reklama

Mamy z Irlandii!!

hello dziewczynki:-)
ale pogodzisko slonce i pada i masakra wogole:wściekła/y:hihihihihi Ewelcia ty mi nawet nie mow ja tez zaraz dym uszami puszcze jak nie wyjde z malym hihihihihi

Gaston moze ta mapka Ci cos wyjasni Logowanie do nasza-klasa.pl

Ciao dziewczynki!!

Gastone- zajrzyj sobie na tego linka, tam jest taka mala mapka, moze Ci pomoze troszke. To jest w bocznej uliczce od Shop Street czyli w samym centrum. Oto link : --== Tuam.pl ==-- :: Zobacz temat - Pierwszy Polski sklep w Galway z odzieżą, bielizną i kosmety

A mnie chyba jakies przeziebienie zlapalo dzisiaj. Pobolewa mnie gardlo, mam przytkany nos i boli mnie strasznie glowa!:-(

dzieki dziewczynki za pomoc. Misia kurcze niedobrze ze cie bierze, pewnie sie od twojego A zarazilas.Kuruj sie i dbaj o siebie.

reklama
No własnie Misia dobry pomysł juz nim rzucałam kilka dni temu ale bez odzewu.. wiec jak mamuski nie musi to byc na dworze jak bedzie padalo to moe byc nawet u mnie:) lub w jakims busy bees czekamy na propozycje:)

Dzien straszny raz slonce raz deszcz.. ja po pracy poszlam troche sie zagrzac i zarzyc słonca... haha na solarium bo gdzie tu bym miala sie opalic, no i kapiel sobie zrobilam a teraz relaksik z synkiem obok na sofie. Wyszłabym na dwór ale wiatr mnie przeraza:(
Buzaki

No co jest dziewczynki,gdzie jesteście.
Ja dziś miałam fajowy dzień bo kupiłam po wielkiej wyprzedaży super butki trekingowe :-)
W sumie w sklepach kosztują ok 130 euro a ja kupiłam po 45e. :-):tak::tak:
Będę w czym miała latac po górach w zimie czy na jesień,wiosnę ;-)
Wogóle dziś była na mojej wiosce taka wyprzedaż nowych produktów i zakupiłam bieliznę z Wonderbra za 2 euro,ciuszki dla chłopaków za 2e/sztuka :-)

Misia fajowo Ci z tą szkołą rodzenia.Ja miałam chodzic,ale mąż mój nie mógł i samej mi się nie chciało.
Ale fajnie,że już wiesz gdzie trafic,w razie co ;-)
Jak się czujesz?

Kamcia spotkałabym się z Wami.Ale to tylko zależy od zdrowia młodych.Jak będzie z nimi ok to zostawiamy ich u znajomych i na weekend wyruszamy do Galway ;-)
Ale to tylko zależy od nich czy katar ucieknie.:tak:
Dam znac pod koniec tygodnia-czwartek,piątek ;-)
Didi i jak mała Ewcia? W szoku jestem,że takie maleństwo już wyczuwa gdzie jest.Moim było obojętnie gdzie śpią i gdzie są byle żołądki napełnione ;-)
Moniadan pyszny torcik.Rozdwoiłaś się już?
Wilwia co tam u Ciebie?

Hej,hej.Faktycznie tu jakos cichutko.Amineczka to dzisiaj mialas dzien udanych zakupow:-)Ja zaczelam robic zakupy dla naszego malenstwa i strasznie!!!mnie to wciagnelo.Moj maz postanowil troszke odnowic nasz domek przed pojawieniem sie malego i dzisiaj bylismy wybierac farby.Tak wiec od poniedzialku zaczynamy male malowanie.A ogolnie powolutku,maz wraca zaraz z pracy,je kolacje i ucieka na nocke:((A co do spotkania to jesli bede mogla to tez sie pisze:)Pozdrowionka

Witam wszystkie mamy i przyszle mamy i nie tylko :biggrin2:
Sledze to forum od 3,5h i juz mam taki metlik w glowie ,ze nic nie wiem chociaz odpowiedzi na moje pytania znalazlam jednak juz wszystko mi sie pomieszalo ,czy bylaby ktoras z Was tak mila i odpowiedziala mi na kilka pytan .
Moze najpierw o mnie jestem w 20 tygodniu ciazy,wIrlandii jestem zatrudniona od 2.02.07 do dnia dzisiejszego na full time tzn juz sama nie wiem umowe mam na stale chodzi mi o to ze w 2007 roku mialam odprowadzone 37 skladek,w 2008 roku 50 skladek i teraz 19 do dnia dzisiejszego ,
Pracuje na nocne zmiany po 12h tygodniowo zawsze 3 noce czasami 4 noc to over time,czyli normalnie wychodzi mi 36 godzin a nie 39 .
moje zarobki bez overtime srednio390eu. Jestem tu sama nie mialam i nie mam meza ,jest mi ciezko a poza tym mam silna depresje rozmawilam z moim GP Irlanka bardzo mila i fajna Powiedzialam jej ze chce wybrac urlop macierzynski na 16 tygodni przed porodem bo podobno mozna (tak wyczytalam w necie) powiedziala ,ze jest to nieprawda ,ze najwczesniej moge wybrac 4 tygodnie przed porodem
.Moje pytanie do Was jesli wiecie czy jesli poszlabym na chorobowe na 10 tygodni przed porodem w tym te 4 tygodnie macierzynskiego czy powinnam miec zaplacone za chorobowe i czy nie bedzie problemu z wyplaceniem maternity bo chce urodzic dziecko w Polsce i wrocic tu jak sie skonczy macierzynski urlop.
Dodam ze moj angielski jest fatalny i ostatnio mialam wezwanie do urzedu z tego wzgledu ,ze moj pracodawca wyslala nas na 2 tygodnie na bezplatny i chyba nie oplacil 8 skladek w tym roku za mnie ,i Pani bardzo niemila zreszta powiedziala ze z tego wzgledu ,ze pracuje po 36 h a nie po 39 nie bedzie mi sie nic nalezalo ani zaplata za te wolne 2 tygodnie ani w razie czego kiedys zasilek ani nie dostane child benefit jakbym kiedys chciala .Prosze odpowiedzcie mi na pytanie czy jak pojade do Polski urodzic dziecko czy beda mi wpalacli to maternity benefit i od jakiego czasu do jakiego czasu ? dziekuje przepraszam jestem niezle zakrecona moze panikuje bo jestem sama :-(
user_online.gif

Ciao ciao dziewczynki!!

A ja niczym nocny Marek wciaz buszuje po necie. Nie ma sensu sie klasc skoro i tak nie zasne jeszcze. Ostatnio zasypiam tak kolo 3 i wstaje o 13:zawstydzona/y: Ale to nie moja wina tylko tego malego ludka tam na dole!
Anineczko- czuje sie jako tako....wciaz mam wrazenie ,ze gdzies tam czai sie przeziebionko ale jeszcze nie wylazi tak na maxa...glownie odczuwam wieczorami takie przytkanie:tak: Pozatym mam straszne problemy z oddychaniem....sapie jakbym wazyla ze 200kg:szok: Ciezko mi sie nabiera powietrze, nie moge gleboko odetchnac...ale wiem, ze to normalne wiec coz...trzeba to przezyc;-) Ponadto mam dosyc krwawien z nosa..nie zeby mi lecialo strumieniami ale robia mi sie takie skrzepy w nosie i dlatego jest ciagle zatkany..:baffled: -----to bylo bardzo apetyczne...sorenki:sorry2:

Asiu- ja to za duzo nie pomoge, bo zielona jestem jesli chodzi o sprawy socjalne i nie chce wprowadzac w blad. A czemu chcesz w Polsce rodzic? Czy to dlatego, ze jestes tu sama? Wogole to kurcze przykro mi, ze tak Ci ciezko...szkoda, ze nie mieszkasz blizej, zaraz bysmy sie na spotkanie umawialy ze wszystkimi! Pisz z nami tu czesciej:-)Mamy tu wesola gromadke to zawsze sie troche porozweselamy:-)
A poczytalas sobie dokladnie na stronie Citizenu? Tam dokladnie zawsze wszytsko tlumacza. Pozatym jesli jestes z Cork to moglabys sie wybrac do tego Polskiego Centrum Cork lub Towarzystwa My Cork. Slyszalam, ze funkcjonuja tam takie, mysle, ze mogli by Ci tam pomoc..no i zawsze to po Polsku:-)

Dziekuje ,ze odpisalas ,a jesli chodzi o citisen inf ,czytalam tylko ,ze tam nie ma opisanej sytuacji podobnej do mojej ,a nie chce tu rodzic bo jestem tu sam i ta pogoda mnie dobija ,jak jeszcze swieci slonce jest spoko ale i tak ciagle jest zimno :-(.Fajnie ,ze odpisalas i kladz sie juz spac odpocznij ,dzidzia tez wtedy odpoczywa :-)pozdrawiam
Ps. jak sie wkleja obrazek na ktorym widac w ktorym miesiacu jestem:cool2:?

reklama
Asiu- Wiez mi, ze bardzo bym chciala, zeby moje dziecko sobie w nocy odpoczywalo...niestety on sie mnie nie slucha wcale jest Panem Nocy!
Zeby zrobic sobie suwaczek wejdz sobie na stronke, ktora jest zawsze podana przy suwaczku...np. tam przy moim jest chyba baby-gaga czy cos takiego. No a potem gotowy suwaczek wklejasz sobie do stopki przy edycji swojego profilu. Takie stronki, na ktorych mozesz sobie to zrobic znajdziesz chociazby przez google wpisujac 'suwaczki ciazowe' ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry