reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Misia - pierwszy raz slysze zeby dziecko bylo przekarmione piersia :eek::eek::eek::eek::eek:
Mozesz od czasu do czasu mu dac herbatke, ... i zobaczysz ze jak zacznie raczkowac to szybko zrzuci nadmiar.
Ja dzis bylam zwazyc i zmierzyc Olke. Wary niecale 8 kg, i mierzy 70cm. Good size girl :)

Sylcia - to pewnie lizaka nie dostalas jak plakalas :D

reklama
To,niestety ja nie mogę sobie z dysku skopiować i wkleić moich emotek:no:
A mam takie świetne!Mogę tylko dodać jako załącznik:crazy:Muszą być widocznie forumowe emotki:tak:

Załączniki

• 4_9_7.gif
    4_9_7.gif
    17,5 KB · Wyświetleń: 76
Misia - pierwszy raz slysze zeby dziecko bylo przekarmione piersia :eek::eek::eek::eek::eek:
Mozesz od czasu do czasu mu dac herbatke, ... i zobaczysz ze jak zacznie raczkowac to szybko zrzuci nadmiar.
Ja dzis bylam zwazyc i zmierzyc Olke. Wary niecale 8 kg, i mierzy 70cm. Good size girl :)

Sylcia - to pewnie lizaka nie dostalas jak plakalas :D

Niedostalam niestety :(( A Twoja mala niezle wazy jak na ponad 4 miesiace :) Mja Nadinka ma dzis 6 miesiecy i wazy 7130 i ma 68 cm :))

Misia no a ile Alex waży ?
Też pierwsze słyszę,że dziecko na piersi jest przekarmione.
Mój Antek też był grubasek co prawda na butli,ale nikt nie zwracał mi uwagi,że dziecko przepasione.
teraz też ma słuszną wagę,coś ponad 22 kilo ale wyciągło go w górę i już jej tak nie widac.
Agusik no tak,ja mam emotki z forum innego ;-)

Antek już po przedszkolu,strasznie zawiedziony,że dopiero za 5 dni idzie znowu.

Młody śpi,obiadek zjedzony.Czas na kawkę.

Hej Dziewczynki:-) dzięki za zaproszenia na n-k :tak: jeszcze trochę potrwa, zanim ogarnę kto jest kto;-)
Ale_x_andra - dołączam się do dziewczyn i witam serdecznie na naszym forum;-)
Ciao Dziewczynki!
Na dodatek pani powiedziala, ze jest przepasiony i za gruby...kazala przestawic go troche na normalne jedzenie a cyca tylko 3 razy na dobe..i zrezygnowac calkiem z nocnych karmien. Oszukiwac go herba! Nie wiem jak my sobie poradzimy. Dzis dalam mu herby troche ale nie chce pic...to przeciez cycus straszny...ehh..czuje ze bedzie male wojowanie. :eek:
hehehee - ja też nie słyszałam, żeby dziecko mogło być przepasione na mleku matki:eek: ja Igorkowi daję jedną butlę po kąpieli (czyli ok 21), żeby dłużej spał w nocy i wprowadziłam ostatnio jedną w ciągu dnia (mniej więcej ok 12-13) no i czasami daję mu wodę z glukozą. na szczęście nie mamy problemu z mixowaniem butli i cyca;-) może przez rodzaj smoczka? no i mój w ciągu tygodnia przybrał 700 gram;-) jak tak dalej pójdzie, to ja będę mogła powiedzieć, że mam przepasione dziecko:tak:
a własnie mam pytanie - czy któreś z waszych szkrabów miało zatkany kanalik łzowy? walczę z infekcją oka Igora od urodzenia - rumianki, woda itp nie pomagają. dostaliśmy jakąś maść na 5 dni. spokój był przez 4 dni, a teraz ze zdwojoną siłą:-( ropka, oczko szklane, powieka czerwona:szok: dr cudo jest na urlopie i nie wiem, co robić:-( w PL jeżeli trwa tak długo, to okulista odtyka, a tutaj nie mam pojęcia... najgorsze, że dalej czekam na ten paszport i nie wiem, kiedy polecimy, bo wolałabym to zrobić w PL

a tak poza tym, to teraz jest jakaś promocja świąteczna na zdjęcia u tej fotografki Asi, u której robiliśmy zdjęcia. jak któraś z Was będzie zainteresowana, to kontaktujcie się z nią przez n-k albo e-mailowo;-) załączam jedne z wielu naszych zdjęć;-)
no i życzę miłego dnia:-)

Załączniki

• IK-14.jpg
    IK-14.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 41
  • IK-16.jpg
    IK-16.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 55
Prędzej czy pózniej,ale przeczucie się sprawdziło-mamy słonko:tak::cool2:czyli pranie się robi.
Dziś sobie w kuchni posiedziałam-już sie obiadku doczekać nie mogę...Z deserkiem oczywiście-bananowym(polecam)
102.gif
...Dziś J kończy normalnie,więc wreszcie zjemy wszyscy razem-jupppi!
Agusik78-nie wiem w czym problem...mi jakoś wychodzi:confused2:
Andziulina-jak mojej Dadzi oczko ropiało rumianek w zupełności wystarczał...a tak to pojęcia nie mam,ale za to ogromna nadzieję mam,że to nic poważnego:tak:A fota-jak z reklamy,klasa!!!
Nie,no Mamo-Ady.Jestem pod wrazeniem...śniadanko o12.22:szok::-Dlepiej pózno niż wcale:laugh2:
Anineczko-super,że Antkowi przedszkole przypasiło:tak::-).Moja Daga dziś znowu w domku,a co gorsze nie chce wracać do przedszkola-powiedziała,że sprzedamy plecaczek(cwaniara jedna).Ale ją niedobra mama postraszyła,że jak nie bedzie chciała chodzic,to przyjedzie po nią pan garda:zawstydzona/y:;-):sorry:
Joannn-a ja już tak mam z tymi zdrobnieniami imion...Choć Dawid miał mnustwo Przydomków-Trufelek,Pintuch(to jeszcze jak był u mnie w brzusiu),tutuś...
Gdzie si podziały te maleństwa...Oj czas leci jak głupi...

Ostatnia edycja:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Znów wcieło mi posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Więc zaczne jszcze raz:
Witajcie dziewczyny!Ostatnio tylko Was podczytuje, ale weny na pisanie nie miałam pozatym nastrój też taki że lepiej się nie gadać ( a raczej nie pisać). No ale już jest lepiej. W niedziele rano lecimy do PL:happy:. Ciekawe czy załapiemy się jescze na piękną zimę czy na złotą jesień?:rofl2: Szkoda że to tylko na 10 dni, juz teraz wiem że czas poleci za szybko. Tym bardziej że będziemy mieć mniej czasu dla rodzinki i znajomych bo lecą z nami też nasi znajomi Irole (trzeba im będzie zareklamować Polskę choć oni już nie pierwszy raz, co roku z nami latają a najbardziej to polubili polskie weselicha- zaliczyli już 2:-))
Moja Emilka dziś z lekką gorączką wstała 37,4. Nie wiem czy to jakaś infekcja czy przez to ząbkowanie

Alexandra witaj wśród Babyboomowiczek

Sylcia wzystkiego najwspanialszego dla Nadinki z okazji 1/2 urodzinek

Joannn-a ja już tak mam z tymi zdrobnieniami imion...Choć Dawid miał mnustwo Przydomków-Trufelek,Pintuch(to jeszcze jak był u mnie w brzusiu),tutuś...
Gdzie si podziały te maleństwa...Oj czas leci jak głupi...
Ja też tak mam z tymi przydomkami. Moja Emilka była już Bobinką, Emiloszkiem, Pierdziosiem, Bobkiem itp itd a teraz mam faze na Bobisia:-)
Andziulina ślicze foteczki

Ostatnia edycja:
reklama
tak was czytałam troche bo mi coś czasu brakuje u was MYSZY a u mnie MOLE mam wszystko swoje ciuchy z dziurkami:-)powrot na piechotke ze szkoły sie udał heheheh justin dzis maszerowała taki kawał....że aż go nóżki bolą a i mi sie lepiej zzrobiło jak sie spacerkiem przeszłam:-)teraz zmykam bo obiad wrze mi na palniku dzis tylko rybka to szybciutko a pózniej zakupy w Oranmore dziś:-)to narazie dziewczynki i tak nikt zemna nie gada to pappapapapapa:tak:jeszcze jeste:tak:m przed okresem i mnie nosi................................

Do góry