reklama

Mamy z Irlandii!!

My w okolicach Cork mamy wild park, tez super sprawa, bylam tam wieki temu jeszcze w ciazy, wlasnie sie z Hania przymierzam podjechac, bedzie zachwycona, nrazie na obrazek pieska z kalendarza taka radoscia reaguje a z zywymi zwierzatkami tak malo tu kontaktu mamy.
Milego dnia wszystkim:-).

reklama
Witam

Ja dzis w dolku, pies mi sie rozchorowal:-( Nie je nic od dwoch dni i juz sie powaznie martwic zaczynam:no: Jak nie przejdzie to do lekarza i znowy po kieszeni:sorry2:

Milego dnia wam zycze

Hejka,
Dziewczynki pomozcie!
Mam pytanie odnosnie irlandzkich przepisow...
Sprawa wyglada tak:
W Irlandii jestem ponad rok, wczesniej pracowalam w UK i w Polsce.
Chcemy sie starac o dzidziusia, ale slyszalam wiele opinii, ze jak zajde w ciaze to moga mnie zwolnic w kazdej chwili :szok: Niestety to, ze mam prace nie chroni mnie w zadnym stopniu. Najgorsze, ze kontrakt mam przez agencje, tzw. otwarty, przedluzany z tygodnia na tydzien.
I wlasnie nie wiem jak to sie ma do ewentualnej ciazy :baffled: Czy moga sie mnie pozbyc w kazdej chwili? No i co z zasilkiem macierzynskim? Czy dostane? Kazdy mowi cos innego, a ja nie wiem co o tym myslec :-( Obecnie nie mam czasu, zeby udac sie po porade prawna...
Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? Moj M pracuje, ma kontrakt na stale...
W marcu przyszlego roku minie mi 2 lata w Irl, no ale jakby sie teraz udalo, to wtedy bede juz rodzic :-D
No i co ja mam teraz zrobic? :-p
Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego dzionka :-)

Z tego co ja sie orientuje to tutaj nie mozna zwalniac kobiet w ciazy. Ale co do reszty to nie wiem. Najlepiej isc samemu i sie dokladnie dowiedziec ;-)

My w okolicach Cork mamy wild park, tez super sprawa, bylam tam wieki temu jeszcze w ciazy, wlasnie sie z Hania przymierzam podjechac, bedzie zachwycona, nrazie na obrazek pieska z kalendarza taka radoscia reaguje a z zywymi zwierzatkami tak malo tu kontaktu mamy.
Milego dnia wszystkim:-).

Czytałam, że macie, podobno ciekawy, ale my mamy za daleko. Marzy mi się pojechać do Bray do oceanarium

Czereśnie kupiłam w terryland veg market:)

Potwierdzam super ten park koło Cork bardzo mi sie podobał:)

A ja mam wolne i kombinuje co by tu porobic taka ładna pogoda...?
Może dziewczyny sie gdzies spotkamy?

pozdro

reklama
Wolfia hop hop.
Przeprowadziliście się już?
Witam po krótkiej przerwie:biggrin2:

Padł nam w środę nasz wysłużony studencki laptop i wczoraj musieliśmy kupić nowy, bo z tamtym już nic się nie dało zrobić:sorry2: Myśleliśmy, że wytrzyma jeszcze do końca roku, bo teraz mamy sporo innych wydatków, no ale nie udało się. I tak musielibyśmy kupić, bo tamten był w totalnej rozsypce - dobrze, że go nie widziałyście:-p:-D A teraz mój O. szczęśliwy, bo ten ma lepsze parametry i może sobie pograć w swojego WoW'a bez problemów;-) W ogóle to jak go kupowaliśmy w sobotę (po obejrzeniu kilku modeli w kilku sklepach) trafiliśmy na sklep Currys (kiedyś Dixons), w którym było 10% zniżki na wszystkie laptopy przez weekend, więc jakieś szczęście się do nas uśmiechnęło w tym całym nieszczęściu;-) A nowy laptop mamy taki (pochwalę się:zawstydzona/y:;-)):
Acer%20AS%206935G.jpg

Wciąż szukamy chaty:sorry2: Ale mamy jeszcze ponad miesiąc, więc mam nadzieję, że uda się coś znaleźć;-) Najgorsze, że agencje nie aktualizują na bieżąco swoich ofert, które są na ich stronach lub na daft'cie. I tak dzwonimy, a oni że to już wynajęte jakieś 2 tygodnie temu:dry: Straszny bałagan mają:baffled:

Poczytałam chwilę co tam u Was;-) Mam nadzieję, że nadrobię w tygodniu resztę zaległości:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry