reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Co do wybudzania widzę,że jest wiele teorii.
Ale zasada jest jedna.Jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze,czyli mniej więcej 700-800 gram miesięcznie.Czyli na tydzień 150-200 gram to można dziecka nie budzic w nocy.
Jeśli jednak przybiera mało albo wcale to trzeba dziecko wybudzac co 3 godziny.
Te 3 godziny to taki bezpieczny czas,wiadomo,że można częściej na tzw.żądanie.Mowa tutaj o piersiowych bobasach.
Mam koleżankę,która swoją córę musiała wybudzac do 6 miesiąca życia bo ta gdyby mogła to by nic nie jadła.

reklama
Hej dziewczyna ja też jestem w szoku że Matylda odeszła i czasem się zastanawiam gdzie jest Bóg I DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE:-)......
Pogada ładna tylko na spacer;-)Mi chorubsko przeszło dziś syna złapał:tak: mam nadzieje że Julka będzie dzielna i nie złapie :-D Ale jeszcze trochę i lecę z Julka do Polski na 2tyg cieszę się bardzo.i tu masz rację anineczko -i tu masz rację moja potrafi nie jest 12godzin w nocy budzi się i nie jest głodna. Kupiliśmy wagę żeby ją ważyć 3 rodzaje butelek a ona i tak ma w nosie pije na raty a najlepiej jak już zasypia waga niby dobra 6.5kg.Ale co się człowiek na ćwieczy

Ostatnia edycja:
hej Dziewczynki:-) już jestem - byliśmy w tym szpitalu no i w końcu mogę spokojnie spać :tak: przebadali mi Igorka jeszcze raz, pooglądali i wreszcie powiedzieli, co to jest, bo były już wyniki skanu :-) okazało się, że to coś w stylu przerośniętego mięśnia/ścięgna - nie wiem, jak to wam wytłumaczyć - najprawdopodobniej zrobiło się to podczas porodu - naciągnęli szyjkę i dlatego. ale mam się nie martwić i samo powinno się wchłonąć :tak: a za 2 m-ce mamy zgłosić się do kontroli. ulżyło mi. Mały był taki spokojny, cały czas się śmiał, gaworzył do lekarzy:-D byłam z niego baaaardzo dumna;-) no i zważyli go dzisiaj - tydzień temu na kontroli u gp ważył 5290g a dzisiaj - 5900g heheheee;-) jestem w szoku:-D
MartaF - z tym paszportem, to w ogóle już mam dość - wysłałam im papiery, a oni chcą jeszcze. no cóż - jak trzeba to trzeba. na razie szukam tego p60 nieszczęsnego z 2005roku... ogólnie to musisz być tutaj conajmniej 3 lata w ciągu 4 ostatnich - więc dziwi mnie, że oni dalej chcą jakieś dokumenty - mój A jest w IRL od października 2005 czyli na dobrą sprawę cały 2006, 2007, 2008 i prawie cały 2009 czyli jakby nie patrzeć 3,5 roku... więc po co im te kwity z 2005? ehhh... nie rozumiem czasem ich polityki.

Witam
Bardzo smutna wiadomosc o Matyldzie niech spoczywa w pokoju.
My dzis bylismy na salthil i u kolezanki, teraz po obiadku odpoczywamy i czekamy na babcie:) Zaraz zrobie sałatke:)
Miłego wieczoruja pewnie obejre M jak milosc i Na wspólnej:)

Madbebe to sie troszke nacierpialas... Ale corcia wynagrodzila juz pewnie ten bol :-) Ja sie strasznie stresuje porodem, w ogole pierwsze co powiem jak przyjedziemy do szpitala to: "Epidural plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!" :-D
Wlasnie, jakie musze miec minimalne a jakie maksymalne rozwarcie, zebym mogla go dostac? Orientujecie sie moze?

hej Dziewczynki:-) już jestem - byliśmy w tym szpitalu no i w końcu mogę spokojnie spać :tak: przebadali mi Igorka jeszcze raz, pooglądali i wreszcie powiedzieli, co to jest, bo były już wyniki skanu :-) okazało się, że to coś w stylu przerośniętego mięśnia/ścięgna - nie wiem, jak to wam wytłumaczyć - najprawdopodobniej zrobiło się to podczas porodu - naciągnęli szyjkę i dlatego. ale mam się nie martwić i samo powinno się wchłonąć :tak: a za 2 m-ce mamy zgłosić się do kontroli. ulżyło mi. Mały był taki spokojny, cały czas się śmiał, gaworzył do lekarzy:-D byłam z niego baaaardzo dumna;-) no i zważyli go dzisiaj - tydzień temu na kontroli u gp ważył 5290g a dzisiaj - 5900g heheheee;-) jestem w szoku:-D
To wspaniała wiadomość,że Igorkowi nic nie jest:tak:Ale przecież mówiłam,że na pewno zdrów jak ryba!:-DDużo dzieciaczków miewa takie kuleczki na szyjce,na szczęście najczęściej niegroźne tak jak Twój Igorek i mój Radzio:tak:
A waga Twojego syncia godna zdrowego chłopa:shocked2::-D

Witam
Chciałam sie pochwalic Olivier robi siku do kibelka na stojąco i nawet kupke zrobil do nocnika i obeszło sie bez płaczu:)
Może juz bedzie lepiej i z pomoca babci zaczniemy uzywac majteczek i pozbedziemy sie pampersow:)
milej nocki

Andziulina cieszę sie razem z Tobą, że z Igorkiem w porzadku, jeśli potrzebujesz P60 mozesz isc do Revenue i dadzą ci kopie, moj M byl ostatnio

My od jutra jzu spimy w nowym domu Eryk dzis tak bardzo chciał jechac zobaczyc dom i swój pokoj ze az sie popłakał jak mu nie pozwoliłam, alel było juz za póxno

Marta super ze wyniki juz sa o wiele lepsze,na pewno juz sie nie pogorsza bo juz tam nie mieszkacie a co za tym idzie? nie musisz wachac gazu:-)
Nie mysl o porodzie ,wszystko napewno bedzie ok.\

Andzulina fajnie ze z malym wszystko,pewnie kamien spadl Ci z serca !!!
A propo paszportu moj m jest tutaj od pazdziernika 2005 a ze on nie ma P60 to wyslalismy ta kartke kiedy otwieral konto w banku tam byla data i tyle!!!
Madbebe ale szybciutko odpadl malej kikucik:-) mojemu po 10 dniach,ale ja smarowalam spirytusem rozcienczonym z woda!!!

Emili z mojego tez nie jadek - chociaz teraz juz o niebo lepiej!!!
Od kad karmimy soie lyzeczka to maly lepiej je,z butelki je tylko w nocy jak sie obudzi!!

Przed porodem duzo czytalam na temat karmienia cycem i jak malenstwo dobrze przybiera to nie nalezy wybudzac a nocy!!!

Dzieci karmione butelka nalezy przepajac a cyckowe nie no chyba ze jest lato i 35 stopni !!!

Kamcia brawa dla synka!!!

reklama
To wspaniała wiadomość,że Igorkowi nic nie jest:tak:Ale przecież mówiłam,że na pewno zdrów jak ryba!:-DDużo dzieciaczków miewa takie kuleczki na szyjce,na szczęście najczęściej niegroźne tak jak Twój Igorek i mój Radzio:tak:
A waga Twojego syncia godna zdrowego chłopa:shocked2::-D
wlsanie wlasnie moj tez taka mial ale zawsze lepiej sprawdzic:-)ale na szczescie wszystko ok:-)ja juz po m jak milosc i po na wspolnej :tak:;-);-)teraz akurat Eksppres reporterów leciiii a pózniej Kuba Wojewódzki...;-)także miłej nocki dziewczynki

Do góry