reklama

mamy z norwegii

pijac czarna, zielona herbate lub kawe wyplukuje sie wlasnie magnez. Zawsze przy sesji jak kawa sie mocna ratowalam to skurcze w lydce sie pojawialy. Pamietam ze kolezanka mi polecila magnez i chyba po dwoch czy trzech tabletkach musujacych przeszlo. wiec chyba cos w tym jest. Poza tym natka pietruszki jesli chodzi o naturalne zrodlo ma sporo magnezu. Zawsze mozna poszukac sobie tez na necie, co ma magnez.

A jesli chodzi o wanne to mi tez brak,,, zawsze po ciezkim dniu, albo jak chcialam sie odstresowac to wskakiwalam do wanny,,,, to byly dobre czasy:-)

reklama
dzieki dziewczyny za dobre rady choc rzeczywiscie wiekszych ilosci brac nie chce bo od pobytu w PL zazywam codziennie kompleks witamin FEMINATAL N do tego norweskå OMEGA3 z wapnem.. skurczy nigdy wczeniej nie mialam (dopiero w ostatnich 2-3m-cach) dlatego dzisiaj rano jak zlapal; J.glaskal mnie i uspokajal i mowil zebym rozkurczyla a ja nawet nie wiedzialam jak!! :-)

..jesli chodzi o pluskanie w wannie - uwielbiam!! z ksiåzeczkå, lampkå winka kiedys tam jeszcze z papieroskiem.. teraz wanny nie mam, czasami jak jade do Ulvik kolezanka uzycza mi specjalnie swojej!! ale to wydarza sie moze ze 2Xdo roku.. :-) teraz tez bym chciala.. ale najlepiej w takiej delikatnie chlodnawej wodzie i na zewnåtrz.. :)))))))))

Ostatnia edycja:
dziewczyny..tesciøw bede miala na weekend.. nie wiem jeszcze co jest w planie ale przygotowana byc musze.. mysle mianowicie o jedzeniu.. moze te krokiety co to Marta zamiescila.. ?? tyle ze ja kapuchy kiszonej nie mam i niemozliwe zeby tutaj miec.. no to czym to zaståpic.. tak zeby smaczek byl i nie za mdle..? :)

Kasiu jak nie masz kapusty proponuje takie nadzienie do Martynkowych krokietów:
Nadzienie:
pieczareki
cebula
żółty ser
sól
pieprz .
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło polane ketchupem.

javascript:duze_zdjecie(1380)

A ja właśnie wrócilam z wycieczki, csały dzionek w domku , można zbzikowac to wyciągnęłam męża na krótki spacer, troche marudził , bo był w pracy do 19 , ale dał sie namówic:-). oczywiście aparat poszedł w ruch i zrobiłam niesamowite zdjęcia, wiem , ze osaczam Was ciągle fotami , ale nie mam sie z kim nimi dzielic....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
apfgvt.jpg

5kpzid.jpg

1z18zdu.jpg

2dgtc2g.jpg

Ostatnia edycja:
mam prosty przepis na tort truskawkowy z kremówką :) i na placek orzechowy :)
napisze pozniej w przepisach :)
aaaa i kurczaka po chinsku z ananasem, papryka marchewka i cebulką

ania!! zdjecia: 1 i 3 jak dla mnie bomba!! i nie marudz - publikuj!! :tak:
i inne Dziewczyny tez!! zapomnialam o agacie i malutkiej Sandrze z lopatkå przy fiordzie!! sliczne!! ryba czekamy na Twoje fotki!! mam nadzieje ze sobie poradzisz z wklejaniem!! Lila i tampeza Wy dawno nic nie wklejalyscie!! :wściekła/y: a o Marcie to nawet nie wspomne - zdjecia Natalki w basenie wzbudzily we mnie zazdrosc!!!! :wściekła/y::-D:-D

ps. matra! dzieki za przepisy!! :o****

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry