reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam się z Wami.

Pogoda pikna,ale chyba chłodnawo na dworze?

Kurcze Lubiczanka ty za 6 dni lecisz?
Ale szybko zleciało ho ho.
Fajno,fajno.
A ja się tak zastanawiam....a gdyby tak autem do Hiszpanii pojechac :dry:
Muszę to przemyślec.
Znajomi ostatnio byli na wakacjach z tej strony Cheap Holidays - Hotels, Flights, City Breaks & Cheap Holiday Deals i zapłacili za 7 dni za hotel i samolot na Teneryfę 190 euro :szok: I to na trójkę osób w tym dziecko 6 lat.Toż to grosze.A mieli hotel 4 gwiazdkowy :tak::tak:

Nom się rozgadałam na temat wakacji,ale trza coś kombinowac.Do Polski nie jadę o alleluja i chyba jako jedyna się cieszę :-D
No ale jak bilety na naszą czwórkę kosztują 800 euro to ja mam mega wakacje pod palmą za tą kwotę :tak::tak:

Dobra,kawka wypita,trzeba iśc pościemniac,że sprzątam.
madbebe zdróweczka kochana ;-)

reklama
Hello
Wreszcie sie ogarnelam i znalazlam chwilke na posta...:-)
Cos nam chyba z tym nocnikiem srednio idzie:baffled: Od rana juz bylo siusiu i raz komplecik- kupka i siusiu:baffled:
Wiem, ze musze byc konsekwentna i jesli zaczelam, to wytrzymac przynajmniej kilka dni i dac Adzie szanse, zeby zalapala, o co chodzi... Ale ja ostatnio taka nerwowa i niecierpliwa, ze juz bym chciala:sorry2: No ale nie odrazu Rzym zbudowano:-) Damy rade
LadyZgaga-jak nocka?Często wstawałaś na siusiu(da Ady oczywiście)?
Lubiczanko, na noc pampers obowiazkowy;-) Wiec wstawalam tylko za wlasna potrzeba. Ale tylko jeden raz

No to ide sprzatac

Dobry dzień:-)
U nas pięknie słonko świeci i zaje****ie jest zimno:baffled:
W zeszłym roku o tej porze to już można było się opalać,a niby w tym roku lato ma być tu bardzo upalne:sorry2:No nie wiem...
madbebe gratki dl Wikci za tatowanie:tak:Chyba zawsze jest pierwsze tata,a mama za jakiś czas:tak:U nas przynajmniej tak było.Dla Ciebie duuużo zdrówka,oczywiście:tak:
Margaritta,gdzieś Ty?Co tam,pisaj!
Lady_Zgago,dobrze,ze już w pierwszym dniu jakieś rezultaty widać,ale ja się tak też cieszyłam:sorry2:Pierwsze 2-3 dni ok,potem masakra.W ogóle Radek nie chciał na nocnik siadać:no:Zaczęłam go wysadzać dopiero jak miał 2 lata i 5 miesięcy bo widzialam,ze wcześniej to nawet nie było sensu.Wysadzałam go co 40 minut,czasem się udało,czasem nie.Potem nocnik stał w salonie,bo tam Radek najwięcej czasu spędzał i miał blisko w razie czego:tak:Ale z tego co pamiętam długo sama musiałam go pilnować z zegarkiem w ręku:baffled:Oczywiście na wyjścia z domu miał zawsze pieluchę,tylko w domu majtki,tysiące majtek:-DTak do perfekcji sikanie i kupkanie w dzień opanował młody w pół roku:sorry2:Tzn.,że po tym okresie już żadnych wpadek nie było i na spacerach i w domu,cały dzień bez pampka:tak:Ale w nocy to masakra,lał jak wściekły.Nic nie dało wysiusiwanie przed snem i wysadzanie w nocy:no:Dałąm mu wreszcie spokój bo ileż można dziecko męczyć,skoro to i tak nic nie daje:sorry2:I wreszcie sam dojrzał do tego,ale dopiero 3 tygodnie temu:tak:Od tego czasu ani raz w nocy się nie zsikał,jak mu się chce to wstaje,sam sika lub woła:tak:A najczęściej po prostu przesypia całą noc i sika dopiero rano:tak:Wytrwałości i cierpliwości życzę oraz oczywiście szybkiego odpampkowania:tak:
Gastone,wiem,żeś nie rozmowna dziś,ale może choć powiedz jak dzieciaczki?

Pauletta-a chętnie się podzielę:)))Zapraszam-jak się zapowiesz to i więcej zakupię:)))
Anineczko-za 5dni!!!tralala...I tak-gorąco polecam taki wyjazd autkiem-hiszpania jest b.tanim krajem:)))I co robić też jest,tak więc nie zastanawiaj się tylko szukaj ciekawych ofert-pomóc Ci;)))
LadyZgaga(znowu chciałam napisać MamoAdy:/)-mhmmm-a może spróbujesz i w nocy bez pampków...choć to może za szybko-najpierw niech w dzień zaskoczy...ale potem mozna kupować podkłady pod prześcieradło:)))
Tichonek-oby Twoje prognozy się sprawdzały,bo patrząc na zeszły rok a teraz(?)-gdzie jest to globalne ocieplenie ja się pytam;)))

Wiecie co... Skończyła mi się "laba":sorry2: Do tej pory Emi jadła gotowe obiadki ze słoiczków bo tak wygodniej:zawstydzona/y: i taniej.. Ale od kilku dni nie chce ich jeść...Jak tylko zobaczy że idę z miseczką to ucieka..:sorry2:Powinnam już dawno jej dawać nasze obiady.. (podjadała już od dawna) ale nie zawsze może je jeść.. My często wydziwiamy, dużo ostrego jemy.. Z jednej strony cieszę się że nie chce bo ile można..Te obiadki nawet nie były papkowate..Miałam jakieś 10 rodzajów obiadków dla niej i codziennie co innego..ale zawsze to w kółko to samo..
No ale nie ma co się rozpisywać tylko trzeba dupsko ruszyć i do roboty..;-):-D

Ciekawe czy mi się teraz uda wkleić...
Nasza nowa fura;-):-)
Jane-Sonic
5,5 kg
97cm długości po złożeniu
3 pozycje oparcia
ręczny hamulec
5-punktowe pasy

Załączniki

• IMG_2038.jpg
    IMG_2038.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_2039.jpg
    IMG_2039.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 58
Crazy Girl,ale ładniusi masz ten wózio:tak:Jak się napatrzę tak na ładne wózki to już mi się też chce dzieciaczka w takim powozić,a dopiero co jeden odstawiłam:tak:Ale,poważnie bardzo mi się podoba i figura jego:-Di kolorystyka:tak:
A z obiadkami to ja też tak robiłam.Od początku Radek jechał na sloiczkach:tak:Jak juz zaczął jeść takie obiady jak my to mu dawałam od nas obiad,ale zawsze miałam parę słoiczków na zapas,żeby mu dać,jak będzie coś u nas na obiad takiego co on by nie zjadł:tak:Ale stopniowo i na te kilka słoiczków się wypiął i trzeba było czasem drugi obiad dziecku zrobić:sorry2::happy:

Lubiczanko w zasadzie nic nie planuję jeszcze,bedzie kasa w łapie to wtedy,ale tak z ciekawości to na 11 czerwca prom do holyhead kosztuje 335 euro a eurotunel 114 funtów.Czyli nie jest tak źle,ale dodając do tego hotel to już nie tak tanio.Sama przed chwilą znalazłam loty na majorkę za 400 euro za całą rodzinę czyli prawie po równo.Z przewagą jednak by samemu jechac bo odpadnie koszt wypożyczenia auta :baffled:

Crazy Girl wózio fajny,ale powiedź czy te płytki nie doprowadzają Cię do szewskiej pasji?Ja miałam takie na poprzedniej chacie w kuchni i przedpokoju.Każdą kroplę wody było widac :baffled::baffled::dry:

Dzien doberek!
Crazy Girl fajny wozio...oby Emilce dlugo sluzyl...
Lady Zgaga napewno z czasem mloda opanuje zalatwianie sie na nocnki...ja probowalam SZymka sadzac zeby sie oswajal ale on ucieka:sorry2:
Anineczko Hiszpania powiadasz.....hmmmm no pisza ze tanio...nasi dalsi znajomi polecieli rok temu do Hiszpani....niby tanio itp pozniej sie okazalo ze musieli za cos doplacic pozniej znow cos tam wyszlo....co niby mieli kase zeby tam zaszalec to wszystko stracili zeby wyrownac jakies oplaty i w efekcie od szwagra 600e musieli pozyczyc....
Napisalam to co P mowil jak bylo,ale moglo byc inaczej....moze biuro podrozy cos ich oszukalo>?
Sandrulinska nie zazdraszczam nocki....moj Szymko tez jeszcze ma katar ale spi cala noc....dzis wstal o 6 zjadl mleko i spalismy do 8:30:-)

Moj Szym strajkuje i nie je:baffled:nic nowego:no:

Zaraz biore sie za picie kawusi:-)...

Wszystkim chorowitka zycze zdrowka:tak:

Mi najbardziej podobała się cena tego wózka:tak:;-)99€

Anineczka te płytki to koszmar..:baffled: Na początku codziennie musiałam myć, bo mam je wszędzie.. Łazienki, kuchnia, jadalnia, przedpokój, składzik... I za każdym razem jak ktoś myje ręce i sięga po ręcznik to kilka kropelek spada i chwila moment roznosi się kapciami i wygląda to jakby z miesiąc podłoga nie była myta.. Ale kupiłam sobie dywaniki wszędzie tam gdzie zlew i woda i problem zmniejszył się o niebo.. Teraz 1-2 razy w tygodniu myję. Odkurzam codziennie:sorry2: ale ja lubię odkurzać:tak:;-)

Wracając jeszcze do wózka.. Nasz x lander był ciężki, trochę już za mały i zajmował cały bagażnik i miejsca na zakupy nie mieliśmy... Jesli siostra mojego m nie będzie go chciała to będę go chciała sprzedać. Mam do niego wszystko oprócz gondoli. Parasolka, pokrowiec, ochraniacz na nóżki, śpiworek z mini kapturkiem na polarku. Jeśli ktoś chce sobie zarezerwowac to piszcie a jak zdecyduję się do dodam w odpowiednim wątku zdjęcia i szczególiki.

Najbardziej będzie mi brakowało rozkładanego daszka(oprócz zwykłego można go przedłużyć) świetnie chroni przed wiatrem i słońcem..Dostępny był w tych nowszych wersjach XL i ogromnej kieszeni na szpargały i koszyka na zakupy też...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
zimno jak cholerka, rano wlaczylam grzanie, migdal dalej boli wiec u nas bez zmian.

hichotka-to nie ja tylko lubiczanka jedzie sie byczyc za 5 dni!

lubiczanko-ja lodziki tez lubie ale potem zawsze cierpie na bol gardla.

crazygirl-superowy wozio!

madbebe-zdrowka zycze!

sandrulinska- buziaczki dla Antosia!

Tichonek, dytka, asienka, sandrulinska- zdjecia wyslane!

zgago-powodzenia i cierpliwosci zycze!

Pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry