reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej
Didi a co ci dzis w szpitalu robili? Jakos czesto chodzisz tam ostatnio, co ile??
ostatnio w szpitalu bylam 4 tyg temu... czyli co 2 tyg..wizta a od dzisiaj co tydzien...
nic mi nie rbili..cisnienie..i mocz...a u lekarza mierzenie brzucha i sluchanie serduszka..no i kilka pytac mialam co do mojego porodu po cc.

reklama
Moniadan- bylam zagrozona porodem przedwczesnym bowiem mialam rozwarcie, ktore nastapilo na wskutek bolu pooperacyjnego. Mialam skurcze z bolu...Ja jestem caly czas na fenoterolu teraz ale wlasnie wczoraj lekarz kazal zmienijszyc dawke o pol i obserowac czy wystepuja skurcze i twardnienie brzucha....i stad moje pytanie..

Ale mysle sobie, ze to rzeczywisice moze byc to wieczorne odczucie. Tylko ono mi pasuje do tego twarnienia. Pojawia sie takze podczas jazdy samochodem. Juz teraz nawet do sklepu nie moge jechac bo mnie wszytsko boli....

wlasnie kazalam mojemu kupic mi magnez w aptece o mi sie skonczyl... a baba mu powiedziala ze nie moge brac :-D jak ja mam skurcze ale w lydkach ..ledwo co rusze noga i skurczybyk trzyma... a niebiore juz kilka dni i mnie dopadly

A ja mam pytanie do dziewczyn z Dublina lub okolic. Wybrałam szpital Rotunda Hospital, badania mam umówione na 8 rano 2 czerwca. Czy wiecie może jak to długo może trwać???. Jak tam w ogóle jest??? Atmosfera dobra itd. Dzięki za odpowiedź.

Didi no wlasnie, czemu nie mozesz brac? jak to aptekarka uargumentowala
Ja mam asmag, moze ci odstapic kilka tabletek, mam tylko 1 op i sama tez czasem biore

Misia to jak mialas rozwarcie, to juz troche niebezpieczne, jest cos co mozesz zrobic i na pewno nie zaszkodzi
Jak nawiecej odpoczywaj!!!! a wlasciwie to lez w lozku, potraktuj to powaznie, chociaz przez najblizesze tygodnie, w koncu jestes swiezo po operacji
Sa kobiety ktore maja, rozwarcia, krwawienia, cala ciaze leza w lozku i dzieci rodza sie zdrowe

Moniadan- no naszczescie mi juz sie rozwarcie cofnelo :-) Ciaza juz wyglada bez zarzutu:-) Dlatego moge zaczac odstawiac leki:-) To bylo takie tycie rozwarcie i na cale szczescie juz sie 'zwarlo' na nowo. Ale oczywiscie i tak mam wedlug zalecen lekarza prowadzic oszczedzajacy tryb zycia...co tez czynie:tak:

Agusiek dzis cichoooo......czyzby?.....:rofl2:

Misia ..jak Ty bierzesz Fenoterol... to juz musisz go brac do konca z tego co mi wiadomo... bo jak odstawisz moze zaczac sie przedwczesna akcja porodowa... bynajmiej tak jest u dziewczyn u mnie na kwietniowkach

no a co do magnezu o kupil..bo kobieta w aptece powiedziala ze nie powinnam jak juz to 8 miesiac i z lekarzem powinnam skonsultowac... wiec powiedzial jej ze lekarz pozwolil

reklama
No kiedy ja wlasnie po to bralam te wszytskie leki bo mialam twardniejacy brzuch i bylam zagrozona porodem przedwczesnym, takze napewno juz je mialam....a i tak nie moge ich rozpoznac...:zawstydzona/y:.....ehhh.....

Misia nie tylko ty masz problem z rozróżnieniem skurczu od twardniejącego (napiętego) brzucha :-( :-(
mam identyczne objawy jak twoje - wieczorem brzuch staje się bardziej twardy, napięty, aż skóra mnie boli..... ale czy to jest skurcz to nie wiem :sorry2:

napiety brzuch to raczej to co masz wieczorem..twardy i uczucie przepelnienia..mowia wtedy ze stawia sie..czyli sa skurcze... mi na to Sempka kazala brac magnez

Didi ja to myślałam że magnez to bierze się na skurcze w łydkach, a na skurcze w brzuchu to już No-Spa....:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry