reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Irlandii!!

a więc,na teoretyczne idziesz i odpowiadasz na 40 pytać z czego musisz mieć 35 dobrych:-)teraz na praktyczny musisz wykupić jazdy(ale nie pamiętam ile)bo mój K załapał sie jeszcze ze nie musi ale wykupi zeby wiedzieć co i jaak.ogólnie zdaj testy a potem po 6 misiącach zapisz sie na egzamin praktyczny(który przed moim K)i nie masz co sie bac bo mój sie nie uczyl i zdał:-D

reklama
barmanka-ja też się broniłam przed lekami,ale przychodzi czas,że nie ma wyjścia.Poza tym nie wszystkie uzależniają i ogłupiają..
wiesz, to zależy jakie.. jeśli mówisz o takich gdzie sama możesz je sobie kupić w aptece to ok, ale jeśli mowa o lekach przepisanych przez lekarza (na recepte) to już nie bardzo:sorry2:

Marta
, koleżanka polecała kiedyś Melatonine Melatonina 5mg - melatonina 5mg tabletki na sen 30tabletek - Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Galenic Ducray Klorane A Derma, ale nie miałam okazji spróbować.. A Ty co bierzesz?

Misia
, robiłam dziś budyń na ryżowym mleku, nie zgęstniał :-( co zrobiłam źle? Wcześniej gdy robiłam na sojowym nie było problemów.
Mi Marcela udało się karmić tylko do 6 miesiąca.. brakło pokarmu w piersiach :-( boszzz jak sobie przypomnę te wypite hektolitry herbatki na laktację to mnie ... wiem że to placebo, ale ja trzymałam się tego kurczowo jak tonący brzytwy...
Co do alergii, nie koniecznie to jest skaza. Jeśli nie miał jej od urodzenia (mówię o Alexie) to wątpię by teraz jej dostał.. Ale ja znawcą nie jestem, tak sobie tylko gdybam "na chłopski rozum".. Może mieć alergię na pyłki (drzewa, rośliny, trawa. Albo właśnie pleśnie - które już wyeliminowałaś. Dobrym pomysłem byłoby zrobienie testów (skórnych bądź z krwi). Nie lecisz czasem do Polski? Wiem że w Dublinie (polskiej przychodni) można zrobić testy skórne, ale nie orientuje się w cenie i czasie wykonania.
A jadłaś może pomidory? Bo one uczulają.
Jeśli chodzi o nagminne podawanie alergenów, to jest właśnie tak jak napisała Tabasia, etap końcowy to astma :-( po drodze zaliczasz marsz alergiczny, Marsz alergiczny - Mamopedia

Tabasia
, kurde muszę się sama wybrać do spożywczaka jakiegoś bo jak ide z Marcelem to nic na półkach popatrzeć nie mogę :wściekła/y: ten od razu małpiego rozumu dostaje! Śmietankę to ja widziałam sojową... Ryżowa gdzie jest? Obok mleka? Czy w lodówkach przy nabiale?
Zamiast zwykłej mąki spróbuj z kukurydzianą, nie wyjdą Ci żadne grudy :tak: wszystko ładnie się rozmaści.

A ja mam pytanie do Was...

Zafundowałam sobie Vivhy Dercos VICHY DERCOS AMINEXIL SP94 Kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet 12 + 6 ampułek w prezencie! - - Fabryka Zdrowia i niby wszystko jest opisane co i jak, ale nie ma wszystkich informacji... Jak długo to się trzyma na włosach? Włosy myje przed czy po nałożeniu ampułki?

Ostatnia edycja:
Witajcie z wieczorka,
Jakoś taki krótki ten dzień był... ledwo na zakupy pojechaliśmy, ale nie do Next-a, tylko do JJB nabyć buty sportowe, praktycznie każdemu po parze się dostało, potem TESCO (po spożywkę), szybko obiad.... i zaraz koniec dnia, a jutro znajomi nas odwiedza, to też szybko zleci.

misia - a może Twój synek ma atopowe zapalenie skóry (jeśli chodzi o tę wysypkę, pojawiającą się i swędzącą), a kaszel może być na jakiś alergen np. z powietrza. Ja ostatnio mimo, że biorę tabletki i tak kicham jak z armaty. Chyba jakieś trawy pylą ostro!

barmanka - my reny mamy nieduży tak mi się wydaje - 140E/ tydz., za dom z 4 sypialniami, ale... to nie jest duże miasto - coś za coś.
Można u nas wynająć domi za 100e/ tydz.

Dobrej nocki.

barmanka sprawdze jutro bo w lóżeczku jestem ale jakieś słabiutkie i tez codziennie nie biore tylko jak zasnąc nie moge:/:/

Tabasia- mleko kokosowe kupuje w puszkach,ono jest takie skondensowane. Mozna na nim robic desery,ubijac je i wlasnie zabielac rozne rzeczy. Jest tez smietanka kokosowa.
Barmanko- nie wiem czemu ci nie zgestnial....://///// Mi zgestnial.....://// Dzieki za info o alergii. Sama juz nie wiem....Pomidory jadam...czasem.
Jade do Pl za 3 tyg, Nie omieszkam obskoczyc lekarzy z chlopakami. Moze zrobimy testy.

Katrina-no moze i jest to atopowe zapalenie...ja juz glupieje...zobaczymy co lekarz powie.

Hej mamcie.U mnie tez dzien zlecial.Robilam dzis nalesniczki z mieskiem w sosie pomidorowym,dla maxa co innego, dla dziewczyn co innego,do tego torta klecilam dla mojego J bo jutro ma urodzinki:-)
I w sumie ciagle przy garach..

Misia tak jak dziewczyny pisza, u Tymianka w sumie moze byc skaza ale Alex raczej jak problemow nie mial to nie powinien miec.Raczej jakas alergia.A ze zapytam bo ty uzywasz orzechow wciaz do prania,a dodajesz jakies olejki??
Chodzi mi o Alexa , moze uczulenie,a moze faktycznie atopowe zapalenie skory.
Kurcze teraz tyle cholernych alergii.
Ja to wogole nie wiedzialam ze jestem bardzo na koty uczulona.
Moj J mial kota i jak do mnie przychodzil ciagle mialam duszacy kaszel, do tego stopniz ze raz szpital zaliczylam.No i skierowano mnie na testy.I bach, oprocz takich drobnych uczulen na kilka pokarmow w tym pomidory ( i tak jem choc na dobre mi to nie wychodzi),uczulenie na kota ogromne.Ja tez mam uczulenie na jad owadow wszelkich.Ten najgorszy niestety gdzie ratuje mnie tylko zastrzyk:-(
Noo i cooo,J przeciez dalej sie zalecal a ja bralam leki i dalej mialam kaszel.Dopiero przeszlo mi jak wyjechal do Irl, choc nie odrazu bo troche alergenow zostawil..Ale jak kot w poblizu odrazu sie dusze .Najorzej ze oczy mi puchna i bola i nic nie widze.
A moje dziecko uwielbia koty...

hej kobitki,
Witam sie z Polandii, nie mialam jak zajrzec wczesniej.
Myslalam, ze Lubicznka juz tuli malenstwo a tu nic:wściekła/y:.

Lot mialysmy udany, Zuzia byla bardzo grzeczniutka, a ladowanie to byla najwieksza frajda dla niej.:-) Cala droge do domu w samochodzie przespala. Jest bardzo pogodna i malo marudzi nie liczac wczorajszego dnia. Ale to chyba znowy zabki mecza. Mecza, mecza a wyjsc nie chca:crazy:. Je ladnie, spi w miare tez dobrze. Pogode mamy cudna, Ja ramiona dopiekam sobie, Zuzia nozie i raczki tez juz ma opalone leciutko.
Wczoraj bez ostrzezenia wywalilo mi na ustach 3 opryszczki i wygladam jakby mi ktos przywalil, taka popuchnieta. Zeby nie bola ale teraz musze czekac az to cholerstwo z ust pozlazi.

Przepraszam, ze nie odnosze sie do postow ale nie mam czasu na dokladne czytanie, przyznaje sie bez bicia, ze polecialam po lebkach wszystkie posty.

Tulam Was wszystkie i posylam sloneczko.

Dzień dobry
Tabasiu,AsieńkoM-ano ja wciąż tu:(Szczęśliwa z tego powodu nie jestem,ale co zrobić-póki co szałwię pije;)
Barmanka-ale miałaś wczoraj fajny dzień-jak mi by się chciało tak wypaść z domku na zakupki:)))Co do zakupów z dziećmi-nawet się nie wypowiem jak to wyglada z moją mafią;)))
Madbebe-jak to zemdlałaś 2razy?Teraz???Ty mi tam dbaj o siebie!!!!!!!!!!!!!!!
Misia-nic nie napiszę,bo na temat alergii i wszelakich skaz nic mi nie wiadomo-zresztą Dziewczynki popisały:)
Gastone-Twojemu J wszystkiego najlepszego:)))Wkleisz fotkę torta???
Katrina-no ja w metropolii nie mieszkam a 650e miesięcznie nie nasze...ale wiem za co płacę,więc nie narzekam;)))
Marta-Ty mi nic nie mów o Twoim rencie;)))
Tichonek-przypomniałam sobie...jeśli nie moze Ci się @ rozkręcić to właśnie ponoć szałwia wpływa bardzo dobrze na wywołanie:)Ja dla poprawy smaku dodałam syropek malinowy;)
Brykam na jakieś śniadanko...Miłego dnia Wam

Ostatnia edycja:
reklama
a więc,na teoretyczne idziesz i odpowiadasz na 40 pytać z czego musisz mieć 35 dobrych:-)teraz na praktyczny musisz wykupić jazdy(ale nie pamiętam ile)bo mój K załapał sie jeszcze ze nie musi ale wykupi zeby wiedzieć co i jaak.ogólnie zdaj testy a potem po 6 misiącach zapisz sie na egzamin praktyczny(który przed moim K)i nie masz co sie bac bo mój sie nie uczyl i zdał:-D

A czemu dopiero po 6 miesiacach ?
Ciezko jest zdac praktyke ?

Do góry