• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

:-D

madbebe każda mama po porodzie chodziła jak zombie.Nic dziwnego.Nigdy nie słyszałam o chudym pokarmie :eek:

Madbebe, tak jak Anineczka pisze- nie ma czegos takiego ja za chudy lub za tlusty pokarm. Za czasow, jak my bylysmy niemowlakami krazyly takie mity. I kazda dolegliwosc malucha zwalalo sie na zla jakosc pokarmu matki. Dodatkowo bledne myslenie, ze to co je mamusia powoduje kolki u dziecka (moze jedynie spowodowac alergie) No i standardowo- kazdy placz, to przejaw glodu...
Moze i ja tez mialabym takie obawy, jak Ty czy nawet moja mama ale troche sie naczytalam i prywatnie nadowiadywalam na temat laktacji. Takze glowa do gory. Pokarm masz dobry- najlepszy jaki moze dostac Twoja corcia. Upewnij sie tylko, ze masz go wystarczajaca ilosc.
Wierze Ci, ze chodzisz jak zombie, bo mi tez sie czasem zdarzalo. Tez czasem mialam dylematy czy Ada placze z glodu czy moze ma kolke czy jest zmeczona... Z czasem nauczylam sie jej "sluchac" i nie mialam juz wiekszych problemow. Dalam rade chociaz troche to trwalo i nie bylo latwe. Ale to chyba nieodlaczny element posiadania dzidziusia, bo przeciez nikt nie mowil, ze bedzie latwo...:-)
Podejrzewam, ze jak Malutka skonczy miesiac, to wiekszosc rzeczy Wam sie unormuje...
Fiu, fiu, fiu!! Sie rozpisalam...:-D

Madbebe nie lam sie kazda z nas to przechodzila - wkoncu bedzie lepiej, a mama ady ma racje trzeba nauczyc sie sluchac dziecia, bo cos w tym jest ze inaczej placze iedy glodne a inaczej kiedy mokro:eek::sorry: co do charczenia to tez normalne, moj tez tak mial :tak:

madbebe jak mała przybiera na wadze to nie masz co sie martwić a tym zmęczeniem to poproś męża niech sie małą zajmie a ty odpocznij:tak:

Madbebe najwyraźniej Twoja Malutka potrzebuje częściej zjeść, no cóż bywa i tak, i wiem, że to męczące, ale dasz sobie radę:tak: Poproś o pomoc tatę, żeby się córcią pozajmował, a Ty chwilkę odpoczniesz:tak: Początki są z reguły trudne:sorry: Powodzenia:-)

czesc!
dzieki wszystkim za rady i slowa otuchy:happy:
co do placzu malej,nie mam w sumie wiekszych problemow ze stwierdzeniem przyczyny.Jak jest glodna ewidentnie szuka cyca ustami albo wklada piastki do buzi..
Martwila mnie bardziej ta jej bezsennosc,ale juz jest w miare.W nocy pospala z 7h i ja juz na oczy widze lepiej :tak::-)wiec nie jest zle. A glodomor z niej wielki,to fakt:tak:
wlasnie sie obudzila wiec zmykam i pozdrawiam!

reklama
anineczka ja mam dwóch braci,jeden dalej jest w Irlandii i własnie do niego dziewczyna przyjechała która z dziećmi zostanie moimi:tak:a drugi pojechał na urlop do PL i sie zakochał więc wrócił tylko po rzeczy i poleciał do niej:eek:szok dla wszystkich:tak:
a poza tym to po raz PIERWSZY zostane ciocią:-D:cool2:

lece po moją czarownice:confused2:

anineczka ja mam dwóch braci,jeden dalej jest w Irlandii i własnie do niego dziewczyna przyjechała która z dziećmi zostanie moimi:tak:a drugi pojechał na urlop do PL i sie zakochał więc wrócił tylko po rzeczy i poleciał do niej:eek:szok dla wszystkich:tak:
a poza tym to po raz PIERWSZY zostane ciocią:-D:cool2:

lece po moją czarownice:confused2:
Ahhh no i wszystko jasne :-D:-D

mama ady- mieszkam na cuszna chałs po naszemu :-) i czekam na dynie :tak:lubiczanka -mój syn jest w szkole chłopców może dlatego bo dziewczyny miały impreskę durne dla mnie te rozdzielanie :no: ....

Anineczko-ja czy w ciąży czy normalnie mam tak ustawiony organizm,że dwa razy w roku jestem chora-jesienią i na wiosnę...No pech chciał,że akurat na ciążę przypadło,ale za to wiem,że jak teraz swoje przecierpię,to bedę miała św.spokój do wiosny:sorry:.A już naprawdę mam dośćććććć
zlosc17_(www.e-gify.pl).gif
.Znalazłam fajne obrazki-więc życzę zmiany z
domy3.gif
na
domy19.gif

MartaF-zaskoczenie powiadasz...czego nie może z nami zrobić
milosne16_(www.e-gify.pl).gif
miłość?
No ja lecę wydać troszkę
pieniadze21.gif
i po mojego
diably11.gif
.
miłego popołudnia drogie Panie:-D

mama ady- mieszkam na cuszna chałs po naszemu :-) i czekam na dynie :tak:lubiczanka -mój syn jest w szkole chłopców może dlatego bo dziewczyny miały impreskę durne dla mnie te rozdzielanie :no: ....

A ja obstawialam, w sumie sama nie wiem czemu, ze mieszkasz na Palasie (po naszemu):-) Nie wiem czy kolezanki Ady maja Twoje osiedle w repertuarze ale jak cos, to moze je lekko przekieruje:-D:-D:-D

Agusik juz pewnie w stanie gotowosci. Ciekawe jak ona bez nas wytrzyma tyle czasu:confused2: Juz ja widze jak dyskretnie pyta czy moze skorzystac z internetu i wymyka sie, zeby nas chociaz poczytac... hihihihi:-D:-D:-D

dobry:-)
anineczka masz racje ten lemsip jest fuuuuu ale ja go wsypywalam do herbatki sobie i jakos dalam rade:tak: do tego jeszcze cytrynke i miodzik i bylo ok
lubiczanka ja czesto chorowalam w ciazy i zawsze pilam syropik glicerine & lemon & honey i na kaszel duszo mi pomogl, bo czasami tak chyrlalam ze myslalam ze zaraz malego zgubie:eek::sorry:
joann dosc zadki mus zawiera sloiczek z bobovity jabluszko ze slodka marchewka wiec moze sprobuj ten;-)ja tez czasami dolewam soczku do zupki jesli widze ze malemu nie smakuje, albo scieram jablko, bo te warzywne sloiczki takie gestawe i mdlace troche:sorry:ale sa niektore zupki np z jablkowym lub sliwkowym pure:tak: co do okien to w srodku wiadomo sama sobie myje, a na zewnatrz ile siegne:tak:ale ja mieszkam w apartamentowcu wiec co jakis czas przyjezdza firma i myje:cool2:
julia no to tylko pozazdroscic efektow;-):tak:ale Ty schudlas czy poprostu laska bylas przed i po dzieciaczkach i nie musialas sie meczyc? bo ja chodze praktycznie codzien na silownie i efekty marne jak narazie, choc staram sie uwazac co jem:-(u nas na silowni sa zajecia zumby, ale jakos nie mialam odwagi sie jeszcze wybrac:sorry:
Agusik - udanego wypadu:-)
Wszystkim duzo zdrowka:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry