• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy z Irlandii!!

Chyba się jolu używa, mojemu bratu urodziła się córeczka w marcu i oni używają pieluch tetrowych, przynajmniej w domu. Poza tym pieluch używa się jako śliniaków, podkłada pod główkę, gdy maleństwo śpi, w razie gdyby mu się ulało

Ja widziałam raz, jak byliśmy na wycieczce z M, pewną mamuśkę z chustą i wcale mi się nie podobało ułożenie tego dziecka, takie powyginane, w dodatku upał był straszny. Od tej pory mam awersję:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wlsnie mamusie, tez chcialam zapytac o ta chuste.
Mnie najbardziej zastanawia fakt, czy jest to wygodne dla mamy bo ja mam kiepski kregoslup i chcialam spytac czy nie ciezko nosic.
Co do dzieci to ja jakos czuje, ze im dobrze, moja corcia spi w tak niewiarygodnej pozycji, ze zadnemu doroslemu by sie nie udalo.
Powodzenia Ela:happy2:

Hej mamunie co do chusty to niby dzidzia sama sobie pozycję ustawia jak jej wygodnie?:tak:ale ja o innej sprawie maja mała ma flegme w gardle w nosie nie wiem i bardzo jej to przeszkadza leje jej do noska sól fizjologiczną i pompką ciągnę ale tam nić nie mam a flegmę słyszę a nawet się nią dusi pomocy !!!!!!!!!

Dzień Dobry..
moniadan tak mi się przypomniało,że na forum jest użytkowniczka KINDZIA i jej mąż miał wasektomie zanim się poznali i zrobił operacje i mają dzidziusia ale wiem,że musieli się bardzoooo długo starac o dziecko.

Co do chusty.Ja też mam słaby kręgosłup,nawet w nosidełku długo nie mogłam nosic bo czułam okropny ból pleców,ale dzieciątku jest wygodnie.Przecież w brzuszku było w identycznej pozycji,zwinięty w rogalik prawie ;-):tak:

U nas piękne słoneczko :cool2:

Emili
nie pomogę,bo nawet nie wiem jak :no:

Aaaa i dostałam znowu list z CHB o potwierdzenie pobytu w Irlandii :wściekła/y:
Chyba co pół roku będę dostawac,bo ostatnio był w styczniu....
I już się boje wysyłac bo a nuż nie dotrze ten list albo wmówią coś innego i znowu zawieszą zasiłek :baffled:
Już normalnie mam fobię z tym CHB :sorry2:

Ostatnia edycja:
Dzięki Anineczka, musze napisać do Kindzi, a z chustą dokłądnie tak jak napisałaś, dziecku jest bardzo wygodnie bo jest takie zwinięte jak w brzuszku, poza tm czuje ciepło ciała, bicie serca i ruchy matki i czuję sie bezpieczne
Czytałam, że dzieci czesto płaczą, ponieważ przez 9 m-cy cały czas były w ruchu, a tu nagle po porodzie, dziecko przestaje sie ruszac i przezywa szok, jest przyzwyczajone do ciągłego kołysania, to tak jakby donosic dziecko jeszcze t tej chuście
poza tym lezenie na płasko podobno w pierszych dniach jest zbyt duzym obciązeniem dla małego kręgosłupa

a mój synus lezy z gorączką 39.1 :-(:-(:-(

za tydzien o tej porze będziemy juz w PL

Ja tez nie jestem przekonana do tej chuty ale nie chodzi o pozycje dziecka.Bo tak jak anineczka mowi pozycja jest jak najbardzej zblizona do naturalnej.Ja tez mam slaby kregoslup i cieko tak nosic maluszka a zwlacza jak sie przyzwyczai.Maxa nie nosilam,ale powiem szczerze ze kupilam mu nosidelko jak mial 7 miesiecy, bo czasem pojawilaismy sie w miejscach gdie wozek nie bardzo sie nadawal, i zalowalam ze wlasnie na takie krotkie wypady nie kupilam tego wczesniej.Ale kupilam wtedy tanie nosidelko, nie za bardzo mi sie podobalo.Oddalam je.Teraz kupie takie porzadne.
Emili nie wiem co ci doradzic.Moze delikatnie ja opukuj zeby flegma zeszla.To napewo pozostalosci po porodzie.

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry..
moniadan tak mi się przypomniało,że na forum jest użytkowniczka KINDZIA i jej mąż miał wasektomie zanim się poznali i zrobił operacje i mają dzidziusia ale wiem,że musieli się bardzoooo długo starac o dziecko.

Co do chusty.Ja też mam słaby kręgosłup,nawet w nosidełku długo nie mogłam nosic bo czułam okropny ból pleców,ale dzieciątku jest wygodnie.Przecież w brzuszku było w identycznej pozycji,zwinięty w rogalik prawie ;-):tak:

U nas piękne słoneczko :cool2:

Emili
nie pomogę,bo nawet nie wiem jak :no:

Aaaa i dostałam znowu list z CHB o potwierdzenie pobytu w Irlandii :wściekła/y:
Chyba co pół roku będę dostawac,bo ostatnio był w styczniu....
I już się boje wysyłac bo a nuż nie dotrze ten list albo wmówią coś innego i znowu zawieszą zasiłek :baffled:
Już normalnie mam fobię z tym CHB :sorry2:
ja wysłalam im list polecony za potwierdzeniem w ciagu 20 dni wszystko mam rozpatrzone juz i zwroca mi za czerwiec w lipcu

hej Dziewczynki :-) i znów jestem "w tyle" z wiadomościami;-)
El@ - trzymamy kciuki;-)

Mam pytanko - od tygodnia jestem na zwolnieniu lekarski. zaniosłam papiery do socjala (bo mój pracodawca raczej nie byłby skory do zapłaty...) w poniedziałek idę po przedłużenie, bo pierwsze dostałam tylko na tydzień. czy dostanę jakąś decyzję o przyznaniu, czy poprostu wpłynie kaska na konto? nigdy nie byłam na zwolnieniu i teraz to "czarna magia" dla mnie...

reklama
Hej

Ja juz po obiadku, musialam sobie salatke z pora z robic bo bym chyba padla.
Macie racje z ta chusta ale ja bym sie chyba najbardziej obawiala ze dziecko sie przyzwyczai do noszenia a wtedy to ciezko:tak: No ale znajac mnie to jeszcze zanim urodze to moge 15 razy zdanie zmienic:sorry2:
Wiecie moze jakie warunki trzeba spelniac zeby dostac dofinansownie na dom?
Milego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry