Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiesz chyba każdy to mówi,że jak płaczą to juz nie tak wesołohahaha no tak Anineczka co cztery uchachane gebulki to nie jedna hahaha ale wspolczuje tej mamuscejeszcze jak sie smieja to luz gorzej jak rycza
![]()

Mnie się wydaje że u Ciebie wchodzi w grę ten podpunkt drugi... :witam babeczki...widze ze u wszystkich humorki dopisuja...;-)
i ja moge sie pochwalic piekna pogoda chociaz w mojej miejscowosci to niestety rzadkosc;-)ale faktycznie łysy dawał czadu dzisiaj dzionek minoł milusio...
ps.wroce jeszce do tematu maternity kobitki;-)
dzisiaj wysłałam apelacje w mojej sprawie z tym listem ze szkoły..
nic tylko czekac i sie modlic..w miedzy czasie poczytałam dosyc sporo o warunkach otrzymania maternity..i czegos tu nierozumiem na jednym forum napisnae jest...ze
zeby matrnity zostało przyznane tzreba spełnic JEDEN z wymienionych waronkow:- Mieć opłacone składki PRSI za okres minimum 39 tygodni w ciągu 12 miesięcy przed przejściem na urlop macierzyński; LUB
- Mieć opłacone składki PRSI za okres 39 tygodni od rozpoczęcia pracy oraz zasadniczo mieć opłacone składki przynajmniej za okres 39 tygodni lub kredytowane składki w pełnym [zakonczonym] roku podatkowym poprzedzającym rok przed rozpoczęciem urlopu macierzyńskiego. Przykładowo dla kobiet przechodzących na urlop macierzyński w 2009 roku, właściwym rokiem podatkowym jest rok 2007. Jeśli rok podatkowy następujący po nim kończy się przed rozpoczęciem urlopu macierzyńskiego (w tym przypadku roku 2008), składki z tego roku podatkowego być pomocne w uzyskaniu zasiłku macierzyńskiego; LUB
- Mieć opłacone składki na ubezpieczenie społeczne za okres minimum 26 tygodni we właściwym roku podatkowym oraz mieć opłacone składki za okres minimum 26 tygodni w roku poprzedzającym właściwy rok podatkowy.
Pytanie ktore mnie wciaz nurtuje brzmi :czy pomimo wyzej spełnionych warunkow czy 1warunku..jezeli przestało sie pracowac .w 1miesiacu ciazy..(.jezeli nie przejde na macierzynski najwczesniej na16 tygodni przed rozwiazaniem) ,,,to i tak nici z benefitu???

o 11:30dziewczyny sorki ze pytam bo wczoraj widzialam juz gdzies o tym pisane ale nie moge zanlesc....o ktorej jutro jest pokaz tych samolotów??:-)

Oki jak pogoda sie popsuje;-)
.
dzieki didi:-)chetnie bym sie z wami spotkalao 11:30
My sie wybieramy wiec napewno bede... tylko mam nadzieje ze dokulam sie z moim chlopcem uciekajacym... no i Martuśka tez bedzie wiec moze gdzie sie uda nam spotkac jesli dziewczyny sie wybieraja