reklama

mamy z norwegii

ja dzisiaj wracajac z zakupow zauwazylam ze mala mi przysnela, wiec teraz tez jeszcze poszaleje, bo zazwyczaj klade ja o 20. Pozwalam jej spac tylko raz dziennie,ale tyle ile chce. Jak spi dwa razy, bo albo nie chce sie polozyc wieczorem, albo budzimi sie w nocy.

Brzuszek mi jeszcze nie rosnie, ale za to smaki na polskie jedzonko sie zaczelo. Dzisiaj mialam zamiar robic krokiety z kapusta i pieczarkami, ale caly dzien bylam poza domem. Moze jak mala poloze to mnie jeszcze wezmie,,,,ostatnio to nic nie wiadomo kiedy mnie smak na cos najdzie. Zupa pieczarkowa mi tez po glowie chodzi;-)

reklama
smazac nalesniki, jednoczesnie robie farsz (kapusta kiszona z pieczarkami podduszona na patelni lub w garnku). Znajoma zdradzila mi tajemnice, ktora moze juz wy znacie, a mianowicie jak zdejmuje sie nalesniki z patelni to warto je przykryc przykrywka, to sie nie powinny rwac pozniej. Potem nakladam farsz na nalesniki i zwijam jak krokiety.
Niektorzy podrzewaja sobie tak napatelni na chrupiaco i juz sie zajadaja. Ale ja jeszcze je obtaczam w jajku i bulce tartej to robi sie taka fajna pamierka. Mozna podgrzewac w piekarniku to sie zapieka, albo poprostu na patelni.

Wazne jest odpowiednie ciasto na nalesniki, zeby byly elastyczne. Ja mieszam maka, mleko, jajka, troche soli i oliwe razem do plynnej konsystencji. Tym sposobem nie trzeba uzywac oleju na patelni (moze tylko pedzelkiem przysmarowac) nie chlapie sie olej przy przekladaniu na druga strone. No co najwazniejsze, sa elastyczniejsze, ale kazdy robi innaczej:-)

ja uwielbiam szpinak i ser , mam juz pomysła, juz jestem głodna.....ale co jak na kolację zupka chinska , :wściekła/y: bardzo lubie pichcić , byle nie siedziec cały dzień w kuchni:no:

Czesc dziewczynki
my niedawno wrocilismy ze spaceru, caly dzien nam zszedl, potem szybka kapiel malej, kolacja i spanie.
Zazdroszcze ci Agathe jak piszesz, ze dajesz dziecku spac ile chce, moja od urodzenia po pol godzinie wyspana i nie ma bata, zeby choc chwile dluzej spala
ana robisz cos ciekawego ze szpinakiem? moze bys dala jakis przepis na cos szybkiego i smacznego?

witaj , może zapiekanka: ugotowany makaron( mogą bć świderki) , kurczak pokrojony w kostkę doprawiony ziołami prowansalskimi i curry , papryka, cebulka, pieczarki wcześniej zrobione na patelni,szpinak mrożony albo z puszki , ser.
skladniki możesz wymieniać , to taka uniwersalna zapiekanka.

albo spagetti: makaro , szpinak, masło czosnkowe, ser:-p
no i może spróbuje te krokiety, moze sie uda.
dokończe potem , bo cezary skasował mi wszystko , uciekam , dobranoc

reklama
hej tampeza

tak malo skromnie powiem, ze moja corka jest cudowna szczegolnie pod wzgledem spania..... chyb ma to po mnie;-) tatus tez lubi sobie pospac

mam mnostwo znajomych, ktorym urodzily sie dzieci mniej wiecej w tym samym czasie co u mnie i praktycznie kazda mama nie przespala jeszcze calej nocy od porodu!! dla mnie to szok,,,, bo ja jak odstwilam mala od piersi noca, to od 7 miesiaca spie calymi nockami, czasem oczywiscie sie zdarzy pobudka, ale raczej tylko smoczek, albo piciu i dalej spanie i tak 12 godzin.

Jak sobie pomysle, ze w listopadzie moja nocne spanie sie skonczy, to mi az wlosy na glowie staja, bo moja corka mnie bardzo rozpiescila i nie tylko pod wzgledem spania:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry