reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko fajniutko Ci w tych warkoczykach:tak:.
Anineczko rośnie Ci śliczny Skarb w brzuszku.
A ja własnie obiadzik zjadłam,dziś mam pierogi ruskie i z kapusta i grzybami +surówka z kiszonej kapusty.
Znajoma była na kawce z córeczka,posiedzieliśmy na ogródku.Igorek spał smacznie na dworzu.
Szybko jakoś lecą mi dni,jutro już piątek.:tak:Dzis mija 2tyg.jak nasz Skarb jest z Nami.:-)

reklama
No właśnie nie wiem Kasiuleczka jak ta forma wygląda :no: Tylko mi cały czas mówią,że nie doszły formy na Ecce,a powinniśmy je wypełnic.Ale mój brat,też mówił jak dzwonił do przedszkola w Tuam,że tam też nie mają tych form.

Kamcia no właśnie,Matt będzie musiał rok w domu siedziec jak to przejdzie.:wściekła/y:
I nie podoba mi się to,bo ty wcale nie musiałaś wysyłac Oliego do szkoły,miałaś wybór i z niego skorzystałaś.Ja wyboru miec nie będę,a też bym chciała wybrac tak czy nie.:tak:

Ja akurat widzę same plusy z puszczenia dziecka do juniorów i chciałam by Matt też poszedł. Nie znajduję żadnych minusów tego,że moje dziecko mogło chodzic do darmowej placówki,że mogło zaprzyjaźnic się z dziecmi i że coś mu weszło do tej główki przez ten rok.Dzieciństwa mu nic a nic nie zabrałam,bo tak mogłabym powiedziec każdej mamie,która puszcza dziecko do przedszkola. :tak:

Anineczko my forme wypelnialismy w marcu czy jakos tak nie pamietam szczerze mowiac ale nasza cora dopiero idzie w przyszlym roku od wrzesnia a to dlatego bo sie teraz nie lapie na ten darmowy plan a dwa chcielismy ja oddac i placic ale miejsc nie ma tak gdzie bylismy jest 7 na liscie.
Ona najchetniej to by teraz poszla codziennie mi mowi ze idzie do szkoly ze ma dwa plecki :-)
Z ta szkola mam nadzieje ze tak nie bedzie bo jak dla mnie to byloby to troche bezsensu
Slodki bobasek rosnie :-)

WITAJCIE koleżanki,

Bardzo płodny dzień dziś miałyście na BB, mnie nie było dane wcześniej tu zaglądnąć, bo szanowny Pan mąż okupował kompa.

Barmanko - fryz zaje-fajny!!!! Tylko pewnie po umyciu włosy schną całe wieki.... ale wyglądasz w nich DZIKO!!!!!
Chętnie poczytałabym Twoją teorię zbereźnico na temat oczek lubiczanki..... domyślam się tylko co w Twej główce się zrodziło.... hihi
A mój mąż to urodził się wogóle na Mazurach, potem rodzice za praca wyemigrowali na Śląsk, do wojska poszedł do Wrocławia i został (tam się poznaliśmy, a potem... razem wyjechaliśmy TU, gdzie jesteśmy teraz. Taka z Niego powsinoga!!!!

aurelia - nie pamiętam dokładnie nazwy ulicy - to była jakiegoś Księcia... takie bardzo dłuuuuugie bloki 10 piętrowe. Byłam tam może ze dwa razy.

anineczka - na razie nic nie wypełniałam, żadnej formy. Tylko dziś dzwoniła właścicielka przedszkola i potwierdzała na ile dni Alinka będzie chodziła i na która zmianę i przypomniała o tym, kiedy rozpoczyna się przedszkole.

GLIWA - Ty karmisz naturalnie czy z butelki????? pytam tylko dlatego, że opisałaś fajne menu obiadkowe, tylko jak karmisz to nie wiem co na to Twoje maleństwo...

Resztę "bandy" serdecznie i słonecznie pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dzindusia, ojj ta fryzura jest sprzed 6 lat ;-) zaplatanie bardzo długo, myślałam że mi tyłek odpadnie :baffled: poranna toaleta szybciutko, suszenie bez problemów. Jednak trzeba dbać o skórę głowy bo można szybko łupieżu dostać.

Tabasia, no właśnie nie rozumiem dlaczego on nie lubi dżemu. Tak ma i już. Za to uwielbia kiśle, galaretki. Kakao też jest u nas na nie.

Aniaa, dzięki za info od Tichonka.
Wow ale Ci Lenka ładnie rośnie:tak:
Marcel idzie od września do creche. Na 3,5godz. Płacimy 30e na tydzień. Też były zapisy.

Lubiczanka, i jak teoria Ewelci, sprawdziła się? ;-):-D

Wilwia, kurcze nie pamiętam jak długo, musiałabym poszukać starych fotek i zerknąć na daty. Jak coś to przypomnij się jutro to poszukam.

Anineczka, fajny bobas:tak::happy:
A tego formularza nie można znaleźć w pdf? eee co ja pytam pewnie już to sprawdziłaś..

Kamcia jak dla mnie warkoczyki były super, ale.. pojedyncze kłaczki zaczęły wychodzić między supłami (wiadomo - splot warkocza po paru myciach nie jest taki ścisły) więc trzeba było przystrzygać nożyczkami. Ale najgorsze były odrosty.. Troche z dupy to wyglądało :baffled:
Nie wiem być może gdy włosy odrastają można na odrost dopleść warkoczyki...
Szczerze? Jak dla mnie fryzura "na raz".

Anineczka, Aniaa a ile wcześniej trzeba dziecko zapisać do Ecce?

Katrina, o swej teorii Ewelcia dziś napisała :tak: to właśnie TO mi chodziło po głowie :-D:-D

Barmanko ale codziennie po 3,5h? Czy raz w tyg? Bo nie skumalam :-D
Ja nie wiem jak Ala do kakao przekonac... A probowalas jeden rodzaj dzemu? Bo ja daje rozne, truskawka, malina, gruszka, morela... Do wyboru, do koloru i moze kolor by mu inny podszedl wlasnie? ;-) Ale jak nie lubi to nie. Ja tez nie przepadam hehe.

A cos mialam pytac... Aha! Moj ostatnio ma bunt na mycie zebow, do tej pory pieknie myl sam, a ja oczywiscie poprawialam, a teraz zamyka buzie i nie. Niestety robie to na sile. Moze macie jakis sposob??

I oczywiscie chlop pomalowac nie przyszedl :wściekła/y: rano musze zadzwonic do agencji. Do przewidzenia bylo, bo oni nigdy nie wywiazuja sie z umowy :baffled:

Ostatnia edycja:
Katrina, a no pustki :baffled:

Tabasia, on dżemu nawet nie chce językiem spróbować. Próbowałam różnych..
Przedszkole, to 3,5godz dziennie, przez 5 dni w tygodniu ;-)
Z myciem zębów było podobnie u nas :dry: co u nas pomogło - poszliśmy razem do sklepu po nową szczoteczkę, sam sobie wybrał. Podczas mycia bawiliśmy się - on mył mnie zęby, a ja jemu, specjalnie go trochę brudziłam po buzi mówiąc że mama gapa jest i że lepiej będzie jak sam sobie umyje :tak: pomogło.

reklama
witam,
Tabasia- znajdz na you tube jak dzieci myja zeby i pokaz mu niech myje przy kompie, albo pozwol mu myc Twoja szczoteczka swoje zeby a Ty myj jemu, ale zamotalam co?;-)
barmanka- ja nie wiedzialam ze mialas takie warkoczyki:szok:
lubiczanka - ja dlatego nie lubie japonek, wspolczuje :-(
poczytalam i juz nie wiem co mialam komu napisac, ale mam klopoty z pamiecia ostatnio chyba zaczne cos brac:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry