reklama

Mamy z Irlandii!!

AsienkaM dziękuję za życzenia :)

ja uwielbiam kupować dla dzieciaków bardziej niż dla siebie-sobie kupuje jak muszę- choć i dzieciom teraz już mniej-ja trzeba to kupuje- chyba że coś na przecenach fajnego jest to czasem się zdarza :)

dla najstarszej miałam manie-ale teraz mam dzięki temu dla Młodszej i nie muszę już prawie nic-czasem właśnie na przecenach coś jak mi się spodoba:)
i jedynie dla Synka-ale on drobniutki więc mu na dłużej starcza :P-nadal nosi ubrania na 18mscy-24 :P a bluzeczki to nawet od 6mscy niktóre jeszcze są dobre :P heh

GLIWA również dziękuję :)
widzę że Teściowa jest :) na poród czeka?

klucha niech się trzyma Mała- ja nie wiem jakbym dała radę- za mięka jestem ..

miłego dnia dziewczyny..
chłodno się już robi nie? :P
-choć u nas póki co słoneczko- myślę iść po dzieciaki spacerkiem- zobaczymy czy się uda :P

reklama
Witajcie wieczornie:)
Klucha-dzielna z Ciebie Mamusia:) Dobrze,że tak"rach-ciach"i po wszystkim;)
AsieńkoM-no to"święto"mieliście skoro mąż w domku był;)
Gliwa-ale Ci dobrze,że masz towarzystwo;)choć ja teraz tak zalatana jestem,że jakby ktoś przyjechał do nas,to więcej byłby sam,a niżeli ze mną;)
MN-witaj:)
Iwona-ja mam tak samo z moją najmłodszą latoroślą. Wciąż jeszcze pomyka w ciuszkach na 6-9,więcej na 12-18,a te na 2latka(które ukończyła w lipcu)są za wielkie;)Ja mimo chłodku codziennie spaceruję przynajmniej przez godzinkę-trzeba siebie i dzieci podotleniać-zwłaszcza,że nie pada;)
Miłego wieczorku Wam drogie Panie:)

lubiczanka to ja z najmłodszą mam odwrotnie :P hehe - ona już nosi niektóre na 18mscy-24msce a i nawet niektóre na 2latka :-D kiedyś w Tesco kupiłam i jej i starszej takie same bluzki ;-) różnica wieku 4,5 a obie bluzki mają te na 2-3lata:-D więc czasem też zależy od rozmiarówek :P
ale niektóre ciuszki młodszej to na syna spokojnie dobre :P hehe gdyby nie chłopak to na zmianę mogłabym ich ubierać :-D
najmłodsza ma długie nogi, więc spodniami nadrabia rozmiarowo ;-) starsza zresztą tez- spodnie na 7-8lat na długość- gorzej w pasie dopasować bo chudzinka :p

my też korzystamy :-) choć podobno ma padać u nas do końca tygodnia od jutra :dry: mam nadzieję że się nie sprawdzi ;-)

spokojnej nocki

Iwona - oj znam Twój ból. Dla Alinki muszę kupować spodnie z regulowanymi gumkami w pasie, bo inaczej je zgubi. Jest wysoka, ale bardzo szczuplutka (jak tatuś).
A Kuba nosi rozmiarówkę adekwatną do jego wieku 12-18 m-cy. Z tym, że jedne ciuszki sa większe, inne mniejsze - ale to rozmiar rozmiarowi nie równy.

Dzień dobry:)
Iwona-ale moja Mika od urodzenia była kruszynka...Po roku życia wskoczyła na najniższą krechę na centylu wiekowym-juuupiii;) ale faktycznie ciuszek ciuszkowi nie równy;)
Klucha-a to nieźle z tą Twoją córcią...ciuszki na 2latka-fajnie-dłużej posłużą;)
Gliwa-jak nastawienie psychiczne?Jest spokój?
Katrina-oj z tymi gumkami to genialny pomysł...u mnie też się sprawdza:)
Ostatnio mnie wzięło na drożdżowe wypieki...W sobotę były słodkie buły,w niedzielę rogaliki na śniadanie,a wczoraj na dziś upiekłam buły z serem i ketchupem na dziś do szkoły i pracy...jak z Miką w ciąży byłam też miałam takie ochotki na drożdżowe;))))Dziś też się coś wymyśli...ale juz chyba coś z innej parafii...a zrobiłam w poniedziałek sernik z mascarpone-baaaajeczny...rozpływa się w pyszczku;) Czasem sie zastanawiam jak to jest,że waga nie rośnie w zastraszającym tempie;)
Miłego dnia Wam:)

GLIWA a no pewnie że lżej, coś wiem o tym :P
u Nas teściowa była rok temu w październiku, wprawdzie przyjechała pomóc Córce bo właśnie rodziła pod koniec października, ale nasza mała miała pół roku wtedy prawie- lubiła sobie pospać nawet do 10, a Córkę musiałam do szkoły wozić- małą budzić i syna, więc później marudy- na początku listopada przerowadziliśmy się akurat na to samo osiedle co oni mieszkali- więc rano Teściowa przychodziła do mnie- ja sama Córkę do szkoły, szybkie zakupki i do domu- niby nie dużo, ale jednak łatwiej i nie trzeba było ich budzić.

teraz na szczęście się poprzestawiali- chodzą spać koło 20 (jupiiii) i wstają koło 7-8 :)

no a Tobie coraz bliżej .. ciekawe kiedy Cię złapie :P

Katrina115 -no to rzeczywiście tak samo :P moja lubi chodzić w leginsach, ale też ciężko dobrać takie żeby i tu i tu były ok - dobrze że choć te regulacje wymyślili bo by trzeba było wszystkie spodnie przerabiać :P

a Synek mój to drobinka- w przedszkolu chłopcy młodsi od niego o pół roku nawet są więksi i wyżsi ... jemu to nawet niektóre spodnie na 18mscy z tyłka spadają :P i trzeba regulowane :P
nie jedne ciuchy z niego byłyby za ciasne za najmłodszą bo to pulpecik w brzuszku ;p

reklama
Witam dziewczynki

Lubiczanka mówisz, że zalatana jesteś i nie masz czasu, a ja myslałam że w sobotę wybierzemy się do Was bo od czwwartku do niedzieli P ma wolne.

Fakktycznie te rozmiarówki są różne, zależy od sklepu. Ja ubranka Zuzi to musze mierzyć często, bo bluzeczki nosi rozmiar 2/3 latka a i czasami przy długie rękawy, ale za to spodnie na 2/3 latka sa na styk i ostatnio kupowałam troche dłuższe.

Gliwa byłam wczoraj zapytać sie o samopoczucie ale akurat spałaś, fajnie masz, że Igorek ma drzemke jeszcze to i ty odpoczniesz. Moja za chiny ludowe nie poszłaby na drzeemke i cały dzien na wysokich obrotach, dzisiaj wstała o 6:30 i mówi do mnie "już się wyspałam":baffled: ale powiedziałam żeby przyszła się do mnie poprzytulać i jakoś z lekka dodrzymałyśmy do 8.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry