jola witaj :-) a ty na kogo czekasz? dziewczynkę czy chłopca? w Navie ubiegałaś się o becikowe czy macierzyńskie?
anastazi dziękuję :-) tak na prawdę to imię dla dziewczynki mieliśmy już dawno wybrane, ale jak poroniłam i się dowiedziałam że to była dziewczynka to nie mogłam jej tak nazwać, bo chciałam żeby Łucja żyła i teraz już nie mam wątpliwości że tak będzie, bardzo wierzę w moją córeczkę :-)
u mnie w navie chyba wszystko ok, jestem zarejestrowana jako szukająca pracy i muszę przesyłać co 2 tyg te karty meldunkowe, to się robi przez internet i chyba to wszystko, nie wiem czy mogą mnie wezwać na jakieś spotkanie i pytać o postępy w szukaniu pracy czy jak?
Pani w navie mówi mi że potem mogę iść normalnie na macierzyńskie, mam nadzieję że się nie myli ;-) ale kiedy i jak się składa wniosek to jeszcze nie wiem
wczoraj podpisaliśmy umowę na wynajem mieszkanka, nie długo przeprowadzka, teraz musimy sobie tylko wykombinować jakieś meble i sprzęt do kuchni, bo nie mamy tu nawet własnego talerza, nie mówiąc o garnku czy patelni... jutro jedziemy do Honefoss na to usg połówkowe w szpitalu i chyba potem podjedziemy jednak do Ikei za Oslo, tam chyba będą najtaniej takie rzeczy? czy macie orientację w jakich jeszcze sklepach można coś tanio kupić, na początek potrzebujemy łóżka, pościele, kołdry, poduszki, właśnie talerze, sztućce, coś do gotowania, jakiś czajnik, stół z krzesłami też by się przydał...
emenems a co u ciebie? jedziesz w najbliższym czasie na inseminacje?
a może ty masz jakieś meble na sprzedaż albo wiesz gdzie można coś takiego wyhaczyć? do Gol na zakupy do jyska i biltemy na pewno też się wybierzemy, to kolejne miejsca po Ikei gdzie ceny są przystępne... :-)