• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wczoraj w Interwencji ojciec się wypowiadał,że robił zakupy z synem,mały szedł chyba za nim,facet się oglądnął,ale mały już butelkę przechylał:szok:
Wyżarło mu całą dolną wargę,cała jama ustna,przełyk wszystko poparzone,a szans na przeżycie miał....0,5%:szok:...Ale się wykaraskał,ale ponoć co bólu przeżył to masakra.Lekarz tłumaczył,że tak jakby się ktoś wrzącej herbaty napił i to jest ból przez jakiś moment,a on taki ból czuł tygodniami:szok:Podejrzewam,że w śpiączkę farmakologiczną go wprowadzili bo kto bu to wytrzymał:szok:
...Mój śpioch wstał:-)

Dzien dobry Kobitki,
Joannn to jak znajdziesz sposob kochana na swojego synka daj mi znac i ja wyproboje z moja corka. Powiem szczerze tez bym tak chciala,zeby sama zasypialaw lozeczku.Ale nawet nie proboje sie za to zabierac, bo po calym dniu z nia chce szybko ja uspic i odpoczac, czyli zrobic obiad, poprasowac itp. hihi
A moze doswiadczone mamusie starszych synkow i corek maja jakies fajne propozycje, zeby nasze maluszki zaczely samodzielnie zasypiac???czekam na fajne propozycje ;)
Lubiczanka super, ze masz fajny humorek POdeslij mi go troszke jak mozesz :)
Didi przykro mi,ze nie masz autka :( Wiem jak nam kobitkom w dzisiejszych czasach jest ciezko bez tego wynalazku hihi Nie lam sie egzaminem. Ja jazde zdalam za 3 razem,Zdawalam w Zielonej Gorze, ktora slynela z tego, ze nie lubi ludzi z poznanskiego jeszcze wtedy.Raz nawet pan egzaminator powiedzial, ze nie zdalam wiec sie pytam dlaczego , wiec mowi bo to zrobilam, ale w sumie to nie byl blad, bo to ale to tez w sumie nie byl blad i tak raz jeszcze za 3 razem az w koncu mowi po prostu pani nie zdala i tyle i wyszlam i trzasnelam drzwiami i juz nastepnym razem zdalam. Wiec ty zdasz NA PEWNO!!!!
Larcia fajnie,ze milo spedzilas wczoraj dzionek. Ja nie masz dzisiaj planow to zapraszam na kawke z Amandzia odwiedzic dawne znajome strony.
Ha zapraszam Was wszystkie dzisiaj KObietki na kawke :)
Tichonek co to za szkola,ze nie musisz kupowac swojemu 4latkowi mundurka??Pierwszy raz cos takiego slysze.Fajnie, bo slyszalam, ze one sa drogie.
Przystojniak z tego Twojego Radka.
No nic.bede cieszyc sie chwila, ze mala spi, pewnie nie dlugo, ale zawsze cos.

Tichonku, no masakra wieje jak w listopadzie o 7 jeszcze lalo a teraz przestalo. Ojej moje biedne kwiatki na balkonie dlugo nie pociagná przez ten wiatr.
Ewelcia no moja maluda spi od 10 do 12 godzin

No masakra jak mozna nie patrzec na dziecko co robi, ja z mojej to oka nie spuszczam i za raczké trzymam non stoper. A u nas na osiedlu tez mieszka taka rodzinka, majá 2 chlopców teraz jeden ma 4 latka a drugi 6 calymi dniami biegajá sami po dworze a matka dopiero o 20 lub gdy lato o 23 wylania sie z domu i ich wola. Z tego co wiem to juz 2 lata temu biegali sami no masakra.A co robiá to juz wogóle sow brak, przechodza przez strumyk i chodza sobie po glownej ulicy jak sie na Limerik leci juz kilka razy ludzie ich przywozili tu na osiedle az dziwne ze jeszcze nikt nie zglosil, maly jak chce sie mu np kupke otwiera se kanal no te kratke do wody i ponoc cisnie do dziury no masakra i sobie wyobraxcie ze to Polska rodzinka.

ooo matko ha ha ale mam widoki dzis wlasnie murzyn zna przeciwka wylecial owiniety tylko w reczniczek po cos do samochodu ha ha;-)
Tichonku fakt ponoc uspili go bylo o tym w tv

Kasiun moja mala do roku i 8 miesiecy zasypiala sama, dostawala butelke z mlekiem ja wychodzilam z pokoju zeby mnie nie widziala( bo jak tylko widziala ze sie krece obok juz wstawala), radyjko miala cichutko wlaczone i zasypiala, ale gdy sie przeprowadzilismy po 2 tygodniach sie ze tak powiem usralo.... darla sie , kaszlala, az odruchy wymiotne dostawala, raz nawet zwymiotowala no i co nauczyla sie zasypiac na lozku ja leze razem z nia i czekam az zasnie czasem 5 minut leze czasem 20 zalezy od jej zmeczenia. wiec najwazniejsze jest zeby dziecko przed polozeniem spac bylo zmeczone nooo przyjzyj sie po ilu godzinach twoja mala jest zmeczona i tak ustaw ostatniá drzemké w dzien, wtedy wieczorne spanie pojdzie sprawnie i moze ci sie uda nawet to ze dasz jej butelke i sama padnie.

Ostatnia edycja:
Kasiun-mój Dawidek zaczął spać samodzielnie w wieku 14miesięcy.poprostu go kładliśmy do łóżka i siup.Natomiast Dadzia miała 20 miesięcy kiedy kładąc ją ktoś musiał obok leżeć.Wydaje mi się ,że jak na wszystko u dzieci i na spanie nie ma złotego środka-poprostu jedne wcześniej dojrzewają do samodzielnością.A znam i kilkulatki,które nie mało,że z rodzicami w sypialni,to jeszcze między nimi:/Humorek oczywiście podsyłam
Właśnie robię moje drożdżóweczki z makiem...zabrakło mi mąki i musiałam miotłę odpalać i w 3 min byłam spowrotem:)))

Kasiun dziekuje za zaproszenie, ale dzis na dalsze wyprawy jakos nie mam zapalu.Moze w przyszlym tyg,co Ty na to?

Moje dziecko juz po kapieli, a teraz sie chyba wezme za odkurzenie auta poki nie pada.

Tichonek co to za szkola,ze nie musisz kupowac swojemu 4latkowi mundurka??Pierwszy raz cos takiego slysze.Fajnie, bo slyszalam, ze one sa drogie.
Przystojniak z tego Twojego Radka.
:-)A dziękować,dziękować:tak:
A szkoła Radka jest wielowyznaniowa,koedukacyjna,nazywa się Educate Together,filie są praktycznie w całej Irlandii: http://www.educatetogether.ie/et-experience/educate-together-locations-2/
Z Radkiem też,jakoś po 15 miesiącu życia kładłam się na naszym łóżku i udawałam,że śpię i on też zasypiał,a jak miał chyba z 2,5 roku to pewnego wieczoru odłożyliśmy go do łóżeczka,ale zostaliśmy w pokoju i kręcił się,kręcił aż wreszcie padł:tak:Niedługo potem już wychodziliśmy z pokoju i zasypiał sam.Niestety około 3 roku życia pojawiły się lęki nocne i chciał spać tylko z nami,ale to trwało około 4 miesięcy i wreszcie przełom:-).Teraz bajka na dobranoc,lampka zaświecona,wychodzimy i zasypia sam:tak:

Juz odkurzylam i wlasnie zaczelo padac :-)

U Nas Amanda od zawsze spi sama. Kiedys tylko odkladalismy ja do lozeczka i wychodzilismy. Troche placzu, ale wkoncu usypiala sama. Potem bylo juz bez placzu. Teraz niestety trzeba przy Niej lezec az usnie. Ale trwa to tylko 5 sekundek he, bo jest juz taka padnieta o 8(nie ma drzemki),ze usypia odrazu jak poczuje poduszke. Spi sama. No chyba,ze M wyjezdza na pare dni, to wtedy biore ja do siebie i spimy razem. Bo ja sama spac nie lubie :-D

reklama
Juz odkurzylam i wlasnie zaczelo padac :-)

U Nas Amanda od zawsze spi sama. Kiedys tylko odkladalismy ja do lozeczka i wychodzilismy. Troche placzu, ale wkoncu usypiala sama. Potem bylo juz bez placzu. Teraz niestety trzeba przy Niej lezec az usnie. Ale trwa to tylko 5 sekundek he, bo jest juz taka padnieta o 8(nie ma drzemki),ze usypia odrazu jak poczuje poduszke. Spi sama. No chyba,ze M wyjezdza na pare dni, to wtedy biore ja do siebie i spimy razem. Bo ja sama spac nie lubie :-D
Moja tez pada, ale musze ja pobujac. Lezy na lozku na podusi a ja wykonuje ruchy uciskanie i odciskanie lozka i usypia. POtem przenosze ja do lozeczka., W gre narazie nie wchodzi, ze moja by troche poplakala. Niestety by dluuuuuuugo plakala a i tak by nie usnela.
No nic ale dzieki KObitki za wasze zlote srodki.
U nie swieci narazie sloneczko hihi ale wieje troszke, juz mniej niz nad ranem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry