reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Leicester

Na Narborough (konkretnie na końcu)na przeciwko sklepu Polish Taste jest Kościoł, Ksiądz Polak ale msze są po angielsku.Co roku np.ten uprzejmy Ksiądz święci jajka na Wielkanoc.Pytaliśmy go czy bedą tam msze w naszym jezyku ale nici z tego.Wiem że Chrzciny tez tam robią ludzie.Mariolko ja też tak mam że czasami wmawiam sobie jakieś żłe przeczucia....co ma być i tak bedzie!!!!tlumacz sobie to tak...POMAGA.Ja to wogle bzika mam na punkcie os,boje sie że Maksia użądli...Iwonko a to Adam już jest w UK,bo nie jestem zorientowana?Daysie 4 trupy w domu ale bedzie chyba wiecej...hi hi.Aha Mariolko Ty to może idz do lekarza z Oliwcią,co?

reklama
Tak,tak Święconka tam jest co rok i chrzciny też,Kornasiowa Diana była tem chrzczona między innymi.
Ksiądz ponoć b.miły.
Nooo 4 trupy i będzie napewno więcej ale od grudnia chyba będą miały spokój.
Bo wraz z przybyciem nowych mebli do salonu akwarium zostanie przeniesione do kuchni na dużo wyższą półkę zdala od prześladowcy :-D

Najwazniejsze że bedziecie razem....druga Dzidzia.....ola la la bedzie sie działo jak przyjedziesz(sorki ja to ogólnie żartownisia jestem i GADUŁA).Ja spadam już spać Mamuski..do jutera

jestem i GADUŁA)
Mnie ponoć też się buzia nie zamyka :-D:-D:-D

Dziś mam taki jeden na jakiś czas, ciężki dzień,dzień tęsknoty...
Czasem tak bardzo tęskno mi do PL i do moich starych,dobrych znajomych,których tak bardzo mi tu brak.
Wiadomo,że znajomi to nie wszystko ale czasem tak bardzo mi się tęskni za starym życiem.
Spotkaniach przy pizzy na oglądaniu dobrego filmu,plotach itd.z ludźmi,których tak bardzo chciałabym mieć tutaj.
Mam swoje grono ale to nie to samo,choć wiadomo,że to samo to nigdy nie będzię ale choć troszkę,tak bardzo bym chciała.
I do tego moja siostra też do PL wróciła.
Achh nie nawidzę takich dni...dobrze,że zazwyczaj krótko trwają :-(

A pas...taaaak już w " ruchu" od dwóch dni razem z brzuszkami uskuteczniam i żelem,bo czytałam,że samo jego noszenie przynosi marne efekty.
Zobaczymy.Narazie mam wrażenie lepszy jest też z Poundland niż ten z ebay.
Jakoś bardziej uciska i jest bardziej elastyczny.

Mój mąż mówi, że ja też jestem gaduła;-) no i dobrze:-)
Anetka, świetnie się składa, że jesteś żartownisia i gaduła:-D na obczyźnie tego nam trzeba.
Daysie to chyba normalne, że czasem dopada człowieka taka "tęsknota", tzn. że nie należysz do grupy ludzi, którzy się tak przestawili na Anglię, że mało co pamiętają ze "starego" życia i mówią "u was w tej Polsce":-D:-D:-D
Ja jak byłam w Anglii za pierwszym razem, strasznie tęskniłam, ale nie potrafiłam się "otworzyć" na nowy kraj i możliwości jakie daje. Teraz mam nadzieję, będzie inaczej.
A Twoja siostra zadowolona jest z powrotu jak można zapytać?

Hejka.Ja też tak mam czasem że tesknie za dawnymi czasami.....danymi sytuacjami.Czas tak szybko leci....Uważam że faceci to nie mają z tym problemu,tutaj mogą sie wykazac tzn.utrzymac rodzine i to jest dla nich ważne.A my żyjemy wspomnieniami,czas dla nas nie jest tak łaskawy..hi hi.Ja znowu tańcuje z pralką,Maksio zasnął,potem idziemy na małe zakupki i spacerek.Tatuś wraca wieczorkiem z pracy,kąpiel Maksia i koniec dnia..ha ha.Boże jak ja bym chciała byc CHUDA.....WRRRRRRR a tu znowu glód dopada.....WRRRRRR.

hejka.

U nas dzien sie zaczol paskudnie mala wstala o 6 rano z ogronym placzem oczka zaklejone ropa placz placz temperatura katar kaszel.. odrazu zapisalam ja do lekarza wlasnie wrocilismy..okazalo sie ze ma ostre zapalenie spojowek w oczkach dostala antybiotyk.biedactwo nie dalo sobie w kropic tak plakala nie wiem jak to bezie bo az 4 razy dziennie pzez 5 dni :( tak mi jej szkoda..:(:(i do tego przeziebiona ....co tam u was ?

reklama
Dzieńdobry Kochane.

Mój wczorajszy nastrój został w zupełności usprawiedliwiony i spowodowany ZNPM,bo właśnie dziś dostałam okres.
Niby powinnam się cieszyć ale może by tak było gdyby nie bolało.

Iwonka
nie,nie nie należy do grupy osób "u Was w PL" albo tych stojacych na lotnisku i udających anglojęzycznych obywateli :-D
W Anglii mi w miarę dobrze ale Polska zawsze będzie moim domem i światem za którym będę tęsknić,bo mam same dobre wspomnienia.
Wiadomo,że nie mam na myśli sytuacji mieszkaniowej i finansowej,bo tu niestety UK wygrywa w tej kwestii.
Moja siostra jak narazie nigdy nie wspomniała,że chce tu wrócić.
Jednak mieszkają z moim tatą więc...cot tu dużo pisać.Niby dobrze mają ale mogłoby być jeszcze lepiej.
Teraz ma dwójkę dzieci i całą rodzinę tam.Dotego też jest bardzo towarzyska więc jak narazie nie wierze jej powrót tutaj.
A jak jest naprawdę to myślę,że wie tylko ona i jej mąż.

Anetka
to Twój luby zakończył już pracę na noce zmiany?
I słuchacj,czy tego pasa to możan używać podczas menstruacji?
Bo nie mam bladego pojęcia i dziś go raczej nie będę zakładać,bo nie wiem czy to dobre tak się uciskać w tym czasie.

Mariolka
zdrówka dla Olivci.
Oby wkońcu zdrówko było po Waszej stronie.

My też zaraz do sklepu i na spacer.
Musze kupić tampony,jak mam w środę na ten basen dojść.

Do góry