reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka
U nas wczoraj caly dzien lalo:wściekła/y:a dzis jak narazie z przerwami.
Znowu siedzenie w domu:wściekła/y:
Trza kawczana wypic i sie pokrecic:-D
Lubiczanko podgladnelam jakie smakowitosci porobilas na impreze mniam mniam tort sliczny i ile roboty przy nim:szok:czy ja widze sernik ala rosa?? ja robilam w piatek dla znajomej pierwszy raz mi duzo kropelek wyszlo na wierzchu bo wczesniej pojawialo mi sie ze trzy kropelki.
P1110445.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Nic mi nie mówcie-dzień w domu z czwórką znudzonych dzieci to dopiero koszmar...najgorsze to to,że w ciągu całego roku trzeba mieć olej do grzania,bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba bedzie załączyć...Deprecha znowu...W dodatku wczoraj znowu zaczęłam cwiczenia na brzuchol i tak mnie dziś mięśnie napi..bolą,że hej;)

Hej

U nas zimno nie jest tylko strasznie wieje i co jakiś czas deszcz pada.

W poniedziałek P sprzątał ze dworu zabawki Zuzi przed spacerem i zapomniał o jej piłeczce z Mini i przepadła.:-(

A u nas aż niemożliwe, słońce świeci:szok::-p, tylko nadal wieje. Czyżby zapowiedź jutra?? Prawda Asienko???:-p. Jutro chyba zrobię jakąś zapiekankę z mięskiem i wiem, że lubisz fasolówkę więc może zrobię???? a dla dziewczynek to jeszcze pomyślę nad zupką. A piłeczki szkoda

U nas też słoneczko ładnie poświeciło choc teraz jakaś chmura idzie, ale wieje dalej niemiłosiernie. Zuzia lata po dworze i co chwile widze jak walczy z wiatrem żeby sie nie przewrócić.

Asienka_r co zrobisz na obiad to my zjemy:tak:, Zuzia nawet i fasolówke zje.

witajcie

Pamiętacie mnie jeszcze????
Przepraszam, że nie zaglądam, ale nie mam czasu. Maluszek jest kochany, rośnie jak na drożdżach, Alinka tez już zaakceptowała nową sytuacje - tylko czasu dla siebie mi brak, ale postaram się częściej zaglądać.

Przepraszam, że tylko o sobie, ale nie jestem w stanie Was nadrobić - wybaczcie!!

Kurcze, tutaj na forum tak po domowemu, ze az strach sie odzywac jako 'obcy' ;-) Ale mam pytanie... chyba juz kiedys pytalam, ale dawno i zapomnialam... a mianowicie - ile sie daje jako ofiara za chrzest tuaj? Wiem, ze pare z Was tutaj chrzcilo i sa w temacie :-)

Dzis byla u mnie kobieta w zwiazku z tym chrztem i co sie okazalo, u nich zamiast szatek sa takie wielkie szale do chrztu :szok: Spotkalyscie sie z tym? A, no i trzeba przeczytac jedno czytanie na mszy + modlitwy dziekczynne...

Jeszcze jedno, spotkalyscie sie moze tez z chrzczeniem starszego dzieciaczka, np takiego kilkunastomiesiecznego ;-) Nie wiem, jak ta moja Zuzka wysiedzi cala msze? :sorry2: Myslicie, ze bedzie ok jak sobie bedzie 'latala' obok?? Ciekawa jestem, jak to wyglada 'z boku' bo przyznam, ze nigdy nie widzialam...
Dzieki :-)

reklama
Dranissimo dlaczego obcy? Eeee przesadzasz :-p
Chociaż ja też się tak czuję bo wieki mnie tutaj chyba nie było.
Ale do rzeczy.My daliśmy 20e.Nie wiem czy to dużo,czy mało,ale siłą księdzu wcisnęliśmy.I to było prawie 4 lata temu.
Teraz w sobotę będę chrzciła Jeremiaszka i pewnie z 50e dam,nie wiem.Oni tutaj chyba nie mają w zwyczaju brać kasy.
Co do latania małolaty ;-) To mój miał 10m i siłą rzeczy nie latał,ale za to mój starszy syn to latał sobie,choć bardziej staraliśmy się go zaciekawić tym co w koło nas się dzieje.No i podstawa to młody nie był chrzczony na mszy.Przyszliśmy do pustego kościoła w sobotę i tylko my i ksiądz byliśmy w nim (no i jakieś dwie panie obsługiwały księdza) tak więc o długim siedzeniu w kościele nie było mowy,pół godziny i po krzyku.
Teraz będziemy chrzcili w innym kościele i innym mieście.Nie wiem jak to będzie wyglądało,ale nic nie musimy czytać i nie ma żadnych szali.Dostaliśmy tylko książeczki z modlitwami i szczegółową instrukcję co ksiądz będzie mówił i robił.
Wiem,że będzie aż 8 dzieci chrzczonych,tak więc sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.
Z tego co ja się nabywałam tutaj na chrztach,aż dwóch :-D to wszystko podobnie jak w PL.
No może po za tym,że rodzice dziecka siedzą a to ksiądz stoi przed nimi.Szatka,świeca,chrzcielnica to wszystko b.podobnie.Nie trzeba żadnych zaświadczeń o spowiedzi,nie ma problemów z rodzicami chrzestnymi np.że żyją w wolnych związkach itp.nie ma wścibstwa a jest miło i przyjemnie.

Witam dziewczynki.
Nie wiem czy uda mi się jutro wpaść.Normalnie doba za krótka.Mam iść spać a zapomniałam o kolacji i na głodniaka pójdę siet.

DObrej nocki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry