reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wszystkiego najcudowniejszego, kolorowego, szczesliwego i usmiechnietego dla Frania :-):-)

Ciao Dziewczynki!

Jestem dzis potwornie spiaca. Zasnelam na fotelu z glowa zwierzona prawie do cyckow. Tragedia...:eek:
Ja za prawko bede sie zabierac jak juz Alexa wykopie z brzuchola;-) Chcemy sie wyprowadzic do jakiegos domku dalej troche od centrum wiec bez samochodu ani rusz. Dzis mielismy ostatnie zajecia szkoly rodzenia. Tatusiowie przewijali pieluchy lalkom i uczyli sie jak trzymac dziecko podczas kapieli. Smiesznie bylo widziec A. jak sie uzera z ta pielucha!:-D A jaki byl skupiony i delikatny...hehe...teraz to juz tylko czekac na realne pupsko i kupsko...:laugh2:

To ja tez przylaczam sie do zyczen dla Frania.Wszystkiego najslodszego z okazji pierwszych urodzin!

Dzisiaj w koncu zadzwonili do mnie ze szpitala w sprawie szkoly rodzenia-zaczynam za 2 tygodnie.Po tych twoich opowiesciach Misia nie moge sie doczekac,szczegolnie tych ostatnich zajec:-DPozdrowionka

Jeśli chodzi o prawko to w Limerick jest mnóstwo wolnych terminów-można sprawdzić przy bukowaniu online, jeśłi komuś zależy na czasie to przecież możńa pojechać miasteczko dalej i będzie szybciej no i bez znaczenia czy po polsku czy angielsku bo wolny termin to wolny a przy zapisie wybiera sie tylko język lektora, jeśli płacicie do końca maja to ok 35 eu a od czerwca już podwójnie.
Gaston dobrze wiedzieć z tym olejkiem bo może jak go dużo będę jadła to będą bliżniaki hihi Dzięi za informację
oj dobrze dobrze :tak:
100LAT DLA Franka-U NAS jak zawsze ponuro i jak można nie mieć depresji;-)w tym kraju to nie uniknione :tak::tak:co do prawka w Irlandi jest to dla mnie parodia.Nauczysz się testów już po polsku zapłacisz za egzamin pojedziesz , zdasz i możesz jezdzic!!!:-Dnie mając pojęcia o jeżdzie autem:szok: tak moja koleżanka zdała dostała prawko a potem maż ją uczył prowadzić auto i parkować bo stwierdziła że jazdy były za drogie 45e za godz:szok: dla mnie to coś strasznego jak można ufać osobą które nie siedziały nigdy za kierownicą :tak:jak sobie pomyśle ile to w Polsce musiałam się nadenerwować.:wściekła/y:
ho ho ho.Ja w PL zdawalam ponad 6 lat temu, tydzien przed wyjazdem do Irlandii.Oprocz tego w tym samym tygodniu mialam obrone pracy magisterskiej i testy koncowe jezyka angielskiego .To byl dla mnie szok.Zadalam za pierwszym razem, ale jak przyjechalam do domu mama sie pyta dziecko patrzylas w lustro? co ci sie stalo? Ja patrze a ja ze nerwow i tych stresow cala twarz i szyje mialam w popekanych naczynkach.Jak bym rodzila normalnie :szok:
Wszystkiego najcudowniejszego, kolorowego, szczesliwego i usmiechnietego dla Frania :-):-)

Ciao Dziewczynki!

Jestem dzis potwornie spiaca. Zasnelam na fotelu z glowa zwierzona prawie do cyckow. Tragedia...:eek:
Ja za prawko bede sie zabierac jak juz Alexa wykopie z brzuchola;-) Chcemy sie wyprowadzic do jakiegos domku dalej troche od centrum wiec bez samochodu ani rusz. Dzis mielismy ostatnie zajecia szkoly rodzenia. Tatusiowie przewijali pieluchy lalkom i uczyli sie jak trzymac dziecko podczas kapieli. Smiesznie bylo widziec A. jak sie uzera z ta pielucha!:-D A jaki byl skupiony i delikatny...hehe...teraz to juz tylko czekac na realne pupsko i kupsko...:laugh2:

Ja chcialam chodzid do szkoly rodzenia ale mialam taka robote ze nie mialam mozliwosci.Ale powiem wam ze bylam w ogromnym szoku jak moj maz pierwszy raz sie zabral do przebierania i karmienia dzidziusia.:szok: Jakby sie z tym urodzil :-D A Maniek byl w dodatku taki malusi..Bylam strasznie dumna z mojego J ze tak sobie poradzil.Malo tego kobity musze sie pochwalic ze moj maz to chyba jakis wyjatek.Od urodzenia wstawal w nocy, na poczatku mialo byc tylko jakis miesiac az ja odpoczne.Hahahah i tak zostalo.Do dzis chlopaki spia razem bo jeden chrapie i mamusia go wyrzuca do pokoju a drugi poprostu tak sie zwizal z tatusiem ze chce z nim spac.Ja nie narzekam.Mam przynajmniej swoje sny :-D:-D:-D:-D

Ja tez sie przylacze do zyczen dla Franka:-)
Franiu wszystkiego najlepszego:tak:.

U nas dzis takie gorace az milo,bylismy prawie 6h na dworku a maly w bodach z krotkim rekawem i spodniach.
Mial bluzke z dlugim rekawem ale musialam zdjasc bo zaczal plakac- za goraco mu bylo

reklama
STO LAT dla Franka!
Sto Lat sto lat!!! STO LAT

Dziękuję Wam moje drogie za informacje co do prawka.. Papiery mąż rzeczywiście złożył dziś w Clonmel w Motor Tax i tam od razu skserowali paszport, wzięli wszystkie papiery i prześlą prawo jazdy za tydzień:-) To nie wiem dlaczego Tobie MartaF kazali jednak wysłać dokumenty pocztą.. :baffled: może dlatego, że nie mieszkasz w Clonmel..??? :confused: Dziwne..
Emili78 - dla mnie to też jest chore, by dostać prawko bez przygotowania praktycznego :crazy: Mój mąż oczywiście jest szczęśliwy z tego powodu bo prawko za 36 euro to niezła gratka :-D Chociaż przyznam szczerze, że pewnie lepiej jeździ niż ja po polskim prawku bo daaaawno nie jeździłam.. :eek:

Gastone - tylko pozazdrościć takiego męża :-) ciekawe jak mój będzie się poczuwał do obowiązków.. :rofl2:

Byłam dziś na spacerku i nogi mam jak kłody :eek: a takie ładne miałam bo tylko lekko opuchnięte a teraz to lekka przesada...pewnie z tego gorąca..bo podobnie miałam w Polsce..ale mama mi tu już wróży, że to może zatrucie ciążowe.. :baffled: chyba chce mnie po prostu wysłać do szpitala bym w końcu urodziła :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry