reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

alex teraz mieszkam w Cashel

anineczka latem gaz jest tańszy a jak zimą trzeba ogrzewac to juz jest problem a wiadomo jak to jest przy dzieciach, nie naoszczędzasz

reklama
Ciao dziewczynki!!

o Matko jak sie rozgadaly od rana!:-D

Ja wczoraj tez siedzialam na dafcie, tak sie zorientowac jak te ceny w Galway teraz sie ksztaltuja. Ale szczerze powiem, ze az tak wielkiej roznicy nie ma, miedzy tym co bylo wczesniej. :baffled:
Znalazlamjeden fajny domek, wolnostojacy z duzzzyymmm ogrodem. Aaron tak sie napalil, ze juz by sie najchetniej teraz przeprowadzal ale skutecznie mu to wybilam z glowy! Ja zaraz rodze a on sie chce przenosic..wariat....;-)
Pozatym nie po to walczymy o znizke rentu zeby sie teraz przeprowadzac i placic wiecej. Mysle, ze bedziemy o tym myslec po urlopie w POlsce czyli pod koniec wrzesnia jakos. A domek jest taki:
http://www.daft.ie/searchrental.daft?search=1&s[cc_id]=ct2&s[a_id]=&s[mnp]=&s[mxp]=&s[bd_no]=3&s[search_type]=rental&s[furn]=&s[refreshmap]=1&offset=60&limit=10&search_type=rental&id=736848

Moze wystroj w srodku nie jest jakis genialny, troche zlepek roznych mebli ale kij z tym...zero dziwnych sasiadow, duza przestrzen..to jest to, co mi sie podoba! Troche mi sie ten olej nie widzi...nie cierpie oleju!! Uwazam, ze jest najdrozszy. Ja stawiam na gaz, ale dosyc ciezko jest znalezc takie domy. Teraz mam ogrzewanie elektryczne ale poniewaz mamy maly apartament to nie jest tak zle z rachunkami..:tak:

Ostatnia edycja:
Nie wiem o co kaman z tym linkiem...w kazdym razie nie wiem jak go naprawic..trudno;-) A A.tak on jest zawsze w goracej wodzie kapany i zawsze chce lapac dziesiec srok za ogony. ;-) Ta cecha podoba mi sie jednak wtedy, gdy ja cos chce...bo dosyc latwo mi jest go wtedy namowic..hehe:-)

Dziewczynki czytam co piszecie o ogrzewaniu i powiem wam ze sa dwa rodzaje ogrzewania na gaz jeden to taki z e wdomu macie tylko piec i placicie rachunki miesieczne badz dwumiesieczne
drugi to taki ze macie przy domu butle taka jak na olej i trzeba tankowac - ODRADZAM - a tylko takie sa w galway......
mnie takowe ogrzewanie wynioslo na przelomie 2007/2008 siedzicie - 2200 euro za jeden sezon!
3 razy takowalam i dom ogrzewalam.
W galway na doughiska sa rowniez domy na gaz - znajomy mowil ze tankuje 300 co dwa miesiace ale ogrzewanie wlacza na dwie lub trzy godzinki dziennie
wiec czy to faktycznie jest tanio.
ja mieszkam w domu na olej teraz w tym roku zatankowalam za 800 euro ( od wrzesnia 2008) i jeszcze kolo 300 litrow w butli mam. Mysle ze okres niegrzewczy na tym minie , i w przyszlym okresie grzewczym wiem ze nie przekrocze 1000 na rok :)
wiem ze nie malo ale nie kosmicznie :szok:

3razyM no to jestem w szoku totalnym :szok::szok: Tyle kasy za gaz :eek::eek:
To my mamy ten drugi rodzaj.Piec Viessman w pralni i gaz z Bord Gais a teraz nawet przeszliśmy do nich bo prowadzą od niedawna Energię i ponoc jest tańsza o 12% w skali roku od ESB .Zobaczymy :tak:
No jakby nie było dziewczynki trzeba miec naprawdę szczelną chatkę by obiniżyc koszty ogrzewania a czasami chaty pozostawiają wiele do zyczenia :eek::confused2:

prawda anineczka a ja mam 2 piętra i ciekawe co to będzie:shocked2:dom wygląda na szczelny
wczesniej miałam parterowy i poszło mi tylko 500 litrów na całą zime:-)

reklama
a no jest heheh wrzucasz 2 euro zeby wziac prysznic :) wielu moich znajomych do teraz wrzuca monetki heheh i wychodzi to okolo 40 euro na miesiac wiec chyba patent oplacalny :-);-)

Do góry