reklama

Mamy z Irlandii!!

haha ale sie usmialam...misia to moze Ty sobie to kup i zazyj jak Cie skurcze zlapia... przeczeszczenie murowane:-D:-D:-D nie, a tak serio to naprawde tak jak larcia pisze - jak cie dopadna skurcze to juz nawet o tym nie myslisz......

reklama
Hejka. Wspomnalam wam kilka dni temu ze moja bratowa trafila do szpitala z wysokim cisnieniem no i wczoraj w wyniku cesarskiego ciecia 4 tygodnie przed terminem urodzila sie Antosia. Mama i dzidzia czuja sie dobrze. Wprawdzie Antoska wazy niecae 2 kg to wszystko z nia ok. Jest po prostu tylko malutka. No i tu pojawia sie problem bo wszystkie rzeczy sa duuuuzo za duze. Lacznie z pampersami ktore pzrykrylyby ja cala. Dostaniemy gdziec cos na takiego maluszka ?

Beakta- Ja widzialam pieluchy 'pampers mini' dla dzieciatek 2-kilowych, przeznaczone chyba wlasnie dla wczesniakow. W Tesco.

Dobrze wiedziec, ze maluszek z 36 tyg.ciazy jest caly i zdrowy :-) To bardzo pocieszajace! Wszystkiego najlepszego dla Mamusi i Antosi:-)

Ostatnia edycja:
beakta w kazdym szanujacym sie sklepie z ciuszkami znajdziesz ciuszki dla premature babies, pampersy tez widzialam w jakims sklepie,specjalnie dla takich maluszkow!Musisz poszukac

witam sie

Beakta Gratulacje ,a le kruszynka w tesco sa bardzo malutkie ubranka cos na T born :sorry: nie znam doklanie nazyw ale na mniej niz 50 cm

Misia tak to bardzo dobry preparat na kolki...

Co do ubranek to ciesze sie ze mialam mnijsze na 2,5 kg z next bo maly w tych na 56 cm (0-3m)plywal...
Ja z NExt jestem bardzo zadowlona choc pajce teraz uzywam tylko do spania, w dzien maly jest albo w body i spodniach ...

Ale rosnie jak na drozdzach wazy juz 4320g 53 cm i 36 cm glowka
a jak wychodzil ze szpitala to mial 2950g , 50 cm i 34 cm glowka....

przeczytalam tylko ostania strone ...
przeprszam ze tak na szybko ale brak czasu na wszytko:baffled:

wow Sofik to faktycznie wspaniale maleństwo rośnie, dla mnie to taka włańśie wymarzona sytuacja, urodzić malutkie a potem niech już rośnie i wszyscy zadowoleni:-)
Dziękuję dziewczynki za info i namiary na Dr Stępkę, jeszcze się nie umówiłam bo na razie musze w domu warować na jakiś list i mój wyjazd ciągle pod znakiem zapytania, ale za 50eu poznać płeć to coś idealnego dla nas:happy:
Tak dla weekendowego rozerwania, widziałyście brytyjskiego idola? Mi ciarki przechodzą, zresztą zobczcie same: [nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=ALQCkizx4UI"]YouTube - (Lyrics Included) Susan Boyle British idol Britains Got Talent A Star is Born Singer Opera[/nomedia]

Witam was dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale powoli nadrabiam zaległości, narazie w czytaniu, na pisanie nie starcza czasu:sorry:I jak narazie to nie zapowiada się że bądzie go więcej:baffled:, za tydzień wyjeżdza teściowa i zostajemy sami z maleństwem. A w tą niedziele ochrzcimy Emilcie:tak:

Ale rosnie jak na drozdzach wazy juz 4320g 53 cm i 36 cm glowka
a jak wychodzil ze szpitala to mial 2950g , 50 cm i 34 cm glowka....
SOFIK ale Twója dzidzia rośnie szybko!!:happy: Ja pójde do kontroli ze swoją po niedzieli to się dowiem jak tam jej wymiarki, ale nosząc ją na rękach już czuć znaczną różnice w wadze:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
larcia ja mu dawalam kropelki ale wydaje mi sie ze po nich jeszcze gorzej:baffled::baffled::baffled:.
wczoraj np.przez 24h zjadl tylko jakies 400ml to bardzo malo i wypil ze 100ml herbatki.
dzis zjadl moze 100ml albo i nie:crazy:.
smoczka ciagnie i nawetsie uspokaja na chwile wypluwa bo glodny,jak chce mu dac jesc to wtedy jest krzyk.teraz sie darl ponad godzine o i teraz znow zaczyna a kjesc nie chce.
karmie butelka
Witam Was mamusie z Irlandii...
EWELCIA86-jeśli mogę Ci coś doradzić/przeczytałam ,że karmisz butelką/ może spróbuj butelek DrBrown`s /ogólnie dostępne tutaj/ Już kilka mam chwaliło sobie właśnie je ,szczególnie na kolki.Ważne, żeby była umocowana w środku ta plastikowa część.Koleżanka moja męczyła się z dzieckiem swoim a po przejściu na tą właśnie butlę kolki odeszły jak ręką odjął.Może i Tobie się uda...:-)

Witam Was mamusie z Irlandii...
EWELCIA86-jeśli mogę Ci coś doradzić/przeczytałam ,że karmisz butelką/ może spróbuj butelek DrBrown`s /ogólnie dostępne tutaj/ Już kilka mam chwaliło sobie właśnie je ,szczególnie na kolki.Ważne, żeby była umocowana w środku ta plastikowa część.Koleżanka moja męczyła się z dzieckiem swoim a po przejściu na tą właśnie butlę kolki odeszły jak ręką odjął.Może i Tobie się uda...:-)
tez myslaam o tej butelce ale znow slyszalam ze nie jest zbyt rewelacyjna,ale skoro piszesz ze pomaga to moze kupie dzis jedna i wyprobuje.
W polsce znow sa Lovi CANPOL Butelka antykolkowa 250ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje i tez sie podobno nie zbyt sprawdzaja.
Mnie sie wydaje ze kolki jak sa to same musza minac i tyle zawsze cos pomaga ale nie na dlugo.Ale o butelce mysle:tak::-)

Sofik ladnie rosnie Twoj synek:-).
Ciekawe ile moj teraz wazy,bo jak mial prawie 6tyg to wazyl 4090 i mial 55cm,jutro jedziemy do pediatry to pewnie go zwazy i zmierzy:tak:.

Misia ja pare dni przed porodem latalam czesto do kibelka sie wypruznic ale nie pomyslalam ze porod tuz,tuz bo to bylo za wczesnie tak mi sie wtedy wydawalo.

Beakta sa takie malusie ubranka w Next i w Tesco widzialam.

Widze przez okno ze chyba pogoda sie robi,moze wreszcie dzis wyjdziemy nawor,bo od paru dni nie wychodzimy bo leje i zimno:baffled:]\
Mnie jeszcze gardlo boli i katar sie przyplatal:baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Tak dla weekendowego rozerwania, widziałyście brytyjskiego idola? Mi ciarki przechodzą, zresztą zobczcie same: [nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=ALQCkizx4UI"]YouTube - (Lyrics Included) Susan Boyle British idol Britains Got Talent A Star is Born Singer Opera[/nomedia][/QUOTE]

Olivca super ciarki to mało powiedziane ale ta kobieta ma głosik:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry