Paulineczka Medical cards in Ireland-Information from CitizensInformation.ie Masz pokryte Gp, niektore recepty, szpital, dentyste, wiec praktycznie wszystko. Na tej stronce masz wiecej o tym.
Ubezpieczenie- tez zalezy jakie. Ja mam ubezpieczenie wypadkowe, za nasza 3 placimy w sumie ok 60 euro miesiecznie. Czyli zlamania, pobyty w szpitalu, jakies wypadki itp.
Ubezpieczenie- tez zalezy jakie. Ja mam ubezpieczenie wypadkowe, za nasza 3 placimy w sumie ok 60 euro miesiecznie. Czyli zlamania, pobyty w szpitalu, jakies wypadki itp.
ja znow tak ni z gruchy ni z pietruchy, mam pytanko, czy ktoras z was wyrabiała juz paszport dla swojej dzidzi? umowiłam sie juz na wizytę w Dublinie, ale powiedziano mi , ze na paszport będę musiała czekać 2 tygodnie, nie orientujecie sie moze czy trzeba go odebrac osobiście, czy może wysyłaja go poczta? troche mnie to zdziwiło, bo kolezanka dostała paszporcik po godzinie
a tak poza tym, to zycze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT, wiem, ze to nie to samo co święta z rodzinką w kraju, ale mimo wszystko bawcie się dobrze. W końcu dla niektórych to pierwsze, prawdziwie rodzinne święta z najmłodszymi szkrabami-trzymajcie się, aby tylko pogoda dopisała, ja tak marzę o spacerku eh...