reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Mi jeszcze nie kazali sie szczepic, ale pewnie lada dzien sobie o mnie przypomna :-D
W zadnym wypadku nie zamierzam skorzystac z tej szczepionki.
Dzis mialam pierwsza wizyte w szpitalu i... bedzie SYNEK :-):-):-)
Pozdrawiam Was serdecznie ;-)

No to gratulacje synka:-):-):-)

Ja bym też się zaszczepić nie dała

reklama
Dzieki wielkie, dzis bede z nia rozmawiac, ale ci zazdroszcze macierzynskiego:tak: Do konca pracowalas?
Jak tam po rozmowie z szefowa???

.Jutro lecimy na badanie sluchu i do GP kontrolnie-chce zobaczyc ile wazy itp.
Tak a propos,wiecie moze jak to tutaj jest z badaniem bioderek,mam na mysli żabkę,czy lekarze to sprawdzaja regularnie,trzeba wkladac dodatkowa pieluszke czy jak?bo nie chce zeby mała krzywe nozki miała;-)
U Was robia badanie sluchu?
w szpitalu tak?
Mojemu malemu nie robili:no::confused2:
Bioderka badal mu lekarz w szpitalu,pozniej pielegniarka jak byla na wizycie domowej i u GP w 6tyg.
Pozniej bylam w PL i jak poszlam do pediatry i prosilam o skierowanie na przeswietlenie to mi nie chciala dac bo powiedziala ze wszystko ok i ze za pozno bo Szym juz mial skonczone 4miesiace a najlepiej zrobic do 3miesiaca

Witam, jestem nowa na forum ale ciesze sie ze znalazlam Was...... :-) Mieszkam w Limerick i jestem w 19tc Niestety nie znam zadnej dziewczyny ktora opowiedzialaby mi jak tutaj to wszystko wyglada - opieka nad ciezarna przed i po porodzie....
Bede wdzieczna za kazda informacje ..... Pozdrawiam serdecznie
Witam i ja!!!

hej jestem
dziekuje wszystkim za zyczonka
ZDAŁAM!!!!!!!!!! bezblednie zero bledu szok...heheh ale sie ciesze

lece cos zjesc bo nic dzisiaj jeszcze nie jadlam i glodna jestem jak wilk
Ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Napiszę przepis później bo jest w kuchni a mam chwilkę na bb :-) z mężulkiem mam nadzieje się wybrać w tym tygodniu jak pogoda dopisze..

Dzięki Ewelcia ale na razie to jestem lekko zła na niego bo u siostry w Dublinie zostawił baterię do aparatu :wściekła/y: i ani Patrykowi fotek nie mogę robić ani na wycieczce nie porobimy..o ile się wybierzemy..:crazy:

a..
Mozecie dokupic zwykle baterie paluszki!!!

Mi jeszcze nie kazali sie szczepic, ale pewnie lada dzien sobie o mnie przypomna :-D
Gratuluje synka!!!!

MartaF,Lubiczanka widze ze humorki Wam za bardzo nie dopisuje,ale laseczki nie zloscie sie po zlosc pieknosci szkodzi:-p

Agusik nareszcie jestes;-)
Tez mi sie marzy jakies oderwanie od codziennosci:rofl2:
heh mam nadzieje ze m cos sensownego wymysli na sobote bo jak nie to........moze byc kiepsko z nim:-p
Misia opychaj sie opychaj nic Ci nie bedzie;-)

Zaczelam oduczac Szymka od smoka,nawet nie zle nam idzie!!!
Hmmm ciekawe ile nam sie zejdzie jak juz calkiem o nim zapomni.
Dzisiejsza noc to juz trzecia bez smoka,a wczoraj i dzis wogole go na oczy nie widzial ale nie teskni:rofl2:,
Zreszta jemu byl potrzebny do zasniecia ale bez niego tez sobie nie zle radzi:-)

Jadlam to ciasto tzn biszkopt z tym kubusiem - jak dla mnie pycha

Właśnie zjadłam pyszne koreczki :-p chlebek, łosoś, ogóreczek, oliwka..hmmm..
i z wrażenia zapomniałam wziąć przepis z kuchni na ciasto krakersowe..ale znalazłam swój post :tak: i proszę bardzo:
Hejka:-)
Oto przepis na Ciasto budyniowe z krakersami:

Składniki:
1 litr mleka
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
1,5 kostki masła lub margaryny
2 duże paczki słonych krakersów
paczka wiórków kokosowych (lub innych bakalii)

Przygotowanie:
Ugotować budyń z mleka, mąki i cukru, dodać cukier waniliowy. (uwaga - wychodzi bardzo gęste, więc ciężko się miesza..) Ostudzić i wymieszać (rozetrzeć - najlepiej w makutrze) z masłem lub margaryną.
Ułożyć warstwę z krakersów, na których rozłożyć połowę masy. Na nią kolejną warstwę krakersów i masę.
Posypać z wierzchu uprażonymi wiórkami kokosowymi (tzn. na patelni na niewielkiej ilości oleju usmażyć wcześniej na złoty kolor wiórki). Można dodać dowolny aromat lub bakalie jeśli kokos nie smakuje..
Wstawić do lodówki i najlepiej spożywać na drugi dzień.

Smakuje jak Raffaello:tak: pychotka:rolleyes:
Mniam...może w weekend zrobię jakieś ciacho..:happy: ale chyba wypróbuję to z kubusiowym budyniem :-D
(...)
Właśnie tak mi się skojarzyło ,że to listopad a mój kochany synek nie przyniósł jeszcze żadnego pisma w tym roku ze szkoły o wszach, liszajcu, owsikach itp. w tamtym raku do listopada były już co najmniej 2 "plagi" w szkole ;-) aż dziwne :-D
O matko i córko..:szok: nie strasz... ja znam tylko wszy - pamiętam jak w podstawówce była akcja wszy..brrr..owsiki to są gdzieś wewnątrz człowieka? ale liszajec czy jak to się zwie to nie wiem nawet co to..:szok:
Gratuluję! Odważny suwaczek...ciekawe czy data się spełni :-)
Ja w sprawie pieluszkowania tak kiedyś się to robiło moja siostry robiły ja robiłam z synem na pampersa kładłam pieluche tetrową na 3 składaną i bioderka miał ok...:tak:Julci nie pieluszkuje słyszałam tu o dziwnym sprawdzaniu fałdek ale czy można temu zaufać w PL to robią usg wybiorę się z nią w PL:-D misia -fajnie że ciepło i zobaczę to naszą jesień w niedziele wez miotłę i odgarnij mgłę żebym mogła wylądować:-D ja też bym się nie zaszczepiła u nich teraz kata czerwone gardło temp. to już świńska grypa tak powiedzieli koleżance w przychodni

Emili
- w PL też oglądają fałdki :tak: moja mama mi nawet zalecała oglądać.. - dobrze, że mi przypomniałaś bo dawno nie patrzyłam jak tam fałdeczki mojego szkraba :-)

Gratuluję! Odważny suwaczek...ciekawe czy data się spełni :-)
Joannn musi! Bo mojej mamy siostra przylatuje towarzyszyc mi przy porodzie :-D
Chociaz mam wrazenie, ze maly sie pospieszy i urodze przed terminem. W ogole to dosyc wczesnie poczulam ruchy, bo jakos w 18tyg., a szczuplutka tez nie jestem ;-)
No i wybralismy sie w koncu na basen. Czuje, ze zyje!!! :-D Moj kregoslup tez szczesliwy :-)
Dobra, zmykam lulac, bo jutro juz do pracy i jak zwykle pobudka o 6:20 :eek:

Jeszcze raz dziekuje za gratki :-)

reklama
Do góry