reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej hej! :)

Udalo sie i mam zwolnienie, takze koniec z praca, ale latwo i tak nie bylo i przy okazji okazalo sie, ze wcale super zdrowa nie jestem.... chociaz mam mieszane uczucia bardzo... mam jednak wrazenie, ze pani doktor chyba zbyt mocno chuchala na zimne.... mam bialko w moczu (ale nie wiem jakie ilosci), obrzek (chociaz mi sie serio wydaje, ze nie mam opuchnietych ani nog, ani rak, obraczke ciagle nosze), a do tego mialam wysokie cisnienie w gabinecie (145/90) - ale ja jestem niskocisnieniowiec, a wydaje mi sie, ze to cisnienie to mialam z powodu zdenerwowania, ze musze sie prosic tak bezposrednio o zwolnienie, a po drugie za pozno przez mojego meza wyjchalismy z domu, byly korki i troche sie spoznilam na wizyte, a strasznie tego nie lubie.
Ale... z dobrych wiesci - szyjka rozowa, gotowa na porod i krotsza, wiec jest duza szansa, ze nie przenosze ciazy :)
No i teraz mam sobie mierzyc cisnienie codziennie (juz wczoraj mialam po powrocie 111/74, a dzisiaj rano 110/68), pic wiecej wody i jak w srode bede w Rotundzie to mam powiedziec, ze bylam u ginekologa i stwierdzono u mnie PIH (pregnancy-induced hypertension; nadcisnienie tetnicze w ciazy)... No nic, zobaczymy co dalej... bialko w moczu to ma 70% ciezarnych i bez tego cisnienia i obrzekow to nie jest grozna sprawa.....
Oprocz tego poweidziala dokladnie jak mam liczyc ruchy dziecka, ze to co w Rotundzie mowia, to nie do konca jest poprawnie.... I jeszcze sie upewnilam kiedy mam jechac do szpitala ;)

Dzisiaj mam wolne, bo jest Wielki Piatek, maz tez akurat ma wolne, ale on juz smiga po sklepach, a ja tyle ile bede mogla, to ogarne mieszkanie :)

Asienko trzymaj sie kurcze, nie daj sie chorobie! Jak Gabrysia sie rusza, to dobrze, ale jak tylko poczujesz sie gorzej, to lepiej jechac do lekarza. Mi doktor powiedziala, ze w szpitalu musza mnie przyjac tyle razy ile bedzie trzeba i mam sie nie przejmowac i jechac jak nie poczuje ruchow dziecka.

Gliwa, szybko ci czas minie ;) Jak nam ;) Pochwal sie z czym zaszalals u kosmetyczki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wichurko ja pod koniec też miałam wyższe ciśnienie i musiałam mierzyć, żeby nadciśnienia nie było, ale też obstawiam, że to z nerwów, z czekania, bo zanim dojechałam, wyczekałam się itd, no ale monitoruj, monitoruj. Dobrze, że udało się zwolnienie załatwić

hej wybaczcie że wpadam tak z nienacka... dawno mnie nie było
jakoś sie nie mogę i nie mam czasu wdrożyć ...

Zajączka pięknego,
dyngusa mokrego,
miłości wiecznej,
drogi tylko mlecznej
świąt w szczęście owocnych
życzy kurczaczek wielkanocny

Ostatnia edycja:
reklama

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych

16j3dix.jpg

Do góry