reklama

Mamy z Irlandii!!

Misia ja pisze na watku marcoweczek i tam kobieta miaal nisko polozone lozysko praktycznie od samego poczatku i tez jej mowili ze raczej bedzie cesarka ale lezala caly czas tzn.jakies 20tyg i lozysko sie podnioslo.Bedzie rodzic sn i teraz juz nie lezy.dziewczyny maja racje nie czytaj tego co jest w necie!!!!!

Mikimauro ja tez gdzies zgubilam dowod ale mam jeszcze paszport,tylko ze na panienskie nazwisko.Jak bede skladac wniosek o paszport dla dzidzi to przy okazji zloze tez o paszport dla siebie.

Ja lezalam teraz w szpitalu i nie wolali ode mnie ani paszportu ani dowodu,a jak bedzie przy porodzie to nie wiem.

reklama
Mikimauro mnie nikt nie pytal o dowod ani paszport w szpitalu ani przy rejestracji ani przy wypisie. Mialam ze soba tylko karte ciazowa a oni i tak pytali mnie PPs No.
Jesli chodzi o akt urodzenia dziecka to poszlismy do urzedu tylko z dowodami osobistymi ze soba na potwierdzenie naszych danych osobowych i tam wydali nam wlasciwy akt urodzenia.

Nam tez wydawali akt urodzenia w szpitalu ja nie pamiętam czy mieliśmy coś ze swoich dokumentów a mąż mi podpowiada,że Chyba nie.Napewno PPS trzeba miec ale co do innych dokumentów trzeba się dowiedziec. :dry:

Kurcze, sama nie wiem, kompletnie nie pamiętam,przecież juz to przerabiałam aleraczej nie kojaże żeby chcieli dowód.Mi chodzi o sam wypis ze szpitala, bo przy rejestracji to napewno będą chcieli to wiem, ale w samym szpitalu przy wypisie. Chodzi o to że dziewczyny z lutego już się wysypują, ja mam termin na 22 lutego. nie zdąże złożyć wniosku, ani tymbardziej jechać po dowód do Dublina, ja mieszkam w Ennis to kompletnie dróga strona wyspy, nie doturlam się w trzy tygodnie tam. -to jakaś masakra. chyba że przez garde jeszcze da się to załatwić.

Napewno PPS trzeba miec ale co do innych dokumentów trzeba się dowiedziec. :dry:
ja np. nie potrzebowałam pps przy wypisie, miałam go wpisanego w karte.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry