reklama

Mamy z Irlandii!!

Dziendoberek dziewczynki!

Didi- jakie to ekscytujace!! To czekanie z mysla, ze moze sie zaczac w kazdej chwili:szok: Kurcze, nie moge sie doczekac!!

Pogoda dzis do d.... Zamierzam upiec szarlotke, gdyz mam chyba z kilo jablek i zaczynaja juz sie robic takie pomarszczone wiec je przerobie na ciasto:-)
Ponadto bede prasowac ubranka dla Alexa :-) i wstawiac kolejna partie do prania:-) Wyglada wiec na to, ze dzis nareszcie nie bede sie nudzic! Milego dnia dziewczynki!

reklama
Hm..ja do szpitala zglosilam sie dzien przed terminem ze wzgledu na podwyzszone cisnienie, ale zrobili badania wszystko wyszlo ok i na drugi dzien czyli dokladnie w dzien daty porodu wypuscili mnie do domku :tak:zglosic sie mialam na 5 dzien po terminie i wtedy chyba by mnie zostawili no ale nikos urodzil sie na trzeci dzien:-D ja mysle ze te 10 dni to licza od daty wyznaczonej na podstawie ostatniej miesiaczki ale to - kiedy kaza ci sie wstawic albo czy cie zostawia w szpitalu zalezy zarowno od samopoczucia mamuski jak i od liczby wolnych miejsc na oddziale przedporodowym:-D

Dziewczyny a u nas masakra w domu...jestesmy chorzy chyba na jakies wirusowe cos...kaszel, katar, bol glowy...najgorsze z maly zlapal od nas straszny katar i dzis nocke mialam z glowy i dzis dzien tez nie najlepszy...nie moze swobodnie oddychac, jesc ani spac...kupilam wode morska w aerozolu no ale jak narazie poprawy nie ma...moze znacie jakies sposoby by ulzyc mojemu maluszkowi:-(slyszalam ze lezenie na brzuszku pomaga ale on jest malutki i polezy chwilke i zaraz mu sie przestaje podobac:-(:-(:-( kurde tak mi go szkoda:sad:

Oj Agusiek wspolczuje, moze odciagaj mu z noska frida,szczerze to nie wiem za bardzo bo nie mialam do czynienia z katarkiem u takiego maluszka

Misia ty taka podekscytowana jak ja przed pierwszym porodem, nie wiedzialam co mnie czeka i tez nie moglam sie juz doczekac :-D

didi w kazdym razie to juz tuz tuz, wiec trzymam kciuki i zycze powodzenia!!!!!

Joannn 10 dni od daty teminu ktory ci dali. Oczywiscie,ze to wszystko jest przypuszczalne,bo nie da rady dokladnie powiedziec,kiedy zaszlas w ciaze. wiec jak przypuszczalny termin masz za 39 dni,to termin wywolania dadza ci za 49 dni,jesli samo sie nic nie wydarzy do tego czasu.Trzymam kciuki!

Witam sie z Wami po krótkiej przerwie:)

Misia ciesze sie ze dobrze sie czujesz wyobrazam sobie twojego A jak pokazuje tez djecia w pracy hihihi...

Didi trzymam kciuki za Was:)

Agusiek woda morska pomaga ale regularnie pryskaj i jak maly idzie spac to podłoz dodatkowe reczniki zeby lekko podwyzszone byla poduszeczka zeby mu sie lepiej oddychalo, ja tez stosowalam masc majerankowa i pulmex na stopki smarowalam.

Monia ty sie nie spiesz z tym porodem jeszcze troche ci zostalo:)

Nam pobyt w Dublinie sie przedłuzyl, bylismy u znajomych maja córke w wieku Oliviera i super sie bawili, oblewalismy dom który sobie kupili, zwiedzilam Guinessa fajnie było, i taka ładna plaze ogólnie pogoda średnia wiec nie szalelismy ze zwiedzaniem:) Ale shopping centre odwiedzilam Blanchserstown super wielkie wszystkie sklepy sa a najbardziej podobal mi sie TK Max fajny sklep kupilam kilka rzeczy dla siebie dla Oliviera i dla Łukasza ogólnie pobyt udany przed chwla wrócilismy i jutro do pracy:(

pozdrawiam

Larcia - dzięki za odpowiedź - tak też podejrzewałam ale zmyliło mnie to, że dzidzia jest terminowa do 2 tygodni po tym właśnie terminie (czyli do 42 tygodnia ciąży), więc w sumie wywołują poród nadal w terminie - chociaż mówi się że 10 dni po terminie :wink:
(...) kurcze fajnie tak urodzic i zaraz byc w domu bo wiadomo w domu najlepiej:-)
a co np. z żółtaczka bo w Polsce to wypuszczaja jak dziecko przejdzie zółtaczke,i waga dziscka sie podniesie jak jest tutaj??
Też się nad tym zastanawiam... Czy w razie żółtaczki ponownie przyjmą na oddział.. i czy samą dzidzię, czy razem z matką.. Bo w domu to raczej kiepsko.. Powinno się kontrolować poziom bilirubiny i właśnie naświetlać..hmm.. Żadna Irlandzka mama nie jest zorientowana w tym temacie... :confused:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny pewnie sie bedziecie ze mnie smialy ale mam dziure w glowie jak nazywa sie ta str irl co wszystkie wiadomosci sa podawane (citi cos tam),mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi:)

Hej,

ja w szpitalu bylam po cc tylko 3 dni pomimo, ze maluch mial zoltaczke zostalismy wypuszczeni (prawie wygonieni) do domu. Waga dziecka nie moze spasc wiecej niz 10% bo wtedy jeszcze zatrzymuja. Chyba po 2 dniach przyszla pielegniarka srodowiskowa i ogladala mojego Alka no i tylko mowila, ze trzeba malego czesto karmic, zeby mu ta zoltaczka przeszla. :sorry:

Hej dziewczyny pewnie sie bedziecie ze mnie smialy ale mam dziure w glowie jak nazywa sie ta str irl co wszystkie wiadomosci sa podawane (citi cos tam),mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi:)

biola Tobie chyba chodzi o citizensinformation.ie :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry