reklama

Mamy z Irlandii!!

Moich znajomych coreczka ma paszport irlandzki, to popytam. Ale z tego co sie orientuje to oni wszystko korespondencyjnie zalatwiali. Podstawowy warunek to taki,ze jedno z rodzicow musi udokumentowac, ze przed narodzinami dziecka bylo legalnie w Irlandii 3 lata.
U nas juz troszke lepiej ze zdrowkiem,jeszcze kaszlemy ale ogolne samopoczucie oki. Jutro jakas sale zabaw planujemy nawiedzic, bo dziecko za duzo energii ma i wylatac sie musi:-).
Moj "Aniolek" ostatnio jakis spozniony kryzys dwulatka przechodzi, rozki jej wyrosly i rozrabia ze szok:szok:. No i wszystko na NIE, lacznie z jedzeniem:crazy:.

reklama
Delfinek dzieki za odpowiedz:-)jesli mozesz to popytaj....wlasnie dziewczyny czy mialyscie robiona tutaj cytologie w szpitalu po porodzie,,,,ja wlasnie przed swietami bylam na badaniach pobrala mi wymaz itd kazala czekac na wynik 4tygodnie....ale poszlam bo mialam problem z uplawami w sumie kolor jasno zolty,,,powiedzialam jej o tym a ona mi na to ze tutaj u nich to jest ok i wszystko w porzdaku,,,,i teraz sama juz nie wiem co myslec,,,,poczekam na wynik z cytologi:-)

julia28 no to samo u mnie.Miałam robioną cytologie i wynik byl okUpławy tez mnie nie ominęły a pani na to , ze jest wszystko w porzadu ze mna i zdrowam jak yba:-):dry::-D

To widze ze nie tylko ja mialam takie podejscie:-)widac jestesmy zdrowe:-)no zobacze Cytologie jeszcze co powiedza:angry:a bylas moze u Polskiego Ginekologa tutaj??czy robilas znowu badanie i bylo ok:-)pozdrawiam

Nie kochana do polskiego nie chodziłam .Tylko szpital i moja pani GP:tak: Wiem tylko,ze jak jest ok to tak własnie jest. Bo gdy sie coś dzieje to na prawde stają na rzęsach , zeby było wszytsko w jak najlepszym porządku:tak: Zobaczysz ze cytologie bedziesz miała ksiązkową.
Buzka

hej mamuski, jesli chodzi o paszport irlandzki to wszysstko zalatwia sie przez poczte i po zadnych ambasadach nie trzeba z dzieckiem jezdzic, na poczcie wybiera sie tylko wniosek o paszport i go wypelnia, trzeba isc tez na garde by potwierdzili tozsamosc dziecka na odwrocie zdjec, trzeba tez wypelnic formularz A ktory moze podpisac np twoj lekarz GP(wszystko bardzo dokladnie jest napisane w instrukcji dolaczonej do formularza o ten paszport wlasnie), paszport jest na 3 lata i wszystko przychodzi poczta, wyrobienie kosztuje jakies 25 euro,
mojej malej wyrobilam wlasnie irlandzki paszport bo nie musialam wloczyc jej i meza po Dublinie( w dodatku co rok bo polski paszport tylko rok wazny...)no i czekalam na niego tylko tydzien,
pozdrawiam serdecznie i powodzenia zycze

witam, ja mam pytanko do doświadczonych mam z Irlandii :-) jaki rodzaj materacyka wybierałyście do łóżeczka dziecinnego?
Ciężko mi tutaj jest uzyskać jakąś opinie, a niestety w Polsce materace są zupełnie innego rodzaju :baffled:

paszport jest na 3 lata i wszystko przychodzi poczta, wyrobienie kosztuje jakies 25 euro, mojej malej wyrobilam wlasnie irlandzki paszport bo nie musialam wloczyc jej i meza po Dublinie( w dodatku co rok bo polski paszport tylko rok wazny...)no i czekalam na niego tylko tydzien,

a powiedz mi czy na tym paszporcie byłaś już z dzieckiem w Polsce? bo słyszałam że celnicy tak czy siak wołają jakiegoś polskiego dokumentu dla potwierdzenia tożsamości, i że podwójne obywatelstwo ich nie interesuje :wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry