reklama

mamy z norwegii

juz jestem , brojak zasnął:tak:.... ale widze , że uciakłaś

jaja zapiekane:
-6jaj ugotowanych na twardo
-100 g szpinaku
-starty ser
-2 łyżeczki mielonych orzechow włoskich
-500g pomidorów , oga byc z puszki
-125 ml smietany 18-22%
- troche bazylii
-2ząbki czosnku
-szczypta galki muszkatołowej
- łyżka masła, łyżka oliwy
-sól pieprz
jaja kroimy na połowki, szpinak gotujemy w osolonej wodzie, żółtka ucieramy , dodajemy gałki, posiekany czosnek, sól , pieprz , orzechy, mieszmy i wypełniamy bialka.
pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy , krojone dusimy na oliwie, sól, pieprz i bazylie, czosnek i miksujemy, dodajemy smietany.
naczynie nacieramy maslem i nalewamy sos pomidorowy, wkladamy jaja i calość posypujemy serem. zpiakasz 25 min, w 180 oC

reklama
witam

moje obie dziewczyny cale noce zaczely przesypiac jak mialy cos ok. 4 miesiecy :-)
Milena duzo spala i Hania duzo spi
mam nadzieje ze nr 3 bedzie tak samo mial :-D

Agata to ty listopadowka bedziesz??? :-) na kiedy na kiedy?:-D:cool2:

a ja dzisiaj cos na spacerze zmarzlam....normalnie dogrzac sie nie moge:sorry2:

to wszystko zalezy i okaze sie dopiero w PL, bo tutaj to nie dowiem sie za wiele. Zrobia mi badanie moczu, krwi i cisnienia. Zapytaja sie jak sie czuje i mnie zwaza. Podadza mi termin wyliczony z ostatniej miesiaczki i dowidzenia.

A u mnie to bardziej skomplikowane jest, bo ja mialam mdlosci juz przed ostatnia miesiaczka, zrobilam test, ale za wczesnie i wyszedl negatywny. Do tego doslownie pare dni po okresie czulam sie juz fatalnie. Jest podejrzenie w takim razie, ze moglam zajsc juz w cyklu poprzedzajaca ostatnia miesiaczke. Wiele moich znajomych tak zaszlo. W PL zrobie sobie usg i bedzie jasne, tutaj musialabym czekac do jakiegos 18 tygodnia. Z terminu ostatniej miesiaczki wychodzi na 9 listpada. Ale kto to wie?

Agathe mi tylko raz pobierali krew przy wizytach, tak tylko mocz i cisnienie, a dodam, ze chodzilam prywatnie. termin na usg juz mam, koniec kwietnia, mam nadzieje ze chociaz ujawni sie kto to:tak: Co do spania to moj dziad zawsze tylko po pol godziny spi, a nocki przesypia od jakis 3 tygodni. Jak skonczyla 9 miesiecy to kladlam ja spac ok 19-20, do 24 robila awantury, budzila sie nawet co 15 minut, ale od polnocy do 6 rano przesypiala wiec i tak nie bylo zle. Mam jednak szczescie ze maz chodzi do pracy na popoludnia i to on wstaje rano:-)
Ana jestem, dzieki za nastepny przepis, na pewno zrobie w tygodniu
Witaj Lilka, tez ci dobrze ze spaniem, ja mam nadzieje ze moje drugie bedzie lepsze

CHRYSTE PANIE - DZIEWCZYNY!! :szok: ALE MIALAM CZYTANIA-NADRABIANIA!! :szok: CALE SZCZESCIE, ZE LILA DOPIERO NA KONCU DOLÅCZYLA A BOZENKA WOGOLE!! :-D:-D:-D (zaruje.. notabene! - bozena? gdzie Ty sie podziewasz?)..

Dziewczyny postaram sie napisac cos jutro.. tymczasem - karaluchy pod poduchy - szczegolnie Waszym Maluskim niechcåcym spac Urwiskom!!! :-D
buziaczki!

ana! kupilam szpinak i bede dzisiaj modzic z zapiekankå!! :-)
a powiedz mi jeszcze - te zapiekane jaja - jak to jesc? to takie bardziej imprezowe jest? na przystawke? czy jako regularny posilek tez?

reklama
ana! kupilam szpinak i bede dzisiaj modzic z zapiekankå!! :-)
a powiedz mi jeszcze - te zapiekane jaja - jak to jesc? to takie bardziej imprezowe jest? na przystawke? czy jako regularny posilek tez?

Takie jaja imprezowe, ale ja je tez robie na śniadaie wielkanocne:-p

Witaj Lilka , dzisiaj juz lepiej , a mdłości czy co ci dolega?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry