reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzien dobry :)

Z mama wczoraj pogadalam, nie bylo tak zle... jesli chodzi o powod, to... nic genetycznego... po prostu pech.... mam o siebie dbac, i na nic nie chorowac ;)

Ja ciagle ogladam sobie ciuszki i te wszystie 'gadzety', i tez widzialam oferte z Lidla, ale na razie nie bede nic kupowac, zeby nie zapeszac.

Male pytanko - czy dlugo trwa ta pierwsza wizyta w szpitalu?

Barmanko
, no... wlasnie... tu kazdy moze czytac......
Gliwa ciesze sie, ze z Igorkiem lepiej. Niedlugo juz bedziecie mogli wyjsc na dwor :)

reklama
Wichurka około dwóch godzin, chociaż u mnie to było ekspresowo, ale ja byłam pierwsza i w sumie normalnego scanu nie miałam, bo coś się zepsuło i jakimś innym urządzeniem mi robili. Teraz nie wiem, jak będzie, bo mam dopiero na 12 i zobaczymy, jak z tym scanem tym razem wyjdzie

AsienkoR ja ide na 19stego, na 8 rano. Rowno za dwa tygodnie :) I juz nie moge sie doczekac :) 2 godiznki to bylo ekspresowo? ;)

A robilyscie sobie dodatkowo, prywatnie inne usg? Np te 3d, czy tam nawet 4d? :)

No u mnie było dużo szybciej, wszystko trwało z pół godziny:-p:cool2:, ale standardowo z czekaniem i takie tam około dwóch godzinek

Ja nie robiłam prywatnie żadnego USG,a przez całą ciążę miałam dwa, takie normalne połówkowe i dwa takie zwykłe, jedno na pierwszej wizycie a drugie na ostatniej przed porodem, bo im się wydawało, że Ania przestała rosnąć:sorry2:, następnego dnia wylądowałam na porodówce

Dzien dobry kobiety:)
Czytam wasze posty i sie zamotalam czytam post wichurki i czytam i widze ze pisze ze ma juz 3letnia core i sie zastanawuam o co kaman bo przeciez pisala ze w ciazy u ze pierwsze dziecko ze niedaeno brala slub,no ale z rana zamotana jestem jak but i widze ze to wiewiorka pisala a nie wichurka:)
Barmanko a co one szkukaja u ciebie na profilu tzn co mozna tam znalesc poza informacjami tymi co sama napiszesz nie kumam:(
Czuje kuuuppp3eeee kiedy moje dziecie zacznie wollllaaacccc:(
Ciekawa jestem jak tam tichonek sie trzyma:(
Dobra ide go przebrac bo mi wali w calym pokoju bleeeee

Hej dziewczyny.

Wichurka
ja pierwszą wizyte w szpitalu tez miałam szybką. Zazwyczaj pierwsza wizyta jest szybka bo kobitki z pierwszą wizytą wchodzą pierwsze. oczywiście ciśnienie i mocz sprawdzany i rozmowa z połozną a potem lekarz Usg mi zrobil. Pózniejsze wizyty trwały juz sporo dłużej. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
Asienka_r a z Zuzią bez zmian. Nie chce ten katat się od niej odczepić.
Biola bo Wichurka pierwszy raz w ciązy, a 3 letnia córke ma wiewióra;-)

Wichurka no czekanie to jest najgorsze:):cool2::-p, ja każdą następną wizytę miałam coraz później i coraz dłużej czekałam, ale to też chyba zależy czy się trafia do midwife czy do lekarza, bo tam to dopiero się czeka i czeka

reklama
Na pierwsza wizyte w lokalnej przychodni czekalam krociotko, i mialam spotkanie tylko z midwife.... zadnego GP sobie nie wybieralam :/ Ona wszystko mi wyjasnila, zmierzyla cisnienie, krotki wywiad, wypelnienie papierkow i telefon do Rotundy. Sklamala, ze jestem juz w 6 tygodniu, a nie w 4 ;) Powiedziala, ze zrobila tak, zeby szybciej mnie zapisalli na wizyte ;) I rzeczywiscie, wychodzi na to, ze 19stego to bedzie 12 tydzien i 5 dni ;) A, i nie placilam nic za wizyte, a czytalam ze to roznie bywalo u innych z oplatami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry