reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie my mielismy busy weekend pracowałam pogoda była ładna i spacerki po południu, wczoraj bylam ze znajomymi u siebie w hotelu na polu golfowym ponad 3 godziny gralismy czysta przyjemnosc:)
Dzis miałam mały ruch w pracy wiec sie wynudzilam, a teraz wrócilismy z placu zabaw i parku w Oranmore super było:)

Misia mam do ciebie pytanie czy wiesz gdzie mozna kupic nozyczki dla dzieci takie zeby cięły wzorkowo nie prosto bo w Smyths bylam i kupilam ale takie zwykłe może mi poradzisz cos..?

Dzieki

reklama
Witam:-) U nas ostatnio też dużo zajęć, a i ładna pogoda to zaliczamy spacery, ogródek i wypady w weekendy. Poza tym przy dwójce Maluchów mam wystarczająco zajęć:-p Mimo że się nie udzielam systematycznie, to staram się czytać na bieżąco:tak:

Ja też słyszałam, że kolejne dzieci są większe.

a koleżanki teściowa mówiła że drugie jest więkrze :-)a co wy wiecie na ten temat:baffled:

U mnie drugie było 80g lżejsze od pierwszego, ale 2,5cm dłuższe;-) Nie ma reguły:tak: A wymiarami z USG i prognozami lekarzy bym się zbytnio nie sugerowała, bo bardzo często potrafią być mylne:-p

Ciao dziewczynki!

To byl piekny dzien! Slonce naprawde grzalo mocno! Bylam na dlugim spacerku z kolezanka i jej maluchem, po ktorym bylam tak glodna, ze myslalam, ze zjem wszystko co mam w lodowce! Przed chwila wypelnilam tez sobie forme o Maternity i jutro na wizycie u Sempki poprosze o wypelnienie. A teraz pije piwo bezalkoholowe:-) bo mialam ogromna ochote na poczucie tego chmielowego smaczku:-)

Kamcia- my w Smythcie mielismy takie nozyczki z Crayoli, sprawdzilas dobrze? Bo tak pozatym to nie bardzo mam pojecie gdzie indziej mozna dostac. Moze Tesco? Albo w sklepie z arykulami artystycznymi. Jest taki kolo Dunsa na Teryllanie, dokladnie kolo tego sklepu Fruit and Veg. Moze tam maja....Ale na bank nie wiem. Kiedys takie fajne stoisko bylo na gorze w Pet Worldzie ale zlikwidowali...a szkoda bo super bylo!! Albo moze jeszcze w tej ksiegarni na Shop Street Eason, tam maja tez sekcje artystyczna.

sobie forme o Maternity i jutro na wizycie u Sempki poprosze o wypelnienie. A teraz pije piwo bezalkoholowe:-) bo mialam ogromna ochote na poczucie tego chmielowego smaczku:-)
.
hehe misia a ja jutro ide na bilans 6 tyg z malym do polmedu to moze znowu sie zobaczymy:-) kurcze wlasnie mialam Ci powiedziec swietnie wygladasz mamuska - ja to cala ciaze a juz napewno koniec to w dresach przelatalam, a ty to niezla elegantka sukieneczka - pieknie wygladasz - ciaza Ci sluzy kochana...
a Ty troche nie zapozno ten formularz wysylasz? to chyba 6 tyg przed macierzynskim trzeba wyslac a macierzynski musisz wziac na jpozniej 2 tyg przed data porodu:baffled:albo juz cos namotalam:zawstydzona/y:

Agusiek nic nie namieszalas.
Ja wysylalam jak bylam w 28tyg.Potem musialm im wyslac kopie aktu malzenstwa oczywiscie podbita przez Gardziste.
A tak wogole to zapomnialam wam napisac ze przyszly papiery w sprawie paszporu dla Szymona i tak":ktos musi poswiadczyc np.przy gardziscie lub notariuszu(moze byc i ksiedzu:-D) ze moj m albo ja jestesmy tu tyle ile jestesmy.
Moj m jutro ma jechac ze swoim szefem na Garde.
Wogole jest 2strony do wypelnienia:baffled:

Agusiek- no troche pozno wysylam ale chyba nigdy nie jest ZA pozno. Mam kurcze taka nadzieje przynajmniej!!! Bo ja to sie dopiero teraz obudzilam.ze musze wyslac..zakrecona....:zawstydzona/y:
A z ta sukieneczka to wiesz...jak sie wychodzi z domu raz na kilka dni to czlowiek ma ochote sie ubrac hihii...tak jakos lepiej:-)

dziewczyny jakie wy duże dzieci musiałyście urodzic:szok:, móje pierwsze 2700,:-D a drugie 2500,:-D z usg wyszła dokładnie taka sama waga

Ewelcia mowisz o tym fomularzu A ? U nas to potwierdzenie wypelnil polski ksiadz :tak:

A co do wagi usg to mojej bratowej dwa tygodnie przed porodem powiedzieli ze mala ma 2.5kg a urodzila sie 1.9 kg:szok:. Roznica niemala...

hejka
my dzisaj caluski dzien na powietrzu..mloda przespala na podworku ..hehe ale za to wieczorem nie chialo jej sie zasnac..az w koncu przebrala miarke i mamusia bunt zrobila poszla do wanny a tatus mial usypiac..ale nie wyciagac z kolyski..no i co no i wyjal..hehe..wiec lekki opr odstal i odlozyl grzeznie dziecko.. mama wyszla z wanny ..wrzeszczaca panne bach na boczek 2 razy buju koyska i spi jak suselek..krzykaczka mala.. no i spokoj juz..teraz tylko mlody jeszcze bo dzisiaj ma cugle popuszczone..ale u nieczo to 3 sekundy i spi ...byleby mial wlosy mamy pod reko 2 razy zakreci i nie ma go..
jutro moze na plac pojdziemy niech mlody poszaleje
no i dzisiaj jeszcze grrilowanko mielismy..mmmm... wiec dzien zaliczam do udanych

Może i macie racje dziewczyny:tak: ale mój synek miał 4kilogramy i57cm więc dlatego się boje że ona będzie duża :-Da koleżanki teściowa mówiła że drugie jest więkrze :-)a co wy wiecie na ten temat:baffled:
moja Niunia miala 53 cm i 3440 ...wiec wieksza od mlodego bo on mial 3050 g ale byl dluzszy o 3 cm... u mojej siostry tez 2 bylo wieksze no i janiby tez bylam wieksza..jesli chodzi o wage ...

lekarz mi mowil ze Alberta urodze ok 4 kg... a tu kg mniej..wiec USg zawyza ..

ok..zmykam..bo juz powoli zamieniam sie w zoombie
dobranoc

reklama
Do góry