reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Limerick

moze miec wplyw na poronienia....poczytaj sobie w necie...ja niby zdrowa jestem ,urodzilam 3 dzieci a 3 razy teraz poronilam...to znacczy plody obumarly okolo 10 tygodnia nie wiadomo dlaczego...no i podejrzewaja ten zespol....on powoduje wlasnie zakrzepy i przez to plody moga obumierac....ja nie chorowalam za zadna zakrzepice ale wiem ze wlasnie jak sie ma w wywiadzie zakrzepice i na przyklad poronienia to wtedy jest podejrzenie zespolu antyfosfilipidowego na bank....wrzuc sobuie w wyszukiwarke te nazwe i poczytaj

reklama
moze to nie ma nic wspolnego ale.....dobrze wiedziec na przyszlosc....mi robili badania po tym 3 poronieniu i niby leciutko ponad norme mam te antyfosfolipidy i je powtarzalam i 24 mam wizyte w klinice poronien i bede wiedziec czy sa prawidlowe....u mnie nie stwierdzili tego zespolu ale jak zajde w ciaze bede musiala brac aspiryne bo byc moze pomoze mi utrzymac ciaze

No właśnie sobie o tym czytam, a Ciebie tak spontanicznie zapytałam:-)
piszą m.in. , ze zatrucie ciążowe to tez jeden z objawów tego zespołu<a ja miałam zatrucie>. Na razie nie panikuję, zeby się niepotrzebnie nie nakręcać, miejmy nadzieję, że antybiotyki pomogą. Najgorsze jest to, że nie mogę się zająć małą:-(

ja sama jestem po 3 operacjach kolana...w tym byl przeszczep chrzestno-kostny....i dalam rade z 3 dzieci sama o 2 kulach...a chodzialm tak kilka lat:):):)...dasz rade....maz pomoze....irlandczycy sa bardzo wyrozumiali....

na razie mąż mi przez kilka dni będzie pomagał, chociaż wykorzystał już urlop-nie wiem, jak on to załatwi. A jAK potem-odpukać-nie przejdzie, to poszukamy jakiejś niani do pomocy.

ja sama jestem po 3 operacjach kolana...w tym byl przeszczep chrzestno-kostny....i dalam rade z 3 dzieci sama o 2 kulach...a chodzialm tak kilka lat:):):)...dasz rade....maz pomoze....irlandczycy sa bardzo wyrozumiali....

Aga jestem w szoku, coraz bardziej mnie zaskakujesz! silna kobietka z Ciebie, zazdroszczę charakteru!!!

reklama
Do góry