uffff.. macie te gadane!

ale to milo bardzo!!

zostalo mi jeszcze 8stron bo czytam tak z doskoku miedzy Emmå, kolacjå, praniem etc.etc.. ale postanowilam ze skomentuje to co poczytalam do tej pory..
Aniu. pisalas o froterowaniu podløg. Ty uderzaj do tej firmy sprzåtajåcej biura!! mam znajomå ktora tak zaczela..sprzåtala jakås fabryke (biura) co produkujå kable i po paru miesiåcach przyjeli jå na stanowisko..teraz siedzi sobie 8h w milej atmosferze i lutuje kabelki i chwali sobie bardzo (wczesniej praacowala jako pokojøwka u konkurencji tutaj w Hovden)..
Jadzia pisala o grzybobraniu!! tutaj u mnie to wychodze na spacer i nawet nie musze szukac bo tego dookola w brud! normalnie mozna "grzybokosy" organizowac. teraz jak moja Mama byla na chrzcinach to jak zwykle nie mogla sie oprzec i jak zobaczyla to od razu zbierala i potem uwarzyla sobie sosu i nikt sie tego ze strachu chwycic nie chcial!

Oni (Norwedzy) rzeczywiscie znajå tylko kurki i pieczarki. nawet rok temu na spacerze choc ja bardzo sie na grzybach nie znam i nie zbieram bo nie mam do siebie zaufania, przekonywalam Jorgeira (kucharza!) ze to så jadalne -niektore to nawet szlachetne byly!! a On z ksiåzkå sprawdzal!!

no ale rzeczywiscie jak ktos niepewny to lepiej nie.. a Polackow robotnikow widze jak z reklamoweczkami i nozykami przy rzecze czy hotelu.. :-) i zyjå!

a ja sama z Polski ze sklepu sobie zamawiam!

no wlasnie mi sie przypomnialo ze niedlugo bede musiala..
dziewczyny -
Agata, Lila pisalyscie o drinkowaniu.. (a tak na marginesie bardzo jestem ciekawa co wydarzy sie w trakcie kolejnych stron z Lilå - czy urodzi? haha, czyta sie Was jak jakås powiesc!).. za mnå tez juz chodzi!! i na jakies disco bym sie wybrala bo choc gustuje bardziej w ciezszych i alternatywnych brzmieniach to tanczyc uwielbiam!! i musze sie jeszcze przyznac ze znowu mam okres ze chodzi za mnå mysl o cigarecie.. zwykle to nie grozne, choc troche uciåzliwe.. a propos..
Agata pisalas ze ktoregos dnia Mala do spania a Ty z mezem zbawa torem wyscigowym, a wczesniej ze miejsca nie bylo.. to wkoncu go zlozyliscie u siebie?