reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Poczekaj moze jeszcze z 2 dni i zrob test ponownie. 33 dzien cyklu, wiec @ spoznia
sie 5 dni- moze to nic nie oznaczac. Moze tez za wczesnie zrobilas test, poczekaj wiec i tak w okolicy tygodnia spoznienia zrob test ponownie

reklama
kemaya nie napisalas jak dlugie masz zazwyczaj cykle i jaka masz zazwyczaj temperature "tam".
U mnie tempka nieco podskoczyla i juz nie malala,no moze o 1 stopien.
Gp zazwyczaj robia tutaj testy z testow ciazowych a nie z krwi.
Poczekaj tak jak dziewczyny mowia. :tak:
I zrob test w przyszlym tygodniu.
U mnie sennosc byla przy pierwszej ciazy ogromna,przy drugiej juz nie.
Przy pierwszej to wogole mialam wariacje kulinarno-spolecznosciowe.Przy drugiej nic a nic.
W sutkach nie zauwazalam zmian do 4 miesiaca.
Hmmmm....przy drugiej ciazy nawet bym sie nie skapla,ze jestem w ciazy gdyby nie wyliczanie,planowanie,testowanie:rolleyes2::oo::oo2::laugh2::laugh2:

:-Dwitam wszystkie w ten cudny słoneczny poranek :-D

życze Wam:

8812-002-43-1052.gif

a tu na szczęście

lepclovertop.jpg

no i na zdrowie

SP-00034-C~St-Patrick-s-Day-Green-Beer-Posters.jpg

Czesc Dziewczynki! jak dobrze was miec odrazu lzej na serduszku,szukalam mam z Irlandii bardzo dlugo,milej jest porozmawiac z kims kto orientuje sie w zwyczajach i codziennosci Irlandzkiej,Dziekuje za zyczenia na dzisiejszy dzien,czy ktoras z was byla na paradzie?pogoda piekna pozdrawiam wszystkie bardzo goraco

Dzieki dziewczyny za porady!!!!! pije litrami herbe koperkowa i dziala!!!!! wczoraj i dzis karmilam juz 4 razy dziennie! nie pisze bo maly mi troche marudzi w ciagu dnia. nocki super - budzi sie co 3 godz. marudzi bo od 3 dni stara sie zrobic kupke - bidus tak sie meczy.
Milej nocki! pa pa

Dziewczyny, pytanie za 100 punktów.

Czy któraś z Was, albo moze Wasza znajoma pracująca i mieszkająca w Irlandii zdecydowała się na powrót na czas porodu do Polski?? Chciałabym sie dowiedzieć jak to wyglądało od strony formalnej, chyba maternity benefit należy się tak czy siak.... Jak potem jest z child benefit?? Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam:-)

reklama
Dziewczyny, pytanie za 100 punktów.

Czy któraś z Was, albo moze Wasza znajoma pracująca i mieszkająca w Irlandii zdecydowała się na powrót na czas porodu do Polski?? Chciałabym sie dowiedzieć jak to wyglądało od strony formalnej, chyba maternity benefit należy się tak czy siak.... Jak potem jest z child benefit?? Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam:-)
Jezeli dobrze jarze to bedzie musiala sama sie starac o chb a wiemy ile to trwa :szok:
Jezeli dziecko urodzi tutaj to dostanie szybko.
Ogolnie dzieci urodzone tutaj maja pierwszenstwo i w pierwszej kolejnosci dostaja ten zasilek.Dzieci urodzone poza granicami czekaja nawet i 2 lata.
Ja otrzymalam w przeciagu miesiaca bo oboje rodzone tutaj.
Magdalena mam wrazenie,ze piszesz o sobie :sorry:
Chcesz rodzic w Pl?

Do góry