reklama

Mamy z Irlandii!!

Agusiek co to znaczy "zielone" prosze o dokładne dane, firma, gdzie można kupić
pocieszyłas mnie że tez ci mówiła, że już wszystko gotowe, a czułas sie jakoś inaczej?
Bo ja od kilku dni jestem strasznie obolała, kolana, biodra, krzyż, no i mam skurcze czasami
hahahah monia no zielone....kurcze nie pamietam jaka firma ale kupisz je chyba w kazdej aptece, sa poprostu koloru bialo-zielonego - takie typowe szpitalne...aaaa i pakowane w przezroczyste worwczki takze widac przy zakupie ze sa zielone hihiih...no i sa dluzsze i szersze niz zwykle pdklady, ale wygodne naprawde...
monia bolec to mnie wszystko bolalo przez ostatnie dwa miesiace chyba, ale w dzien porodu to w miare na chodzie bylam - posprzatalam, salatki zrobilam - nic nie zapowiadalo zblizajacego sie porodu...dopiero o polnocy mnie zlapaly jakies bole - moze bym je zleckewazyla gdyby nie pojawialy sie regularnie co 5 min, a po dwoch godzinach nie bylam w stanie juz zasnac, a po czterech byly juz tak silne ze wylam z bolu - na szczescie juz w szpitalu hehehe

reklama
Kizi o Olivca - o tym kurierze w sumie dowiedziałam się z tego właśnie forum :-) pisała o nim Dominisia1111:
czesc.ja tez mieszkam w Clonmel i sprowadzilam wozek z polski i lozeczko ale kurierem.za paczke 43 kg zaplacilam 80 euro:) mysle ze to nie jest az tak zle:)
jak bys byla zainteresowana to ten kurier wyrusza z Polski za tydzien wiec moge dac Ci namiary:)pozdrowionka
Tutaj jest numer do chlopaka ktory sie tym zajmuje. Ma na imie Grzesiek 0851374373.
Skontaktuj sie z nim on Ci wszystko powie co i jak:)
Joannn moge Ci powiedziec że ja bylam bardzo zadowolona.Chlopak bardzo konkretny.Najwazniejsze ze paczka byla w calości......i nie brał kasy za gabaryty:(
bo to właśnie jest najdroższe :( Spotkałam tego chlopaka jak wieszał ogloszenie w Galicji:)
Oni jezdza co 2 tygodnie.Pozdowionka
Mi rownież miło ze poznalam kogos z Clonmel:)
Moja przesyłka będzie z Rybnika - to jest Śląsk. Jak mi ten koleś mówił on jedzie z Żor czyli będzie miał bardzo blisko. Tam moi rodzice dadzą mu te 3 paczki prosto z domu a on dowiezie również do moich drzwi w Clonmel. Pytałam czy mogę zapłacić przy odbiorze i powiedział, że bez problemu. Potem dodałam czy mi ktoś wniesie ją (mój mąż może być w pracy...) i też bez problemu! Dodał, że starają się iść na rękę klientom :tak:
Nie pytałam go jaki obszar sięga jego kurierska branża ale z tego co zrozumiałam do Anglii chyba też wozi, więc może w Irlandii ma większy obszar niż tylko Clonmel. Na dniach chyba będę dzwonić do niego bo to już za tydzień ma wziąć paczki a tu jakaś cisza..mówił, że oddzwoni jak będzie znał konkretne godziny wyjazdu a ja już niecierpliwa jestem... W każdym razie moge dopytać się o Cavan i Limerick :yes: i napisze na forum.

witam deszczowo

ja dzisiaj wizyta w szpitalu ..i maja mnie badac ginekologicznie..tu sasiadka i kolezanka mowi ze moga mnie zostawic juz..ale jak juz chca mnie w szpitalu to dopiero jutro moge zostac bo dzisiaj w nocy przylatuja rodzice a moj P jedzie po nich do Dublina..wiec nie mam co z modym zrobic...a w czwartek moge juz isc na spokojnie rodzic

No właśnie a pro po Dr.Sępki dziś byłam zawsze płaciłam 40e za wizytę i USG a dziś zawołała 50e czyżby podniosła ceny za murowało mnie i z wrażenia zapomniałam zapytać:tak:.wiecie coś na ten temat jest moją GP obecnie :szok:pozdrawiam

Emili- no wiec ja tez sie nad tym zastanawialam. Wydawalo mi sie zawsze, ze placilam 40 euro ale teraz juz drugi raz placilam 50 wiec nie wiem. Stwierdzilam w koncu, ze moze cos mi sie popierniczylo...ale widocznie nie, skoro ty tez tak mowisz. Z drugiej strony jednak patrzylam na cennik i wizyta w systemie maternity z usg platna jest 50 euro wiec z cennikiem sie zgadza.
ja jak bylam 4 tygodnie albo 5 temu u Sempki to tez placilam 50 e

Moniadan...nie poczekam za toba bo dla mnie to jzu zadlugo... to raz a 2 chce urdzic jak beda rodzice..bo bede miala pomoc... teraz a nie tak jak Ty na koniec miesiaca..a pozatym mozesz rodzic w termini albo po...mnie boli juzod miesiaca wszystko i teraz ruszam sie jak jakas uposledzona...a jeszcze nie rodze a sygnal do rodzenia mialam juz daaawano...bo dziecko sporo wiec dlatego Sempka tak powiedziala Tobie

Jak ja bylam w ciazy, to 3 tyg przed porodem dostalam silnych skurczy,ale po paru h ustapily.Potem mialam okres,ze czulam sie jakby mnie pociag przejechal, ani chodzic nie moglam ani siedziec..A w przeddzien porodu czulam sie lepiej,nabralam sil,wyspalam sie,a w nocy dopadly mnie skurcze,ktore juz nie ustapily.

Didi spoko, zartowalam z tym czekaniem, nawet gdybys chciala, to przeciez sie tak nie da ;-)
ale dziwie sie ze moga cie zostawic, jak jeszcze masz pare dni do terminu, ja ostatnio w szpitalu spotkalam dziewczyne w 39tyg normalnie ja badali i nikt nie mowil ze ma zostac...

Agusiek dzieki za opis ;-)
Joann zapytaj tez o Galway tego kuriera

No wlasnie dziwne. Przeciez wszystkie wyniki didi masz w porzadku? Tu-jesli samo sie nic nie wydarzy-to kaza stawic sie do szpitala 10 dni po terminie.Ja doczekalam do tej wizyty w szpitalu,co ty teraz masz miec i powiedzieli wtedy, ze mam normalnie przyjsc do szpitala za tydzien w srode,a jak dalej sie nic nie wydarzy,to w kolejna sobote mam przyjsc na wywolanie.Ale w ta sobote zaczelam rodzic,rowno w terminie.

HEJ dziewczyny jak zwykle ponuro :tak::tak:ale żadna nowość :-D co do Dr.S to jednak podrażała :szok:czy jesteście zadowolone z nagranego filmiku:eek: moje 2 koleżanki nagrały sobie i powiem wam ze nic ciekawego i nic nie wdać.:no:Ja byłam w Polsce i sobie nagrałam i jest różnica jak i w cenie tak w jakości:rofl2:

Ostatnia edycja:
Didi spoko, zartowalam z tym czekaniem, nawet gdybys chciala, to przeciez sie tak nie da ;-)
ale dziwie sie ze moga cie zostawic, jak jeszcze masz pare dni do terminu, ja ostatnio w szpitalu spotkalam dziewczyne w 39tyg normalnie ja badali i nikt nie mowil ze ma zostac...

No wlasnie dziwne. Przeciez wszystkie wyniki didi masz w porzadku? Tu-jesli samo sie nic nie wydarzy-to kaza stawic sie do szpitala 10 dni po terminie.Ja doczekalam do tej wizyty w szpitalu,co ty teraz masz miec i powiedzieli wtedy, ze mam normalnie przyjsc do szpitala za tydzien w srode,a jak dalej sie nic nie wydarzy,to w kolejna sobote mam przyjsc na wywolanie.Ale w ta sobote zaczelam rodzic,rowno w terminie.
a wiec jestem po wizycie..moge rodzic...rozarcie jest takie jak zlaczysie kciuk i palec wskazujacy to powstaje kolko i ja mam takie... wody moga odejsc w kazdej chwili ale nie dzisiaj..hehe...gdybym chciala to jzu moga mi wywolac porod...ale nie chce..wiec powidziala mi ze daje mi samej czas...i za tydzien na wizyte chyba ze predzej wody odejda..

Larcia...ja jstem po pierwszej cesarce wiec u mnie widac wszystko inaczej wyglada z 2 porodem ktory chce miec naturalny ze wzgledu na blizne na macicy

reklama
Hmm..a jak to jest właśnie z tym terminem :confused: Po terminie liczy się od dnia ustalenia porodu według ostatniej miesiączki? Bo w sumie z tego co się orientuję to dziecko jest terminowe gdy się urodzi od 2 tygodni przed tą datą i do 2 tygodni po tej dacie. Więc od kiedy liczą "10 dni po terminie"?
(...) Joann zapytaj tez o Galway tego kuriera
OK. Jak się z nim skontaktuję to spytam na jakim obszarze działa ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry