tez tak mial 

....