reklama

mamy z norwegii

moj maz mie wczoraj zbombardowal
oswiadczyl ze dla synka jakby sie urodzil podoba mu sie imie Gabriel :szok:
no w sumie nie takie zle...patrzymy znowu by dziecko mialo imie ktore tu wystepuje
ja chcialam Maxa-ale szukalam w necie i nie znalalzlam by tutaj takie imie wystepowalo
spotkalyscie sie moze z Maxem,Marcelem,Olivierem norweskim:confused:

reklama
u mnie wczoraj tak porządnie wiało
42itz5y.jpg

szuszarke z praniem zwiało mi z balkonu tarasowego:laugh2:

Kasia powaznie spotkalas sie z Maxem/Maksymiliamem??
to dobre wiesci dla mnie
bo jakie znam Maxy norweskie to...sa to koty lub psy :baffled: i przez to,to imie jakies nie teges mi teraz

a Olivier tez fajne :-) podoba mi sie ino tez bym miala problem ze zdrobnieniem hihii
bo w rodzinie mamy Olivie i wszyscy wolaja do niej Oliwa lub Oli :baffled:
i K. mi wczoraj pwiedzial z eOliwier to bylby Oli...no tak..jak kuzynka :baffled:

.. a jesli chodzi o te wszystkie testy na choroby weneryczne, HIV, gruzlice i inne to bardzo dobrze ze je wykonujå.. zresztå co za røznica jesli wie sie ze raczej nosicielem zadnej z nich sie nie jest.. ale wielu ludzi nie wie bo przeciez rozne så drogi zakazenia..albo boi sie do tego przyznac a Oni (lekarze) muszå wiedziec z czym ewentualnie majå doczynienia.. mysle jedynie ze mogliby przeprowadzac tez i inne testy lub badania chociazby te ginekologiczne..

dziewczyny co drgie dziecko w PL to OLIVKA albo OLIVIER, MAKSYMILIAN też bardzo popularne w pl , wśród naszych znajomych jest 5 Maksów:-D, a tu chyba sie spotkałam z Maksymilianem, ale nie napisze gdzie , bo Lilce sie odechce.:rofl2:

u nas ogolnie stanelo na dziewczynce ze bedzie Kari
ale w kolejce jeszcze sa imiona takie jak: Ida,Laura,Liv,Maja,Maria,Marta,Mia

dla synka: Filip,Gabriel,Kasper,Kristian,Olaf,Oskar

wyjatkowo tym razem bedziemy meili problem z wyborem imienia
az sie boje ze do konca sie nie okresle :-(

dziewczyny co drgie dziecko w PL to OLIVKA albo OLIVIER, MAKSYMILIAN też bardzo popularne w pl , wśród naszych znajomych jest 5 Maksów:-D, a tu chyba sie spotkałam z Maksymilianem, ale nie napisze gdzie , bo Lilce sie odechce.:rofl2:

WAL !!!:-D

a serio to pzrez zwierzyne Maksowa mi sie odechciewa,a tak mi sie Maksio podobal

Lilka a co do soków , zobacz skład , bo przeważnie sa jakieś koncentraty z konserwantami i sztucznościami , po ktorych dziecko nawet 1.5 roczne może dostac kolke lub bol brzuszka, tez szukałam w tamtym roku jakis soczków dla Czarka i znalazłam tylko w jednym sklepie COOP, OBS!, taki mały w butelce:gruszkowy i sliwkowy, z nestle są w kartonikach ze słomeczką , ale to od 12 miesiąca:-(, wkurza mnie to , ze tu nie ma też herbatek granulowanych!!!!:crazy:

reklama
rzeczywiscie Maksymilianæw w PL jak psøw!! :-D mi az osobiscie przez to imie nie podchodzi.. tak samo jak Viktoria.. ale np. my myslelismy o imieniu dla chlopca BALDER. bardzo pozytywne znaczenie (jeden z tutejszych bogøw, taki skandynawski prometeusz, a jesli sie nie myle w tlumaczeniu oznacza kwiat i to chyba "kaczeniec") i fajnie mi brzmi..no ale choc juz spotkalam na swojej drodze 2 malutkich Balderow to jednak mowi sie ze to imie zarezerwowane jest raczej dla psa.. ja mialam psa Maxa.. Jorgeira mamie podoba sie Laila - tak jak Jej mama miala na imie, a to znowu pies mojej såsiadki w PL jest, mojej mamy znajoma ma syna ARIELA - wszystkie wiemy co za tym idzie.. tak wiec uwazam ze wybør imienia jest rzeczå indywidualnå i zalezy co komu..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry