Hejka:-)
Oto przepis na
Ciasto budyniowe z krakersami:
Składniki:
1 litr mleka
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
1,5 kostki masła lub margaryny
2 duże paczki słonych krakersów
paczka wiórków kokosowych (lub innych bakalii)
Przygotowanie:
Ugotować budyń z mleka, mąki i cukru, dodać cukier waniliowy. (uwaga - wychodzi bardzo gęste, więc ciężko się miesza..) Ostudzić i wymieszać (rozetrzeć - najlepiej w makutrze) z masłem lub margaryną.
Ułożyć warstwę z krakersów, na których rozłożyć połowę masy. Na nią kolejną warstwę krakersów i masę.
Posypać z wierzchu uprażonymi wiórkami kokosowymi (tzn. na patelni na niewielkiej ilości oleju usmażyć wcześniej na złoty kolor wiórki). Można dodać dowolny aromat lub bakalie jeśli kokos nie smakuje..
Wstawić do lodówki i najlepiej spożywać na drugi dzień.
Smakuje jak Raffaello

pychotka