reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam cie rowniez Alexandro,z nami jak z rodzina.Maz mojzawsze pyta pozegnalas sie juz z rodzina?To choc spaac!!!hih A co domezow kochana nieprzejmuj sie my mamy tez dobre i zle chwile.Jak kazde malzenstwo.
No dobra rodzino dzis niepogadam bo @ dostalam i fatalnie jest...

Ojjjj!!! Gastone, lepiej tak nie mow, bo ja ostatnio slyszalam, ze z rodzina, to najlepiej... wychodzi sie na zdjeciu...:-D:-D:-D A chyba nie chcemy kolezanki Aleksandry zniechecic...?!:-)

reklama
Witam wieczornie:happy:
Mój tester wtrynił ogromny talerz klusek z mięsem,a teraz ledwo doszedł do sypialni:-D,mówi,że idzie już spać bo strasznie się zmęczył tym byciem królikiem doświadczalnym:laugh2:.Ale tak czy siak,podobno kluseczki były mniamnuśne:yes:
Troszkę się popisałyście z popołudnia i z wieczorka:shocked2:
Widzę,że grono foremkowe się nam powiększa-witam Cię Ale_x_andra.Zobaczysz,u nas jest super:tak:.Są takie świetne dziewczyny,że możesz o wszystkim mówić,zawsze Cię wysłuchają,doradzą,rozweselą.:-DSwoją drogą,czemu nikt prócz mnie z Swords się nie przyłączy?:wściekła/y:
Kasiu Irlandko:gratuluję i życzę długiego i miłego użytkowania zmywarki:-D
MartaF:pewnie po prostu masz anemię,to przecież częste w ciąży:tak:.Wiem,ze chciałabyś od lekarza usłyszeć,że wszystko jest super,ale najważniejsze,że jak sama mówiłaś,czujesz się coraz lepiej,masz apetyt,a że wyglądasz na zmęczoną to przecież masz już prawo!Raz,ze to już końcówka ciąży,dwa-tyle przeszłaś ostatnio!:sorry:
Właśnie poszłam do kuchni po moje ziółka,a tam po blacie mysz sobie buszuje:szok::shocked2::eek:,no ładnie,powiedzcie mi,gdzie kupię pułapkę na myszy?
Ale jest i dobra strona tegoż spotkania:tak:Podobno jak kobieta mysz zobaczy to w ciąży będzie:-DO,tak,tak,jedną ciążę poproszę!:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Agusik!!! No ladnie... Mysz w domu... Pewnie odmowilas jakiejs ciezarnej i teraz masz mysz (cos jak misz masz:-) )... No a tej ciazy, to Ci zycze swoja droga;-)
Mialam Cie poza tym spytac juz wczesniej ale... zapomnialam!!! Czym sie roznia pyzy z miesem od klusek z miesem:confused2:? Powaznie, nie mam pojecia:-):-):-)
No i napisz, jak tam dietka poszla, tzn. jakim wynikiem ja zakonczylas (kg):-):-)

Dietka zakończyła się -6kg.:-DAle jeszcze duuużoooo przede mną:eek::szok:
A kluski po prostu robi się szybciej-ciasto.Gotujesz tylko ziemniaki,ubijasz,dodajesz mąkę i jajko i ciasto kluskowe gotowe:tak:A do pyz trzeba jeszcze zetrzeć surowe ziemniaki:tak:Taka oto różnica:happy:A z nadziewaniem tak samo w obu przypadkach:tak:Niewielka wprawdzie różnica,ale nie chciało mi się już bawić z tarciem ziemniaków:tak::-D

Agusik no to bedz to sypialni i namow m na malo co nie co:-ppo tak pysznym obiedzie napewno Ci nie odmowi
Ja kupowalam lapko na myszy na stacji benzynowej!!!!tez mialam jedna jak bylam w ciazy,akurat jadlam sniadanko a ta malpa po salonie biegala,z tego wszystkiego zlapalam sie za reke i Szym ma malutka "myszke" na lewym nadgarstku:rofl2:.
Pozniej zadzwonilam do m ze mamy mysze a ten do mnie z haslem "idz po kota":-D:szok:a ja mu na to "zeby mi kanapki opir***ił":-D:-D:-D

Mialam isc spac ale mysle......jeszcze zajrze do Was..a tu troche pusto:cool2:kurde to BB to jak nalog:laugh2:.
Moj mowi ze to forum to jakas SEKTA:szok::-D

Agusik no to bedz to sypialni i namow m na malo co nie co:-ppo tak pysznym obiedzie napewno Ci nie odmowi
Ja kupowalam lapko na myszy na stacji benzynowej!!!!tez mialam jedna jak bylam w ciazy,akurat jadlam sniadanko a ta malpa po salonie biegala,z tego wszystkiego zlapalam sie za reke i Szym ma malutka "myszke" na lewym nadgarstku:rofl2:.
Pozniej zadzwonilam do m ze mamy mysze a ten do mnie z haslem "idz po kota":-D:szok:a ja mu na to "zeby mi kanapki opir***ił":-D:-D:-D

Mialam isc spac ale mysle......jeszcze zajrze do Was..a tu troche pusto:cool2:kurde to BB to jak nalog:laugh2:.
Moj mowi ze to forum to jakas SEKTA:szok::-D
Fakt,kanapki najważniejsze!!!:-D
No,a z tym nałogiem to się zgadzam z Tobą w 100%:happy:Też ciągle tu zaglądam-jakieś kilkanaście razy dziennie:szok::shocked2::-D
A Twojemu powiedz,żeby uważał bo go sekciary z BB dopadną:-D

Agusik, teraz juz wszystko jasne z tymi pyzami i kluskami:-) Moze sie kiedys odwaze i zrobie mezowskiemu jedno albo drugie:-) Jakby co, to bedziesz mi mowila co i jak:-)
Co do diety, to ja robilam ta juz 2 razy i wiem, ze jej nienawidze:wściekła/y:Fuuuuu!!!!!!!!I tez cos kolo 6 czy 6,5 kg zrzucilam..

Agusik, teraz juz wszystko jasne z tymi pyzami i kluskami:-) Moze sie kiedys odwaze i zrobie mezowskiemu jedno albo drugie:-) Jakby co, to bedziesz mi mowila co i jak:-)
Co do diety, to ja robilam ta juz 2 razy i wiem, ze jej nienawidze:wściekła/y:Fuuuuu!!!!!!!!I tez cos kolo 6 czy 6,5 kg zrzucilam..
Też nie mogę teraz patrzeć na sałatę i brokuły:no2:Bleee.Dieta jest do wytrzymania,jeśli chodzi o głód,ale paskudna jeśli idzie o smak:szok:Tak samo kiedyś sobie zupę prezydencką obrzydziłam:confused2:A efekty też miałam po niej niezłe:tak:

reklama
yikes.gif
yikes.gif
yikes.gif

Kasiu jak tego dokonałaś?
No nie wierzę
mdleje.gif

Tak szybko dostac zmywarkę ?
hmmm.gif

Chyba miłosnego tego maila wysłałaś,co?
ruch.gif

Zazdraszczam
e30bc7.gif

Ja też chce
miejesivq2.gif

Nota bene naszej zmywarki nie ma,mamy zastępczego starego Bosch-a
a030.gif

Który po prostu działa
oczy.gif

Szok co nie?
pekl_ze_smiechu.gif

Ciekawe kiedy wróci stara zmywarka
kawaporannaoa9.gif
n%27.gif
buahaha..
a030.gif

(...) nie powiem zebym była zadowolona z wizyty:-(niby lekarz powiedział ok ale sie pytał czy biore żelazo:eek: i kazał jutro do GP i w poniedziałek do GP a w czwartek znowu do szpitala:eek:najgorzej mnie wkurza to ze nic nie można sie dowiedziec:crazy: no i gdyby było ok to by mi nie kazali latać ciągle po lekarzach:crazy:więc mam doła:-(
(...)
Bądź dobrej myśli. Przypomniało mi się, że koleżanka z Clonmel jak miała problemy w ciąży to jej powiedzieli co i jak w szpitalu, więc jestem pewna że dziś wyniki były dobre ale chcą Cię bardziej pilnować bo dziś wyniki są OK a jutro może już nie.. Dlatego nie stresuj się..tylko grzecznie do lekarza śmigaj..jedz dużo i pij :happy: relax
kawaporannaoa9.gif

oj ewelcia ci nasi lekarze:no: tutaj to szkoda na nich kase wydawac:-(
Dokładnie tak.. Już ja wiem coś o tutejszych polskich lekarzach.. :wściekła/y: A nie wiecie może laski jak tu wyglądają sprawy sądowe przeciw lekarzom?
Czesc Dziewczyny,
Mam na imie Ola, rok i 4 miesiace temu urodzilam w portlaoise synka - porod w irlandii wspominam swietnie :)
Jestem na tym forum nowa...troszke mi glupio.
Wiecie - mieszkam kolo Portlaoise (jakies 10 min jazdy samochodem), samochod mamy jeden wiec jak moj maz jest w pracy (pracuje na zmiany) to ja jestem w domu z malym. Pracuje wieczorami na poczcie, wiec w tygodniu wyjscia do znajomych odpadaja.
I tak - troche lipa ze znajomymi tutaj, bo jak mam kogos poznac jak ciagle w domu i przed nim siedze?
Maz (irlandczyk), w czasie klotni wyrzucil mi, ze nie lubie ludzi, nie mam znajomycj i ze sie go ciagle tylko czepiam... ale kurcze - jak sie nie czepiac, jak on sie interesuje tylko swoja praca, footbolem, i naszym synem...ja sie juz kompletnie nie licze.
A jak miec znajomych, jak sie ciagole w domu siedzi...?
Jak wychodzic jak sie ma wiecznie wyrzuty sumienia, ze sie nie jest z mezem...?
Eh...porabane to wszystko.

Wymarudzilam sie juz. I tak mi sie nie poprawilo.
Witaj :-) Poprawił się humor :-) i o to właśnie chodzi!
Jak syn ma na imię?

a030.gif

Do góry