reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Beakta duzo zdrowka dla mamy i dzidzi zyczymy :tak:

Sofik no rosnie Ten Twoj synus super...a karmisz piersia?
Moj maly tez chyba niezle - w dwa tygodnie 600g przybral:-):-):-)

Dostaniemy gdziec cos na takiego maluszka ?
Gratulacje dla bratowej z okazji narodzin maluteńkiej Antosi:tak: Dobrze, że wszystko skończyło się szczęśliwie i mama z córcią są zdrowe:-)
A rzeczy dla takich maluszków można dostać tutaj łatwiej niż w Polsce. Dziewczyny pisały o Tesco i Nexcie, a ja wiem, że w Mothercare są ubranka na rozmiar Tiny Baby (50cm/3,4kg) i Early Baby (2.3kg);-) Takie malutkie widziałam też w Adamsie, najmniejsze są na 50cm/2,5kg:tak:

Sofik ależ Ci ten synek rośnie;-) Oby tak dalej:tak:

Tak dla weekendowego rozerwania, widziałyście brytyjskiego idola? Mi ciarki przechodzą, zresztą zobczcie same: YouTube - (Lyrics Included) Susan Boyle British idol Britains Got Talent A Star is Born Singer Opera
:szok: Chyba nikt się tam nie spodziewał takiego "TALENTU";-) Świetny ma babka głos:tak:

Ewelcia trzymaj się:tak: Ja pamiętam jak miałam tak z Victorem, ale karmiłam go piersią:sorry: Jak chcą niech zwą to kolkami... trzeba to przeczekać i tyle. Trzeba się uzbroić w mega cierpliwość, choć wiem, że to trudne. Dla pocieszenia powiem, że u nas jak skończyły się płacze zaczął się słodki śmiech, który wynagrodził wszystkie chwilę zwątpienia i bezsilności:tak: Będzie dobrze:-) Możesz również zmienić butelkę jak radzą dziewczyny. A z mlekiem, które mu podajesz wszystko w porządku. Toleruje je? Bo może tu jest problem. Na karmieniu butelką się nie znam, więc nie sugeruj się, aż tak moimi "pomysłami";-)

Co do braku czasu to też coś o tym wiem, bo od początku jestem sama z dwójką małych Chłopaków, z czego jednego nauczyłam siusiać do ubikacji;-) Trzeba się zorgnizować i do dzieła. No ale ja nie narzekam na razie na bardzo spokojnego Olivera:tak: Obym zawsze miała choć tyle czasu wolnego co teraz:-D

Miłego dnia:-) Piękna pogoda się zapowiada, więc i my gdzieś wyruszymy dzisiaj:tak:

Mamuski czy jesli moj maly ma katar to lepiej zostac w domku czy moge z nim wyjsc na spacerek, bo taki ladny dzien dzis.....

A i powiedzcie mi jak to jest z miesiaczka po porodzie...karmilam piersia tylko pierwsze 6 dni.....

I mam jeszcze pytanie co do srodkow antykoncepcyjnych w irlandii...odrazu mowie ze tabletki odpadaja:-(i metody naturalne tez....pomimo ze moje malenstwo przyszlo na swiat po wielu probach wole juz nie ryzykowac:tak:
Wiec moze sa dostepne tu jakies zastrzyki??? Wiecie cos?

Mamuski czy jesli moj maly ma katar to lepiej zostac w domku czy moge z nim wyjsc na spacerek, bo taki ladny dzien dzis....

Z zakatarzonym dzieckiem trzeba chodzić na spacery
Chłodne powietrze obkurcza naczynia krwionośne i błonę śluzową w nosku, a więc malec łatwiej oddycha. Jeśli dziecko nie ma gorączki, a na dworze jest ładnie, wychodź na spacery nawet na dwie, trzy godziny dziennie.
;-)

Miłego spaceru:-)

Dziewczyny, na kolki polecam colief, to są kropelki, ktore mozna podawac juz od pierwszych dni.

:-):-):-)
ja je wlasnie podawalam ale wydaje mi sie ze moj maly gorzej po nich cierpial.
dawalam tez infacol i tez d**a.:baffled::crazy:.

dzis jak by lepiej,nawet zaczal lepiej jesc:-)ale i tak dla wlasnego swietego spokoju jutro jedziemy do pediatry:tak:.

Agusiek mi w srode zaczela sie juz druga@:baffled:.
pierwsza mialam w szostym tygodniu po porodzie,strasznie obfita i bardzo zle sie czulam wszystko mnie bolalo:wściekła/y:teraz jest ok,wcale nie czuje ze mam @ bo tylko te podpaski:baffled:

nie wiem czy tu sa zastrzyki anty mi proponowala spirale albo inplant,ale ja nie mam karty medycznej i narazie biore tabletki te ktore bralam przed ciaza.
a moze na inplant bys sie zdecydowala???
nie wiem gdzie to sie wszczepia i co i jak bo nie dopytywalam

my wlasnie wrocilismy z dworku,nareszcie cieplo:tak:

Witam :-)
Widze ze dziewczyny sie juz pakuja, super niedlugo przybedzie bobaskow:-)

Agusiek jesli chodzi o antykoncepcje to ja 3 mies po porodzie zalozylam sobie implanta i jestem zadowolona. Fakt jest drogi. Ale mozesz zalozyc sobie w aptece karte Drugs Payment Scheme(jesli czesto korzystasz z jednej i tej samej apteki to warto) i wtedy zaplacisz tylko 90 euro + zalozenie u lekarza. Jest to bezbolesne no i na 3 lata. Ja osobiscie polecam jesli masz medical card to nic nie placisz. Jak masz jakies pytania to pisz:-)
Jesli chodzi o brzuszek Nocosia to ma poprostu taki okres. Musisz go przeczekac w 3-4 tyg zycia zacznie sie wszystko normowac tym bardziej ze z piersi przeszlas na mleko modyfikowane. Brzuszek potrzebuje czasu na oswojenie sie ze zmiana wiem co mowie:happy: W G tez jest dobra pediatra szkoda malego ciagnac taki szmat drogi. Polecam Cudo ewentualnie w Churchfields Clinic na Lower Salthill jest nowa pani dr tez polka wiec moze warto sprobowac na miejscu zanim pojedziesz do Dublina.

Frog tylko ze ja karmilam(probowalam-chcialam) cycem tylko jakies 6 dni ale maly od poczatku pil Aptamil juz w szpitalu i wszystko bylo ok.
Jakies dwa tygodnie temu sie tak porobilo,ciagle mialam nadzieje ze bedzie ok.
W sumie raz bylo lepiej raz gorzej ale przez ostatnie dni strasznie malo jadl wrecz nie chcial,wiem ze byl glodny ale jak mu dawalam mleko strasznie krzyczal.
Powiedzialam o tym na szczepieniu a Irlandka to olala powiedziala ze jest ok:baffled::wściekła/y:.
I teraz tak: ja nie mieszkam kolo Golway tylko kolo Carlow i duuuzo blizej mam do Dublina jakies 80km tylko ze przewaznie sa korki i sie dliugo jedzie-mam nadzieje ze jutro nie bedzie

reklama
A czy nie bralas jakis lekow ktore przepisali ci w szpitalu?
Ja tez po cycu dalam Aptamil i w sumie bylo ok.
A moze jeszcze jedno ja zmienilam wode. Kupuje wode mineralna Aqua pura (do tej pory bo ta z kranu ma strasznie duza zawartosc metali) bo ma najmniej wapnia i sodu i ja gotuje dla Wiktorka. Pierwszy tydz mialam stracha bo mial wolna kupke ale potem sie unormowalo i jest super. Nie mial kolek ani problemow z kupka. Wiec moze sprobuj. Jak karmisz trzymaj dzidzie blisko serduszka lagodnie mow do niego zreszta pewnie juz wiesz co maluszek lubi moze spokojna muzyka. Wszystko ma wplyw na dziecko. Warto sprobowac wszystkiego. Przed karmieniem zawsze zmienialam pieluszke:eek: wszyscy mowili po co przeciez i tak zaraz pobrudzi:angry: ale wtedy robil sie spokojniejszy, potem mala pogawedka ulubiona piosenka przytulenie do serduszka i nie zawsze od razu ale po chwili bral smoka....
A probowalas zmienic butelke moze mu poprostu nie pasuje smoczek. Moje znajome kupowaly te z tommy tippee czy cos takiego bo maja ksztalt anatomiczny piersi moze sie uda...Zycze powodzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry